|
Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |
Tufo
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2023 Saat 01:23 |
Son durum nedir acaba? Bende de aynı arıza var.
|
|
Tufo
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
En son ne oldu Murat Bey? Ben de aynı sorunu yaşıyorum.
|
|
dataegemen
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2023 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dataegemen
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
ben aracımı pazartesi tekrar servise bıraktım, cuma ya kadar serviste kaldı, aracın beyin yazılımını güncellediler, şuan sorun yok ama eminim eli kulağında dır tekrar yapıcak.
ama benim sorunum sadece ilk marş ta, şuana kadar seyir halindeyken hiç yapmadı. bende tekarar ederse ne yapıcaz gibi konuştum, bana da motoru sökmeye başlıcaz gibi konuştular yani size verilen cevapla aynı, ben tüketici mahkemesine vermeyi düşünüyorum, 12.000 km deki aracın motoruna ben ne yapabilirim ?
|
|
Melcal2008
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Melcal2008
|
Merhaba. Aynı sorunu ben de yaşıyorum.
2020 model benzin 2008 aracı henüz aldık. Araç 45bin civarında. Aldıktan bir süre sonra seyir halindeyken motor arıza lambası yaktı. Sabit yanarken aracın sürüsünde bir sorun yaşamadım. Ama seyir halindeyken lamba yanıp sönmeye başladığında arac gaz almadı. Yetkili servise götürdüm. Servis bujileri değiştirdi. Bir ay kadar sonra yeniden aynı sorun oldu. Aracı kapatıp açınca lamba sanıydıysa da arac yürüyordu. Servise tekrar götürdüm. Bu kez su an sorun yok ama kompresyon kaybı var, tekrarlarsa motor değişimi gerekebilir. 100bin tl gibi bir masraf çıkarabilir dediler. 2020 model 45bin kmde olan, tum bakımları aksatılmadan yetkili serviste yapılmış, kazası bi şeyi olmayan araçta nasıl motor değişimi gerekebilir anlam veremedim servisin dediğine. Tam olarak itibar da edemedim, tekrarlarsa nasip 100bin lira verin motoru atarıza geldi konu resmen.. Bu kompresyon kaybı ile ilgili bilgisi önerisi olan varsa görüşlerini bekliyorum. Henüz aldigim kredisinin ilk taksidini ödediğim araçta böyle bi sorun yaşamak şok etkisi yarattı.
Düzenleyen Melcal2008 - 19 Ocak 2023 Saat 20:59 |
|
dataegemen
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2023 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dataegemen
|
14/01/2023 güncelleme;
aracımı servisten 12/01/2023 te teslim aldım, anlattığım gibi benzin deposu yıkandı servis benzin koydu bujiler değişti. arıza yoktu. iki gün sonra 25 km kadar kullandım park ettim tekrar çalıştırdığımda aynı arızayı tekrar verdi. benzin almadım aynı servisin koyduğu benzin 2 günlük bujiler. tekrar servise bırakıcam gelişmeleri yazarım. (aracım düz vites)
|
|
mrbadatnaming
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mrbadatnaming
|
Merhaba, bu uyarı beni de endişelendirdiği için çözüm ararken sizin mesaja denk gelince üye olup cevap yazmak istedim.
Benim de 3008 model aracımda bu uyarı yaklaşık 1 yıldır var, ayda bir falan çıkıyor. Manuel kullandıkça gidiyor. Otomatikte daha sık çıkıyor, o yüzden otomatik kullanmıyorum bir süredir. Ben de kötü yakıttan olduğundan şüpheleniyorum, zira uzun yolculuklarımdan birinde yakıt alırken dolduran arkadaş katkı maddesi ister misiniz demişti hayır demiştim, o doldurmanın akabinde bu uyarı çıkmaya başlamıştı diye hatırlıyorum. Performans sorunum yok ancak endişe verici bu uyarı. Bu sefer bakıma gittiğimde yakıttan dolayı olabileceğini göz önünde bulundurup o kısımları kontrol etmelerini isteyeceğim, belki sizdeki gibi bir işlem görürüm. Sizin uyarınız gitti mi bu işlemlerden sonra?
|
|
dataegemen
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dataegemen
|
merhabalar bende aranıza motor arızası uyarısı ile katıldım milli oldum,
aracım 2008 2020 model 1.2 benzinli 100 bg 12.000 km de birkaçkez sizlerinde bahsettiği gibi arıza verdi kontağı açtım kapadım ay da bir arıza veriyordu çok umursamıyordum fakat artık hergün aynı arızayı vermeye başladı. aracımı bugün servise verdim video da çekmiştim sizinle de paylaşıyorum, sonuç; bujilerimi sökmüşler simsiyah çıkmış, aldığım benzinin pis olduğunu söylediler, ben shell den başka yerden benzin hiç almadım benzinden olduğunu hiç düşünmüyorum, sonuçta depoyu sökücekler benzini boşaltıcaklar bujileri değiştiricekler. Hediyesi 3.000 tl. aklıma birşey takıldı? 2020 yılında ben bu aracı alırken gene forumlardan konuşuyorduk, çoğ bayii bu araçlar avrupadan geldiği için araç teslimlerinde ufak bir ücret alıp bujilerini daha baştan değişiyorlardı. hatta bu da tartışma konusu olmuştu, acaba bu bujiler TR ye uyumlumu değil aklıma o geldi. Detay; tüm ateşleme sistemini, bobinleri kabloları aküyü hepsini kontrol ettirdim sorun çıkmadı. gelişmeleri paylaşırım. aracımın arıza verirken videosunu sizinle paylaşıyorum. sevgiler
|
|
Ubut
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Temmuz 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkürler. Darısı aynı konudan muzdarip tüm forumdaşların başına.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bununla geçmiş olsun hocam yazılım ile sorun düzelmesine sevindim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Ubut
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Temmuz 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Dostlar bendeki problem Kasim 2021'deki 2. yil periyodik bakiminda yapilan yazilim guncellemesi ile cozulmus gorunuyor. Yaklasik 6 aylik surecte bir daha motor arizasi uyarisi almadim. Simdilik tek problemimiz artan akaryakit fiyatlari. Ona da bir çare bulabilirsek baska sorun yok
|
|
Bacooo
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Düzenleyen Bacooo - 06 Şubat 2022 Saat 10:26 |
|
surrounder
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2021 Konum: mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı surrounder
|
Selamlar bendeki durumun fren müşiri ile alakalı olduğunu söylediler . Değiştirdiler şimdilik çözülmüş gibi
|
|
Emn
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2021 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaslar merhaba bahse konu olan motor ariza lambasi yakin zamanda tekrar etti arasi stop ettirmeden yolyardimiyla irtibata gectik araci servise goturdum. Bujilerin 30 bin bakiminda degismesi gerektigini fakat degisim yapilmamis oldugunu soylediler. Bujiler degisti motor yazilimi guncellendi su an bir sorun yok. Ilk calismadaki sarsinti bu motorlar icin normalmis.
|
|
surrounder
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2021 Konum: mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı surrounder
|
Yeni 2008 1.2 benzinli araçta alındıktan bir buçuk yıl sonra ışık yakma problemi ve servisin bu konuda net bir şey söyleyememesi durumu bende de var. Gürültülü çalışıp sonradan azalması zaten oluyordu (3 silindirli motorun özellliğidir dedik geçtik) . Bu arıza lambası ile ilgili son durum nedir ?
|
|
Emn
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2021 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar benim de 2008 model 1.2 active model aracimda ilk calistirmada 1dk gurultulu calisma oluyorr sonra geciyor. 3-4 kez motor ariza uyarisi aldim kontagi kapatinca fan calisiip sustuktan sonra kontagii acinda sorun olmuyor. Servise goturduumde gecici oldugunu sorun.olmadigini soylediler. Ama kafama takiliyor sorunu cozebildiniz mi ?
|
|
Mrturn
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba aranıza yeni katıldım aynı sıkıntılardan dolayı.
Aracım 1.6 vti 308 2008 model bir iki ay önce sürekli kirli yakıt Uyarsı verdi daha sonra sol teker tarafından ses ve daha sonra gaz yememeye çalışınca titremeya başladı. En sonunda çalışmadı çekici eşliğinde sanayiye orda motorun bittiğini değişmesi gerektiğini söylediler 22 bin lira masraf... acaba doğru mu bilemedik tabi
|
|
From_hell
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2021 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı From_hell
|
Benzinli mi oluyor araciniz?
Tekrar yanarsa motor isigi o sekilde servise goturun. En azindan ariza kaydi olustursunlar. İleride olusabilecek sikintida elinizde koz olur
|
|
kizilat
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaslar merhaba, makyajli 2021 kasa 1.6 allure model 3008 aldim, 3. Gununde bu ariza yandi bugun hava -7 derece falandi, araba normal gidiyordu ama her ihtimale karsi stop edip biraz bekledim ve tekrar calistirdim ariza ikazi gecti. Sizce servise gostereyimmi 5-6km gittim eve kadar motor sicakligi bormal kaldi sanki motor biraz titresimli calisti ve sanziman gecisleri bir tik sertti ama psikolojikte olabilir bilemiyorum.
Yardim ve onerilerinizi bekliyorum. Not: İki kere benzin aldim ilki opet ikincisi shellden ikiside ana yol uzeri ve sirkulasyonu yuksek bayilerdi.
|
|
From_hell
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2021 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı From_hell
|
Yapamadimaracim yeni olduğu için en iyisi servise sokayım diye düşündüm. İyi ki de öyle yapmışım. Tahmin ettiğim gibi partikül açtilar. Sonra aracımı yıkayıp bana teslim ettiler. Garanti kapsamında para da almadılar.
|
|
From_hell
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı From_hell
|
2019 model 1.5 dizel 3008 sahibiyim. Bu sabah bahse konu uyarı ekranında çıktı ve hemen arkasından adblue uyarısı da geldi. Adblue yu iki ay önce serviste doldurtmustum. Benim fikrim Erzurum gibi yüksek ve soğuk şehirlerde dizel araçlar genellikle partikül sıkıntısı yaşıyor ve motor isigimin yanma nedeni bu. Kendim biraz adblue ekleyerek boş bir yolda yüksek devir yapmayı deneyeceğim. Çünkü burada partikül sıkıntısı olunca servislerinde aslında yaptığı bu ancak yine de başka bir fikri olan varsa paylaşsın lütfen.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |