![]() |
|
egzoz emisyon sistemi arızası UYARISI |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
DrAlban ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2022 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2024 Saat 17:15 |
Bende aynı sorun var acaba özel servis Total 9000 yağ koymuşlar halbusi hep Ecs emisyon control sistemli olan Total ineo ecs koyarlardı nerden çıktı bozdular sensörü heralde. Dpfli katolizörlü araca düşük sülfürlü low saps yağ konulması zorunlu diye biliyorum. Hemen değiştirteceğim total ineo ecs ama bakalım inşallah düzelir
|
|
![]() |
|
yldrmcbb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynı problemi bende yaşadım. Bilgisayar ile bağlanarak iptal edildi. Bende yakıtımı her zaman opetten alırım.
Hata tam olarak giderildi diyemem çünkü zaman zaman egzoz emisyon hatası veriyor hala..( özellikle ilk çalıştırdığımda). Ancak edindiğim bilgilere göre düşük devirde ve kısa mesafe kullanımı sonucundan böyle olabiliyormuş. |
|
![]() |
|
naughtyozi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2020 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı naughtyozi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yorumun için teşekkür ederim.
en az 10 tamirci gittim , anlattım hepsi katalitik konvertör dedi. bir tanesi bile kaput açıp bakmadı. birine zorla kaputa baktırttım , benim turbo ıslık calıyordu ses gelmiyor abi bir bakarmısın dedim. naz yapa yapa kontrol etti , turboya giden hava borusu sıcak ile çatlamış 6-7 cm boru değişince düzeldi sorun. katalitik konvertör aklıma hiç yatmadı 111 binde olan bir araç için.. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam ilk hata kodu gaz pedalı ile alakalı (1645) - ikinci kızdırma bujileri (1351) - hava basıncı ile iligli turbo p0299 - p0402 egr valfi. hocam sorunun ana kaynağı muhtemelen egr valfi tıkanmış olabilir sökülüp temzilenmesi gerekiyor tada yenisi ile değiştireceksiniz en son ihtimal iptal edilecek tabi oda çevre zararlı gazların bırakılması demek oluyor. kızdırma bujileri bitik gibi değişmesi gerekiyor tabi uzun süre değişmedi ise sökmesi sıkıntı her usta yanaşmaz kaynama problemi olabiliyor. Benim tavisyem öncelikle yakıt filtresinizi değiştirin. ikicisi egr valfi temizliği yaptırın ve turbo elektrova kontrolü - turbo hortumlarını kontrol ettirin. Bir hata vermesi diğerlerinin yanmasına sebep olabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
naughtyozi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2020 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı naughtyozi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
aracım 2011 model 207 sw 1.6 hdı araçıma daima P/O den yakıt alıyorum , 1 kez Opet ten yakıt aldım. ertesi gün yola cıktım eve dönmek için , 10 km ılerleyınce ekranda egzoz emisyon sistemi arızası ve motor lambası yandı. tamirci 200 km evime gelebileceğimi ileti. (araba performans düşük , kalkış ve hızlanmada özellikle) eve varınca sonraki gün sanayiye kadar 15 km 3 vites de 4 devir gelmem istendi. sanayiye varınca egzoz cu ya uğradım ilk olarak , egzoz cu da kontrol edileceği sırada uyarı ve motor lambası söndüğünü farkettiler. egzoz cu uyarı yanınca gel dedi , tamirci baksın dedi. tamirci de beyine baktılar ve 4 hata cıktı , p1645 , p1351, p0299 (kırmızı) , p0402 bunlar cıktı , tamirciler 100 km , yakıt katkısı alarak yol yapmamı istedi , Würth yakıt katkısı alarak yola cıktım. yolda 3 bin devirde ilerledim. 20 km gidince tekrar egzoz emisyon sistemi arızası ve motor lambası yandı.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |