Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 2008 P24E (2020-)
Forum Tanımlaması: Yenilenmiş yüzüyle yeni 2008
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=50348
Tarih: 03 Nisan 2025 Saat 14:59 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı
Mesajı Yazan: Murat062
Konu: Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2020 Saat 18:23
2020 model 2008 araç almıştım. Daha önce de sol önden gelen ses adı altında başlık açmıstım. Aracı yetkili servise götürdüm. Sol ön amortisör patlak çıktı. Araç daha üç bin km olmadı. Servis iyi niyet gösterip amortisörün garanti kapsamında degiştirileceği söylendi ancak parca Türkiye de bulunamadı yurt dısından siparis verildi 25 gün en erken gelis sureci olduğunu söylediler. Bu süre icerisinde araca cok fazla binmemem gerektiğini söylediler. Hadi buna da şükür dedik eve geldik. Ertesi gün markete gitmem gerekti aracı çalıştırır çalıştırmaz uyarı verdi motoru tamir ettiriniz yazdı. Hemen fan devreye girdi ve arac rölantide sirkeleyerek çalısmaya basladı. Motoru kapattım bir süre sonra tekrar çalıştırdım bu kez hic bir sorun olmadı. Dört gün sonra yine ilk çalıştırmada aynı uyarıyı verdi. Yine motoru kapattım bir süre sonra tekrar çalıstırınca düzeldi. İlginç. Sıfır araç aldık o kadar para verdik ona mı yanayım. Arabaya binmeye korkar oldum tramva yasattı bana ona mı yanayım. Karısık duygular icerisindeyim. Katalitik konventör arızası gibi geliyor bana. Buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu arkadaşlar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ubut
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2020 Saat 22:15
Ayni sorunu 2019 model 3008 aracimda ben de yasiyorum. Ilk iki seferinde yalnizca motor arizasi yazisi ve ikaz lambasi uyari isigi yanmis, baska bir belirti gostermeyip arac stop edilip yeniden calistirinca soz konusu uyarilar kendiliginden silinmisti.
Ancak bu aksam ucuncu kez arac motor arizasi uyarisi verdi ve beraberinde gaz almama ve titreme problemi basladi. Araci stop ettigimde fanin calismaya devam ettigini duydum. Akan trafikte oldugumdan mecburen tekrar mars yaptim ve bu kez gaz almama ve titreme problemi olmadan ama motor ariza uyarisi ve ikaz isigi yine yanar vaziyette kendimi bir sekilde eve attim. Ben de bu konuyla ilgili yaklasik 2-3 ay once bir baslik acmistim ve servisten randevu aldigimi ve sorunun tespiti sonrasinda deneyimlerimi paylasacagimi yazmistim ancak bir sekilde servise gidemedim. Iki hafta sonra aracin birinci yil periyodik bakimi var, artik bakim icin gittigim servis ziyaretimde bu sorunun da nedeninin bulunmasi ve sorunun cozulmesi talebinde bulunucam. Sonuc ne olacak bilmiyorum tabi ki! Daha bir yilini doldurmamis olan bir aracta boyle bir sorunu tekrar tekrar yasamak gercekten buyuk can sikintisi.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2020 Saat 19:51
Merhabalar yakin zamanda bende yetkili servise gidecegim. Yurt dısından sipariş edilen amortisörler geldiğinde arayıp randevu verecekler. Bende bu problemden bahsedeceğim. Lütfen iletişimde kalalim sorunun çözümü konusunda birbirimize faydamız olacaktır. Teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2020 Saat 21:16
Bugun araci ilk calistirma girisimimde yine motor arizasi yazisi karsiladi beni. Ancak bu kez farkli bir durumla daha karsilastim; vitesi hangi konuma alirsam alayim (D, R, N) ekranda vitesi P konumuna aliniz seklinde bir uyari beliriyordu. Kontagi kapatip acinca soz konusu uyariyi vermedi bir daha arac, ama ne olur ne olmaz diyerek kontagi tekrar kapatip araci hareket ettirmedim.
Hemen akabinde Ankara Peugeot yetkili servisi ABC Oto'yu arayip periyodik bakim ve motor arizasi sorununun tespiti icin cumartesi sabahina randevu aldim. Insallah yolda falan kalmaz da araci goturebilirsem cumartesi gunu aldigim bilgileri size de aktaririm. Umarim basimiza buyuk dertler acilmaz.
|
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2020 Saat 09:15
büyük geçmiş olsun sizlere genelde bu tip sorunlar ateşleme sistemi ve kalitesiz yakıtla meydana gelebiliyor. muhtemelen bujiler ve bobinler garantiden değiştirilecektir. geçmiş olsun.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2020 Saat 11:31
Soner Bey sagolun. Araba konusunda Ankara'da bilgi kaynagim sizsiniz artik. Garanti surecinde servislere mahkum yasayacagiz illa ki, ancak sanayi surecine gectigimizde size sık sık danisicam bilginiz olsun.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2020 Saat 12:51
Rica ederim hocam ne demek. elimizden geldiğince bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorm. prutech ve vti motorlarda bujiler iki bakımda bir değiştir iyi olacaktır. ama elinizden geldiğince yetkili servis devam etmeye çalışın hatta garanti süresini uzatabilirsiniz çok daha iyi olacaktır.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2020 Saat 19:24
sonerkyl Yazdı:
Rica ederim hocam ne demek. elimizden geldiğince bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorm. prutech ve vti motorlarda bujiler iki bakımda bir değiştir iyi olacaktır. ama elinizden geldiğince yetkili servis devam etmeye çalışın hatta garanti süresini uzatabilirsiniz çok daha iyi olacaktır. |
Garanti suresi uzatimini ikinci yilin sonuna dogru yaptirabiliyor muyuz bilginiz var mi? Yani iki yillik mekanik garantisi bitmeden hemen önce..
|
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2020 Saat 23:02
İnşallah büyük bir sıkıntı değildir. Bende ABC grup a götürdüm ankarada. Anladığım kadarıyla sizin aracınız dizel. Sizin durumunuz kötü yakıttan olabilir belki ama benim aracım benzinli. Benzinin de kötüsü oluyor mu bilmiyorum. Tavsiye edildiği üzere hep total den alıyorum yakıtı. İyi haberlerinizi bekliyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2020 Saat 23:52
Yok benim aracim dizel degil, 1.6 benzinli var bende de.
Ben de surekli Opet'ten alirim. Bakalim, insallah yarin anlayacagiz neler oldugunu.
|
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2020 Saat 14:46
Bugun araci ABC Oto'ya goturdum. Periyodik bakim icin 1470 TL ödedim! Sadece motor yagi degisimi 500 TL'ye yakin tutmus. Neyse dedik, motor arizasi durumu nedir diye sordum servis danismanina birsey yokmus dedi. 1 yillik daha 8 bin km arac, durup durup motor arizasi veriyor, nasil birsey yokmus, bilgisayarda gecmis ariza kayitlarinda ne cikti ogrenmek istiyorum dedim. Beni alip servisin icine goturdu, bilgisayarli kontrolden sorumlu Rıfat isimli bir arkadasla gorustum.
Valla ne o anlattigindan birsey anladi bence, ne de ben arkadasin ne soylemek istediginden birsey anladim! Laf arasinda katalizor kaynakli da olabilir dedi, arabayi cok fazla kullanmiyorsunuz bu nedenle bujiler de bahsi gecen soruna neden olabilir(az kullanmaya bagli kurum tutma) dedi ve servis notuna yazdiklari sekilde "arac incelenecek su anda sorun yok" diyerek arizanin yeniden olmasi durumunda tekrar bakilacagini, şu anda bujilerin saglam oldugunu, degisiminin gerekli oldugu herhangi bir parca bulunmadigini, bu nedenle de ariza kaynakli bir mudehalede bulunmadiklarini soyledi. Ayrica ariza kaydi acildigi icin 2 yillik mekanik garantisi dolsa dahi ayni sorundan kaynaklanan bir arizada araca garanti kapsaminda mudehale edeceklerini soyledi. Velhasilikelam sifai bir garanti kapsaminda tamir sözü disinda net hicbir sey soylenmedi. Tabiri caizse "sen ne yapacaksin iste ikaz isigini bin arabana gez yolda kalirsan bakariz" denildi!
|
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2020 Saat 15:31
Hayırlısı olsun. Yolda kalana kadar sorun yok demekki. İlginç. Bakalım bizim araca ne diyecekler. Amortisörler geldiğinde gideceğim. Sonucu burdan bende paylaşırım inşalllah. Ama rutin bakım bile bayağı pahalıymış gerçekten
|
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2020 Saat 17:31
Lutfen, tecrubelerinizi paylasmanizi bekliyor olacagim.
Hatta bilgisayarla arac kontrol eden Rifat arkadasa benzer sorundan dolayi buraya bir de 2008 gelecek diyerek sizden de bir nebze bahsetmis oldum Murat bey. Siz de servise gittiginizde bilgi alirken benzer sorun yasayan bir arac vardi diyerek bu forumda paylasimlarda bulundugumuzdan bahsedebilirsiniz. Bu arada benim aracim 48 Muğla plakali, benim servis ziyaretimi de referans alarak servis danismaniyla konusmak isterseniz diye bilgi amacli yazmak istedim.
Bence bir forum uzerinden de olsa Peugeot marka arac kullanicilarinin bilgi paylasiminda bulunduklarini bilmek yetkili servislerin kendilerine biraz ceki duzen vermeleri ve herkese ayri muamele etmemeleri konusunda bir nebze de olsa etkili olacaktir diye umuyorum.
Netice itibariyle benim servis ziyaretim acikcasi beni cok tatmin etmedi. Ancak ben 17 yildir bir fiil araba kullaniyor olsam da arabalar konusunda usta degil yalnizca soforum. Bu nedenle servisler veya sanayi ustalariyla hayir o öyle olmaz, böyle yapilmali diyerek aşık atacak halim yok. Onun icin arabaya binmeye devam edecegim, ta ki yolda kalana kadar. Ama o gun geldiginde de muamele degismezse o zaman servis calisanlariyla kulahlari degisiriz!
|
Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2020 Saat 11:58
Servisin bakim sonrasi verdigi teslim formunda arizaya iliskin tam ifadesi resimdedir arkadaslar.
https://hizliresim.com/WOH6PG" rel="nofollow - https://hizliresim.com/WOH6PG
|
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2020 Saat 20:01
Bugün aradım. Hala amortisörler gelmemis. Arabaya binmeye cekiniyorum. Sıfır araç aldık keyfini cıkaramadık. Bu arada benzin aldığım istasyonu degiştirdim. 1 haftadır motor arızası uyarısı almadım. İnsallah bi daha olmaz. Ama servise gittigimde mutlaka bahsedecegim. Ekranın resimlerini cekmistim gösterecegim.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2020 Saat 11:01
Dün itibariyle amortisörlerim degişti. Motor arızası uyarısı icinde kayıt açıldı. Bilgisayara bağlandı ama bilgisayarda arıza bulunamadı. Arıza uyarısının videolarını izlettim ustalara. Ardından bujilere bakıldı. Yeni bujiler denendi ama uyum sağlamadı. Eski bujiler temizlenip tekrar takıldı. Şuanda durum bu. Tekrar uyarı vermeyeceği söylendi.Tekrar olursa kaydı var gereken her şey yapılır dedi ustalar. Bakalım ne olacak inşallah düzelmiştir
|
Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2020 Saat 09:24
Murat062 Yazdı:
Dün itibariyle amortisörlerim degişti. Motor arızası uyarısı icinde kayıt açıldı. Bilgisayara bağlandı ama bilgisayarda arıza bulunamadı. Arıza uyarısının videolarını izlettim ustalara. Ardından bujilere bakıldı. Yeni bujiler denendi ama uyum sağlamadı. Eski bujiler temizlenip tekrar takıldı. Şuanda durum bu. Tekrar uyarı vermeyeceği söylendi.Tekrar olursa kaydı var gereken her şey yapılır dedi ustalar. Bakalım ne olacak inşallah düzelmiştir
|
Size de simdilik cok gecmis olsun Murat Bey. Servis bakimi sonrasinda ben de tekrar motor arizasi uyarisi almadim, insallah bir daha da almayiz. Bu arada Soner Bey'in tavsiyesi uzerine benzinimi de Shell'den almaya basladim. Sifir arabayi deneme yanilma yoluyla kullanip bir ayar tutturmaya calisiyoruz işte!
Bu arada Murat Bey size bir sorum olacak, sizin araciniz da benzinli oldugu icin soruyorum; benim aracim motorun soguk oldugu her calistirmada yaklasik 1 dk sureyle 1500 devirde adeta bir dizel motor gibi sarsintili ve gurultulu calistiktan sonra normal haline donuyor ve bu durum ilk aldigim gunden beri boyle. Benzer bir durum sizde de var mi? Yani bayiden ilk cikisinda da bu sekilde calisiyor oldugundan bunu hep 1.6 Thp benzinli motorun özelligidir diye dusunmustum, ancak foruma girip yazilanlar arasinda hic boyle bir seye rastlamayinca acikcasi işkillendim biraz.
|
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2020 Saat 21:09
Merhaba. Evet benim aracım da dediğiniz gibi ilk çalıstırmada yüksek devir biraz sarsıntılı çalışıyor sonra normal devrine dönüyor. Otomatik jikle sanırım. Bir arkadasımın 2019 corallası var onunki de öyle çalısıyor. Ancak ben bir türlü ısınamadım bu arabaya. 105km-110 km hızlarda 2000-2500 devir arasında hafiften bir ıslık sesi var arabada. Rölantide veya baska herhangi bir süratte bu ses yok. Bi kaç gündür devirlenirken sağ tarafta bir yerden cızırtı sesi geliyir bazen. Bir türlü o sesin nereden geldiğini bulamadım. Araba güneste kaldığı zaman çıt çıt genleşme sesi gibi bir ses geliyor ön konsoldan ve hatta emin olmamakla beraber arkada tavandan. İnsan sıfır araba alınca doğal olarak sorunsuz olmasını bekliyor en azından bir süre. Çok pişmanım peugeot aldığıma. Bundan önce fiestam vardı. 8 sene bindim hiç böyle saçma sapan can sıkıcı şeyler yaşamadım. Bir iki gündür ciddi ciddi satmayı düsünüyorum. Araçtan beklediğim tadı alamadım.
|
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2020 Saat 11:34
Murat062 Yazdı:
Merhaba. Evet benim aracım da dediğiniz gibi ilk çalıstırmada yüksek devir biraz sarsıntılı çalışıyor sonra normal devrine dönüyor. Otomatik jikle sanırım. Bir arkadasımın 2019 corallası var onunki de öyle çalısıyor. Ancak ben bir türlü ısınamadım bu arabaya. 105km-110 km hızlarda 2000-2500 devir arasında hafiften bir ıslık sesi var arabada. Rölantide veya baska herhangi bir süratte bu ses yok. Bi kaç gündür devirlenirken sağ tarafta bir yerden cızırtı sesi geliyir bazen. Bir türlü o sesin nereden geldiğini bulamadım. Araba güneste kaldığı zaman çıt çıt genleşme sesi gibi bir ses geliyor ön konsoldan ve hatta emin olmamakla beraber arkada tavandan. İnsan sıfır araba alınca doğal olarak sorunsuz olmasını bekliyor en azından bir süre. Çok pişmanım peugeot aldığıma. Bundan önce fiestam vardı. 8 sene bindim hiç böyle saçma sapan can sıkıcı şeyler yaşamadım. Bir iki gündür ciddi ciddi satmayı düsünüyorum. Araçtan beklediğim tadı alamadım.
|
Bahsettiginiz islik sesini ben hic duymadim, yani benim arabamda olan bir durum degil, umarim sizinkisi de gelip gecici bir sorundur. Genlesme sesi esyanin dogasinda olan bir durum oldugu icin kabul edilebilir bir sey, benim de ön konsaldan genlesme sesi geliyor zaman zaman. Ama arka tavandan benzer bir sesi acikcasi ben hic duymadim. Benim de bundan önceki ve ilk olan arabam 9 sene kullandigim 1.3 multijet Oper Corsa'ydi. Bana neredeyse hicbir sorun cikarmadi, hic sanayi gezdirmedi, hic yolda birakmadi. O arabayi da ufak oldugu icin ve dizel motor gurultusunden artik biktigimiz icin degistirdik. Ama elektronik mekanizmasi cok kisitli olan o arabamla bunu kiyaslamak pek dogru olmasa da, Peugeot markasinin hala servis hizmetleri kalitesi ile banttan indirdigi arabalari arasinda bir standarda ulasamadigi da gercektir. Sizin ve benim gibi durmadan sorunlarla ugrasanlarin yaninda ayni arabayi 100 bin km sorunsuz kullananlarin olmasi bunun en önemli gostergesi. Sag taraftan gelen cizirti sesiyle ilgili olarak da sizin icin asagiya bir foto yukledim. Ayni cizirti sesini yine sag taraftan ben de duydum, önce hoparlör patladi sandim, ama muzik kapaliyken de ayni ses gelmeye devam edince sesin dikiz aynasinin hemen önünde bulunan plastik parcadan geldigini tespit ettim. Yaklasik 4 ay önce o parcanin arasina sikistirdigim kagit da hala orada duruyor, resimde kirmizi yuvarlar icine aldim. Isterseniz siz de o parcayi bir konteol edin, cizirtinin kaynagi o parca olabilir. Sonrasinda geri bildirim yaparsaniz da sevinirim. İyi günler, güvenli surusler diliyorum.
https://hizliresim.com/rswO6f" rel="nofollow - https://hizliresim.com/rswO6f
|
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2020 Saat 23:45
Teşekkür ederim. Cızırtı sesi ile ilgili bahsettiğiniz yere ilk fırsattan bakarım. Umarım ordandır. Neticeyi burdan yazarım.
|
Mesajı Yazan: omerb
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2020 Saat 10:44
Arkadaşlar sıfır araçlarda da sorunlar oluyor malesef. Sorunların yine büyük motor ve şanzıman arızası olmamasına sevinin bence. O arızalar, yolda bırakan insanı rezil eden arızalardır. Başka bir markadan sıfır araç alıp bu motor sorunlarını yaşayan biri olarak söylüyorum. Hele servis te arızayı gördüğü halde bunun kronik olduğunu bildiği halde ve halen fabrikanın buna çözüm bulamadığı düşünürsek, servisinde insanla alay edercesine bu normal deyip bizi yollamasına şahit oldum. Bu yüzden bence ufak sesleri sorun etmeyin. Az daha müziğin sesini açın. :) veya bazı sorunları kendiniz çözmeyi deneyin. En güzeli bu.
|
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2020 Saat 13:27
Galiba haklısınız :) dün arkadaşın premium marka aracına bindim. Gecen yıl sıfır almıstı. Onunda bi cok yerinden trim sesleri geliyor. Dediğiniz gibi Allah büyük arızalar verip kimseyi yolda koymasın. Gönül tabiki o kadar para verince hersey dört dörtlük olsun diye arzu ediyor ama günümüz yeni nesil araçları böyle demekki
|
Mesajı Yazan: Kemal62
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2020 Saat 17:31
Murat hoca çözüm buldular mı?
|
Mesajı Yazan: From_hell
Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2021 Saat 07:58
2019 model 1.5 dizel 3008 sahibiyim. Bu sabah bahse konu uyarı ekranında çıktı ve hemen arkasından adblue uyarısı da geldi. Adblue yu iki ay önce serviste doldurtmustum. Benim fikrim Erzurum gibi yüksek ve soğuk şehirlerde dizel araçlar genellikle partikül sıkıntısı yaşıyor ve motor isigimin yanma nedeni bu. Kendim biraz adblue ekleyerek boş bir yolda yüksek devir yapmayı deneyeceğim. Çünkü burada partikül sıkıntısı olunca servislerinde aslında yaptığı bu ancak yine de başka bir fikri olan varsa paylaşsın lütfen.
|
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2021 Saat 20:30
From_hell Yazdı:
2019 model 1.5 dizel 3008 sahibiyim. Bu sabah bahse konu uyarı ekranında çıktı ve hemen arkasından adblue uyarısı da geldi. Adblue yu iki ay önce serviste doldurtmustum. Benim fikrim Erzurum gibi yüksek ve soğuk şehirlerde dizel araçlar genellikle partikül sıkıntısı yaşıyor ve motor isigimin yanma nedeni bu. Kendim biraz adblue ekleyerek boş bir yolda yüksek devir yapmayı deneyeceğim. Çünkü burada partikül sıkıntısı olunca servislerinde aslında yaptığı bu ancak yine de başka bir fikri olan varsa paylaşsın lütfen.
|
Yapamadim  aracim yeni olduğu için en iyisi servise sokayım diye düşündüm. İyi ki de öyle yapmışım. Tahmin ettiğim gibi partikül açtilar. Sonra aracımı yıkayıp bana teslim ettiler. Garanti kapsamında para da almadılar.
|
Mesajı Yazan: kizilat
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2021 Saat 21:18
Arkadaslar merhaba, makyajli 2021 kasa 1.6 allure model 3008 aldim, 3. Gununde bu ariza yandi bugun hava -7 derece falandi, araba normal gidiyordu ama her ihtimale karsi stop edip biraz bekledim ve tekrar calistirdim ariza ikazi gecti. Sizce servise gostereyimmi 5-6km gittim eve kadar motor sicakligi bormal kaldi sanki motor biraz titresimli calisti ve sanziman gecisleri bir tik sertti ama psikolojikte olabilir bilemiyorum.
Yardim ve onerilerinizi bekliyorum.
Not: İki kere benzin aldim ilki opet ikincisi shellden ikiside ana yol uzeri ve sirkulasyonu yuksek bayilerdi.
|
Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2021 Saat 01:08
Benzinli mi oluyor araciniz?
Tekrar yanarsa motor isigi o sekilde servise goturun. En azindan ariza kaydi olustursunlar. İleride olusabilecek sikintida elinizde koz olur
|
Mesajı Yazan: Mrturn
Mesaj Tarihi: 24 Haziran 2021 Saat 03:17
Merhaba aranıza yeni katıldım aynı sıkıntılardan dolayı.
Aracım 1.6 vti 308 2008 model bir iki ay önce sürekli kirli yakıt Uyarsı verdi daha sonra sol teker tarafından ses ve daha sonra gaz yememeye çalışınca titremeya başladı. En sonunda çalışmadı çekici eşliğinde sanayiye orda motorun bittiğini değişmesi gerektiğini söylediler 22 bin lira masraf... acaba doğru mu bilemedik tabi
|
Mesajı Yazan: Emn
Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2021 Saat 13:32
Merhabalar benim de 2008 model 1.2 active model aracimda ilk calistirmada 1dk gurultulu calisma oluyorr sonra geciyor. 3-4 kez motor ariza uyarisi aldim kontagi kapatinca fan calisiip sustuktan sonra kontagii acinda sorun olmuyor. Servise goturduumde gecici oldugunu sorun.olmadigini soylediler. Ama kafama takiliyor sorunu cozebildiniz mi ?
|
Mesajı Yazan: surrounder
Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2021 Saat 12:30
Yeni 2008 1.2 benzinli araçta alındıktan bir buçuk yıl sonra ışık yakma problemi ve servisin bu konuda net bir şey söyleyememesi durumu bende de var. Gürültülü çalışıp sonradan azalması zaten oluyordu (3 silindirli motorun özellliğidir dedik geçtik) . Bu arıza lambası ile ilgili son durum nedir ?
|
Mesajı Yazan: Emn
Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2021 Saat 14:13
Arkadaslar merhaba bahse konu olan motor ariza lambasi yakin zamanda tekrar etti arasi stop ettirmeden yolyardimiyla irtibata gectik araci servise goturdum. Bujilerin 30 bin bakiminda degismesi gerektigini fakat degisim yapilmamis oldugunu soylediler. Bujiler degisti motor yazilimi guncellendi su an bir sorun yok. Ilk calismadaki sarsinti bu motorlar icin normalmis.
|
Mesajı Yazan: surrounder
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2021 Saat 08:03
Selamlar bendeki durumun fren müşiri ile alakalı olduğunu söylediler . Değiştirdiler şimdilik çözülmüş gibi
|
Mesajı Yazan: Bacooo
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2022 Saat 10:25
Arkadaşlar selam, dün 208 aracım ile şileye yolculuk ederken "motor arızası tamir ettirin" yazısı çıktı. Yaklasık 20 dk yandıktan sonra kaboldu araç daha 700 km de hafta içi servise götüreceğim ama umarım birsey çıkmaz. Bu arada araçta hiçbir anormal durum olmadı gidisinde filan sadece uyarı verdi göstergenin sağ taraında yaklasık 20 dk simge gösterdi. |
|
Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2022 Saat 22:56
Dostlar bendeki problem Kasim 2021'deki 2. yil periyodik bakiminda yapilan yazilim guncellemesi ile cozulmus gorunuyor. Yaklasik 6 aylik surecte bir daha motor arizasi uyarisi almadim. Simdilik tek problemimiz artan akaryakit fiyatlari. Ona da bir çare bulabilirsek baska sorun yok
|
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2022 Saat 09:26
Ubut Yazdı:
Dostlar bendeki problem Kasim 2021'deki 2. yil periyodik bakiminda yapilan yazilim guncellemesi ile cozulmus gorunuyor. Yaklasik 6 aylik surecte bir daha motor arizasi uyarisi almadim. Simdilik tek problemimiz artan akaryakit fiyatlari. Ona da bir çare bulabilirsek baska sorun yok  |
Bununla geçmiş olsun hocam yazılım ile sorun düzelmesine sevindim.
|
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2022 Saat 16:24
Teşekkürler. Darısı aynı konudan muzdarip tüm forumdaşların başına.
|
Mesajı Yazan: dataegemen
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2023 Saat 02:58
merhabalar bende aranıza motor arızası uyarısı ile katıldım milli oldum, aracım 2008 2020 model 1.2 benzinli 100 bg 12.000 km de birkaçkez sizlerinde bahsettiği gibi arıza verdi kontağı açtım kapadım ay da bir arıza veriyordu çok umursamıyordum fakat artık hergün aynı arızayı vermeye başladı. aracımı bugün servise verdim video da çekmiştim sizinle de paylaşıyorum, sonuç; bujilerimi sökmüşler simsiyah çıkmış, aldığım benzinin pis olduğunu söylediler, ben shell den başka yerden benzin hiç almadım benzinden olduğunu hiç düşünmüyorum, sonuçta depoyu sökücekler benzini boşaltıcaklar bujileri değiştiricekler. Hediyesi 3.000 tl. aklıma birşey takıldı? 2020 yılında ben bu aracı alırken gene forumlardan konuşuyorduk, çoğ bayii bu araçlar avrupadan geldiği için araç teslimlerinde ufak bir ücret alıp bujilerini daha baştan değişiyorlardı. hatta bu da tartışma konusu olmuştu, acaba bu bujiler TR ye uyumlumu değil aklıma o geldi. Detay; tüm ateşleme sistemini, bobinleri kabloları aküyü hepsini kontrol ettirdim sorun çıkmadı. gelişmeleri paylaşırım. aracımın arıza verirken videosunu sizinle paylaşıyorum. sevgiler https://youtube.com/shorts/dKzTZJ8Zjkw?feature=share" rel="nofollow - https://youtube.com/shorts/dKzTZJ8Zjkw?feature=share
|
Mesajı Yazan: mrbadatnaming
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2023 Saat 01:21
Merhaba, bu uyarı beni de endişelendirdiği için çözüm ararken sizin mesaja denk gelince üye olup cevap yazmak istedim.
Benim de 3008 model aracımda bu uyarı yaklaşık 1 yıldır var, ayda bir falan çıkıyor. Manuel kullandıkça gidiyor. Otomatikte daha sık çıkıyor, o yüzden otomatik kullanmıyorum bir süredir. Ben de kötü yakıttan olduğundan şüpheleniyorum, zira uzun yolculuklarımdan birinde yakıt alırken dolduran arkadaş katkı maddesi ister misiniz demişti hayır demiştim, o doldurmanın akabinde bu uyarı çıkmaya başlamıştı diye hatırlıyorum. Performans sorunum yok ancak endişe verici bu uyarı. Bu sefer bakıma gittiğimde yakıttan dolayı olabileceğini göz önünde bulundurup o kısımları kontrol etmelerini isteyeceğim, belki sizdeki gibi bir işlem görürüm. Sizin uyarınız gitti mi bu işlemlerden sonra?
|
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2023 Saat 01:14
14/01/2023 güncelleme;
aracımı servisten 12/01/2023 te teslim aldım, anlattığım gibi benzin deposu yıkandı servis benzin koydu bujiler değişti. arıza yoktu. iki gün sonra 25 km kadar kullandım park ettim tekrar çalıştırdığımda aynı arızayı tekrar verdi. benzin almadım aynı servisin koyduğu benzin 2 günlük bujiler. tekrar servise bırakıcam gelişmeleri yazarım. (aracım düz vites)
|
Mesajı Yazan: Melcal2008
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2023 Saat 20:56
Merhaba. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 2020 model benzin 2008 aracı henüz aldık. Araç 45bin civarında. Aldıktan bir süre sonra seyir halindeyken motor arıza lambası yaktı. Sabit yanarken aracın sürüsünde bir sorun yaşamadım. Ama seyir halindeyken lamba yanıp sönmeye başladığında arac gaz almadı. Yetkili servise götürdüm. Servis bujileri değiştirdi. Bir ay kadar sonra yeniden aynı sorun oldu. Aracı kapatıp açınca lamba sanıydıysa da arac yürüyordu. Servise tekrar götürdüm. Bu kez su an sorun yok ama kompresyon kaybı var, tekrarlarsa motor değişimi gerekebilir. 100bin tl gibi bir masraf çıkarabilir dediler.
2020 model 45bin kmde olan, tum bakımları aksatılmadan yetkili serviste yapılmış, kazası bi şeyi olmayan araçta nasıl motor değişimi gerekebilir anlam veremedim servisin dediğine. Tam olarak itibar da edemedim, tekrarlarsa nasip 100bin lira verin motoru atarıza geldi konu resmen.. Bu kompresyon kaybı ile ilgili bilgisi önerisi olan varsa görüşlerini bekliyorum. Henüz aldigim kredisinin ilk taksidini ödediğim araçta böyle bi sorun yaşamak şok etkisi yarattı.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2023 Saat 01:59
ben aracımı pazartesi tekrar servise bıraktım, cuma ya kadar serviste kaldı, aracın beyin yazılımını güncellediler, şuan sorun yok ama eminim eli kulağında dır tekrar yapıcak. ama benim sorunum sadece ilk marş ta, şuana kadar seyir halindeyken hiç yapmadı. bende tekarar ederse ne yapıcaz gibi konuştum, bana da motoru sökmeye başlıcaz gibi konuştular yani size verilen cevapla aynı, ben tüketici mahkemesine vermeyi düşünüyorum, 12.000 km deki aracın motoruna ben ne yapabilirim ?
|
Mesajı Yazan: Tufo
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2023 Saat 01:21
En son ne oldu Murat Bey? Ben de aynı sorunu yaşıyorum.
|
Mesajı Yazan: Tufo
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2023 Saat 01:23
Son durum nedir acaba? Bende de aynı arıza var.
|
Mesajı Yazan: ozgurtavukcu07
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2024 Saat 12:17
Merhaba arkadaşlar peugeot 3008 aracım motor arızası aracı tamir ettirin gibi uyarı veriyordu. Start stop devreye girmiyordu. Bu sitede ve farklı sitelerde araştırma yaptım. Fransız sitelerinde araştırma yaptım sonuç bulamadım. En sonunda arızayı çözdüm. Çok can sıkıcı bir durum olduğu için sizlerde faydalanın diye gruba üye oldum. 1. Sorun akü. Akü zayiflarsa yeni bir Agm akü taktirmaniz gerekiyor. Marka vermiyorum en iyi Agm akü neyse onu taktirin. Akü takılınca sorun cözülmeyebilir. Servis tarzı iyi bir yere gidip akuyu araca kodlatmanız gerekiyor. Benim sorun kodlamadan sonra çözüldü. Boşuna kapasitör veya start stop beynini değiştirmeyin. Benim sorunum 1. De çözüldü. 2. Sorun şarj dinamosu. 3. Sorunda akünün üzerinde kartta oluyormuş. Ama genelde bu tip arizalarda Benim izlediğim yolu izleyip sorunu çözersiniz. Boşu boşuna aracı kurcalatmayın. Ben akü+ 800 tl kodlama parasına bu işi çözdüm. Başına gelenler için bilgi olsun diye paylaşıyorum. Ben galericiyim aracı satacam Benim için çok önemli değil ama biniciler için bilgi paylaştıkça güzeldir.
|
|