|
radyatör suyu çekiliyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ZD106
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2023 Saat 14:30 |
Merhaba hocam sorunu çözdünüz mü ?
|
|
forzaa07
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2023 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yanıtınız için teşekkür ederim ama benim aracımın rolantide fan açması mümkün değil aracı alalı 3 ay oldu 1 kere 90 derece olup fan açmadı 80-85 civarında takılıyor
|
|
TamerTekin
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2023 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı TamerTekin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Aynı araca sahibiz,genleşme tankında su eksilmesi genelde araç hava yaptığında oluyor.ilk önce tespiti yapmalı.çok kısa mesafede hararet fazla yükselmemesi gerekir dizel araçta.hararet saatinin doğru gösterdiğini varsayarak radyaör hortumlarını kontrol etmeli giriş çıkış hortumları sıcakmı,hortumun biri sıcak diğeri soğuksa araç termostad açılmamış demektir,bu durumda yedek depoda su eksilmesi olur.eğer iki hortumda sıcaksa araç termostadı normal çalışıyor.birde araç yedek su depo kapağını dikkatli şekilde açıp bekleyin araç çalışırken varsa motor ve radyatör içindeki hava yedek su deposundan dışarı çıksın,fan açtığı zaman işlem tamamdır.tabiki radyatör veya su hortumlarında oringlerde bir sıkıntı yoksa.kolay gelsin.
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Belirtilere göre hava yapmış gibi duruyor ama conta da yanmış olabilir. En garanti conta yanık testi yaptırmak.
|
|
forzaa07
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2023 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba abilerim, kardeşlerim aracım peugeot 307 1.4 hdi 2003 model.
Araç su seviyesi normaldeyken araca binip bir kaç kilometre gittikten sonra su seviyesi uyarı lambası yanıyor baktığımda genleşme kabında hiç su görünmüyor. Motorun soğumasını bekleyip su eklemek istediğimde ne kadar beklersem bekleyeyim genleşme kabı kapağını açtığımda fısss diye ses gelip su seviyesi eski haline yükseliyor sıcakken açsam suyun genleşmesi diyeceğim ama 5 saat bekliyorum soğuyor fark eden birşey yok su eksik diye suyu tamamlayamıyorum su yağa karışmıyor akmıyor aracı koyduğum yerde damla su yok yaşadığım ilçede ustalar pek ilgili değiller eğer kendim çözemezsem bursaya gideceğim.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |