Peugeot Türkiye Fan Club Peugeot Türkiye Fan Club Türkiye'nin en büyük Peugeot topluluğu Peugeot Yedek Parça www.pejo.com.tr Peugeot, Citroen, Opel ve DS yedek parça ile aksesuarları için mağazaya doğrudan geçiş yapabilirsiniz.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çok hızlı yağ tüketimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
terminus Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı terminus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Doğrudan Bağlantısı Konu: Çok hızlı yağ tüketimi
    Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2026 Saat 03:23
Merhaba,

Peugeot 208 1.2 puretech ETG5 85hp 2016 model aracım var. Şu anda 123 bin km'deyim.

Geçtiğimiz ay aracımdaki yağı kontrol ettiğimde çok az olduğunu gördüm ve 19 Ocak'ta ustama götürdüm, 4 litre yağ eklendi. Yağ eklendiğinde kilometrem 121 bin seviyesindeydi. Dün akşam yani 24 Şubat'ta seyir halinde bir kasisten yavaşça geçerken "yağ basıncı pompası arızası - aracı tamir ettirin" uyarısı aldım ve kısa bir süre sonra ekranda sarı motor ikaz lambası yandı.

Aracın yağ seviyesini kontrol ettiğimde yağ çubuğuna neredeyse hiç yağ gelmiyordu ve bagajımda yedekte tuttuğum Total Quartz Ineo First 0W-30 yağından 2 litre yağ eklemesi yaptım ve evime kadar 25dk mesafeyi herhangi bir sorun yaşamadan ama panelde sarı motor ikaz lambası halen aktifken gittim. Bugün gün boyu aracımı hiç kullanmadım, akşam kontrol için aracıma gittim ve yağ çubuğunda neredeyse maksimuma yakın yağ gördüm, paneldeki sarı motor ikaz lambası da sönmüştü.

19 Ocak'tan 24 Şubat'a kadar 2 bin civarı kilometre yapmışken 4 litre yağ nasıl tükendi bu konuda ne yapmalıyım? Araştırdığımda egzozdan mavi vs. duman atma konusu yazılmış ama ben böyle bir sorun yaşamadım, aracın altında hiç yağ da damlamadı bunu da kontrol ettim.

1.2 puretech motorların hızlı yağ tüketebildiğini, triger kayışının 80 binde değiştirilmesi gerektiğini vs araştırıp gördüm ama şu anda bu problemle ilgili ne yapmalıyım bilemiyorum.

Problem neyde olabilir, yetkili servise mi götürmeliyim sizce direkt?

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
< defer="" ="https://static.cloudflareinsights.com/beacon.min.js/vcd15cbe7772f49c399c6a5babf22c1241717689176015" integrity="sha512-ZpsOmlRQV6y907TI0dKBHq9Md29nnaEIPlkf84rnaERnq6zvWvPUqr2ft8M1aS28on72PdrCzSjY4U6VaAw1EQ==" -cf-beacon=""version":"2024.11.0","token":"11ac6a036a5c4b83a3c20a30a3bc3ba2","r":1,"_timing":"name":"cfCacheStatus":true,"cfEdge":true,"cfExtPri":true,"cfL4":true,"cfOrigin":true,"cfSpeedBrain":true,"location_startswith":null" crossorigin="anonymous">

Düzenleyen terminus - 25 Şubat 2026 Saat 03:33
Yukarı Dön
Sponsor Bağlantısı

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.