Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rölanti dengesiz ve boşa atınca stop (çözüldü)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rölanti dengesiz ve boşa atınca stop (çözüldü)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ismailkaya Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismailkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rölanti dengesiz ve boşa atınca stop (çözüldü)
    Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2020 Saat 19:47
Samsun55 Abdullah bey senin geç çalışma sorunun olduğunu yazmışsın sen benzin pompasının basıncını ve cekvalflerine baktır sanırım benzin pompa da sorun var olur olmadık yerde stop edeiyorsa aracın örneğin kırmızı ışıklarda durma esnasında aracı boşa attığında vb. Gibi sorunun varsa katalizör sensorlerini değiştirmen gerekecek özellikle alt oksijen sensörü yapıyor  rölanti dalgalanma sorunun var ise o kolay o sorunu hallederiz . 
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
Yukarı Dön
Asimlee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Asimlee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2020 Saat 12:58
Orjinalini yazan: Asimlee Asimlee Yazdı:

Arkadaşlar bugün gaz kelebeğinin komple söküp temizledik, şuanda benzinde hicbir sorun yok ama LPG de stop ediyor, anladığım kadarıyla LPG ayarı bozuldu, ayarını yaptırdıktan sonra yine yazacağım.
Bugün LPG ayarı yapıldı, stop etmiyor fakst LPG de cok hafif dalgalanma oluyor.
Yukarı Dön
Asimlee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Asimlee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2020 Saat 10:55
Arkadaşlar bugün gaz kelebeğinin komple söküp temizledik, şuanda benzinde hicbir sorun yok ama LPG de stop ediyor, anladığım kadarıyla LPG ayarı bozuldu, ayarını yaptırdıktan sonra yine yazacağım.
Yukarı Dön
Asimlee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Asimlee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2020 Saat 11:46
Orjinalini yazan: Berkay Erdinç Berkay Erdinç Yazdı:

Aynı sorun kardeşimin arabasında da vardı.bujilerini değiştirdim,map sansörünü temizledim optimize ettirdik yine oksijen sensörüne aynı işlemi yaptım sonuç değişmedi.özel bir pego servisine gidip cihaza bağlattı katalizör ve bobin arızası denildi.peki bu parçalar değişince sorun kesin çözülecekmi diye sorduğumuzda %70 -80 cevabını alınca yaptırmadık.
bunun üstüne egsozcu ya gittik egsozcu benzinli arabanın katalizörü tıkalı olsa yürümez çalışmaz dedi boşa harcayacağınız para varsa değiştireyim dedi.
her gittiğimiz yerden başka sonuçlar çıktı herkes farklı birşey söyledi.
Biçare parçacıya gittim yeni bir map sansörü aldım.takıp optimize ettirdim stop etme sorunu tamamen çözüldü yaklaşık 2 aydır sorun yok.
Geç çalışma sorunu kaldı oda aracı birgün yukuş aşağıya park edince anladık.yokuş yukarı ve düz yolda zor yokuş aşağı rahat çalışıyordu.benzin pompasını değiştirdik artık tek marşta çalışıyor.
Demek istediğim şey servis katalizör ve bobin dedi aracın arızası ne çıktı.
size su parçayı değiştirdiğimizde sorun tamamen bitecek harcadığnız paranın karşılıgını alacaksınız diyemiyorsa bir daha düşünün dünya para harcatırlar ensonunda bu markalar böyle hastalıkları bu der çekilirler
Bende bunun üzerine 3 ayrı egzoz ustasına gittim ve üçü de katalizörün çok iyi durumda olduğunu söyledi. Map sensörünü bende temizletmiştim aslında çok pahalı bir parça değil onu değiştirmeyi deneyebilirim 
Yukarı Dön
Berkay Erdinç Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Berkay Erdinç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2020 Saat 07:47
Aynı sorun kardeşimin arabasında da vardı.bujilerini değiştirdim,map sansörünü temizledim optimize ettirdik yine oksijen sensörüne aynı işlemi yaptım sonuç değişmedi.özel bir pego servisine gidip cihaza bağlattı katalizör ve bobin arızası denildi.peki bu parçalar değişince sorun kesin çözülecekmi diye sorduğumuzda %70 -80 cevabını alınca yaptırmadık.
bunun üstüne egsozcu ya gittik egsozcu benzinli arabanın katalizörü tıkalı olsa yürümez çalışmaz dedi boşa harcayacağınız para varsa değiştireyim dedi.
her gittiğimiz yerden başka sonuçlar çıktı herkes farklı birşey söyledi.
Biçare parçacıya gittim yeni bir map sansörü aldım.takıp optimize ettirdim stop etme sorunu tamamen çözüldü yaklaşık 2 aydır sorun yok.
Geç çalışma sorunu kaldı oda aracı birgün yukuş aşağıya park edince anladık.yokuş yukarı ve düz yolda zor yokuş aşağı rahat çalışıyordu.benzin pompasını değiştirdik artık tek marşta çalışıyor.
Demek istediğim şey servis katalizör ve bobin dedi aracın arızası ne çıktı.
size su parçayı değiştirdiğimizde sorun tamamen bitecek harcadığnız paranın karşılıgını alacaksınız diyemiyorsa bir daha düşünün dünya para harcatırlar ensonunda bu markalar böyle hastalıkları bu der çekilirler

Düzenleyen Berkay Erdinç - 07 Mayıs 2020 Saat 08:06
Yukarı Dön
Asimlee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Asimlee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2020 Saat 12:37
Bugün özel bir servise gittim ve katalizörün değişmesi gerektiği ni söylediler, dediklerine göre p0420 katalizör yaşlanması hatası varmış ve katalizör değişirse %90 düzelecek miş.
Yukarı Dön
Berkay Erdinç Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Berkay Erdinç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2020 Saat 09:49
Geçmiş olsun can sıkıcı bir sorun tez zamanda çözersiniz umarım
Stop etme sorunu için ilk bakmanız gereken yerler sensörler.başta map daha sonra oksijen sensörleri aracınızda yanılmıyorsam 2 adet var katalizör arızasını sondaki oksijen sensörü veriyo olabilir.
Bakmanız gereken bir başka yer fren merkezi ve emme manifoldundan motor hava alıyo olabilir ki lpg taktırdım diyorsunuz bu durumda emme manifolduna yoğunlaşılabilir.lpg enjektörleri için manifold u söküp deliyorlar buradan hava alıyor olabilir.yine manifold söküldükten sonra conta değişimi olmadıysa manifold contasından olabilir.
Araç çalışmıyorsada çok uzak ihtimal gibi görünsede benzin pompasından olabilir pompa yeterli basıncta benzini gönderemez ise araç zor çalışır

Yukarı Dön
Züher Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Züher Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2020 Saat 00:03
İyi akşamlar arkadaşlar. Peugeot XR 2005 model 307 1.4 16v aracımda özellikle ısınınca durmaya yakın debriyaja basınca yani boşta gösterge kontak ışıkları beliriyor ikaz sesi veriyor ve stop ediyor. Durduğu yerde de rölantideyken direksiyonu sağa ve sola tam çevirince sönüyor. Veya cam düğmelerini camları kapatınca basılı tutunca gene sönüyor. Bunu benzinde de tüpte de yapıyor 
60AH akü takılmış. İlk etapta akü olabilir diye akım çekiyor ve akım yetmiyor düşüncesiyle 72AH akü taktık araç düzeldi ancak km yapınca tam ısınınca tekrar yapmaya başladı. Bu sefer şarj dinamosu denedim. Bir süre kesti ve tekrar yapmaya başladı. Gaz kelebeğini söküp temizleyip adaptasyon yapıp denedik olmadı. Buji ve özellikle bobin denedik olmadı. Direksiyon pompası akım çekiyor diye şase bağlantı yerlerini ve ana şase kablolarının bağlantı yerlerini söküp temizlettirdik. Taktık düzelmedi. 
Konu hak. Başına gelen ve çözümü hak. Bilgisi olan varsa bizimle paylaşırsa çok seviniriz ve  duamızı alırsınız. Şimdiden teşekkür ederim SleepyClapConfused
Yukarı Dön
Asimlee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Asimlee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2020 Saat 18:09
Orjinalini yazan: Samsun55 Samsun55 Yazdı:

Teşekkürler farklı fikirleri olan arkadaşlarında düşüncelerini bekliyoruz 
Aracım 2 bin km yol yaptm artık stop etmiyor. Sebebi oksijen sensörü imiş, üst kısmı değiştirmiştim duzelmemisti, alt kısım da değişince düzeldi. Artık stop etmiyor ama rölanti dalgalanması hâlen var ve bu sorunu çözemedim malesef. Soğukken sorun yok ısınınca rölanti düşüyor yada hafif yükseliyor, genelde düşüyor. 

Düzenleyen Asimlee - 04 Mayıs 2020 Saat 18:12
Yukarı Dön
Samsun55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Samsun55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2020 Saat 12:45
Teşekkürler farklı fikirleri olan arkadaşlarında düşüncelerini bekliyoruz 
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2020 Saat 02:11
Orjinalini yazan: Samsun55 Samsun55 Yazdı:

İyi akşamlar stop etme sorunu devam ediyor. Araç sabah çalışıyor ama araç belli bir km gidip stop ettikten sonra tekrar çalıştırdığın zaman çalışmıyor. En son beyni olabilir diyor ustalar, yardımlarınızı bekliyorum
Bende de benzer sorun vardı çıkma  beyin taktık düzeldi.  Ama bulana kadar bir sürü şey değiştirdik. Sogukken sorun yoktu ısınınca yolda giderken stop ediyordu  ve biraz soğuyana kadar çalışmıyordu. Yada ısınınca duruyordum lpg alıyordum mesela tekrar yola çıkınca kafayı yiyordu.
Yukarı Dön
Samsun55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Samsun55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2020 Saat 00:18
İyi akşamlar stop etme sorunu devam ediyor. Araç sabah çalışıyor ama araç belli bir km gidip stop ettikten sonra tekrar çalıştırdığın zaman çalışmıyor. En son beyni olabilir diyor ustalar, yardımlarınızı bekliyorum
Yukarı Dön
ismailkaya Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismailkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2020 Saat 11:15
Getir aracını Bursa ya halledeyim .  Boşu boşuna beynine işlem yaptırma  hem aracından hemde parandan olma. 
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
Yukarı Dön
Asimlee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Asimlee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2020 Saat 11:25
Arkadaşlar sorun devam etmekte yarın bir özel servis te kalibrasyon yaptıracağım. Motor beyni ne müdahale ettiklerini ve sorunu çözdüklerini söylüyorlar.
Yukarı Dön
Asimlee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Asimlee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2020 Saat 20:39
Arkadaşlar problem yine oluştu. Anlaşılan başka bir sorun var yine stop ediyor. Konu güncel
Yukarı Dön
Cavusoglum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cavusoglum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2020 Saat 21:18
Benim araçta da tam tersi.. Sadece motor sogukken çalışıyor ve sonra gaz vermezsem stop ediyor.. 2000 devirde 2 3 dakika beklersem motor isindiktan sonra normale dönüyor. Belli bir süre daha fren debriyaj yapınca stop ediyor. 5 6 km yol yaptıktan sonra düzeliyor. Bununda sebebi aynı şeyler olabilir mi?
Yukarı Dön
Asimlee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Asimlee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2020 Saat 17:56
Bu sorun LPG takıldıktan 2 hafta sonra oldu, bu yüzden montaj nedeniyle sorun çıktığını düşünüyorum bu nedenle 2. İhtimal üzerinde duracağım.
Yukarı Dön
RP393 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı RP393 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2020 Saat 17:38
Orjinalini yazan: Asimlee Asimlee Yazdı:

Fren servosundan mı bahsediyorsunuz ?

Evet, sabah araç soğukken ısıtmak için beyin fazla yakıt gönderiyor fazla havayla dengeleniyor sorun belirtisi görmüyorsunuz. Fakat motora fazladan giren hava var. Sebebi de ya westinghouse yada lpg bağlantılarından ( manifolda açılan delikler vb.), 
Yukarı Dön
Asimlee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Asimlee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2020 Saat 08:39
Fren servosundan mı bahsediyorsunuz ?
Yukarı Dön
RP393 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı RP393 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2020 Saat 08:05
westinghouse kontrol ettirin bir yerden hava alıyor motor. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 249 0 engintunbel
konu icon Conta değişimi maliyeti son mesaja git 17743 7 konfor
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 604 7 Saramago
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 1342 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 839 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 672 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 1111 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 6653 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 10 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 2477 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 1226 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 7808 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1233 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1403 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 4080 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 6305 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 509 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 1860 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 5060 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40735 12 Ebulfeth
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Onlinewolf 4
Saramago 4
konfor 1
engintunbel 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English