![]() |
|
Rölanti dengesiz ve boşa atınca stop (çözüldü) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2020 Saat 19:47 |
Samsun55 Abdullah bey senin geç çalışma sorunun olduğunu yazmışsın sen benzin pompasının basıncını ve cekvalflerine baktır sanırım benzin pompa da sorun var olur olmadık yerde stop edeiyorsa aracın örneğin kırmızı ışıklarda durma esnasında aracı boşa attığında vb. Gibi sorunun varsa katalizör sensorlerini değiştirmen gerekecek özellikle alt oksijen sensörü yapıyor rölanti dalgalanma sorunun var ise o kolay o sorunu hallederiz .
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
![]() |
|
Asimlee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2019 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bugün LPG ayarı yapıldı, stop etmiyor fakst LPG de cok hafif dalgalanma oluyor.
|
|
![]() |
|
Asimlee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2019 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Arkadaşlar bugün gaz kelebeğinin komple söküp temizledik, şuanda benzinde hicbir sorun yok ama LPG de stop ediyor, anladığım kadarıyla LPG ayarı bozuldu, ayarını yaptırdıktan sonra yine yazacağım.
|
|
![]() |
|
Bende bunun üzerine 3 ayrı egzoz ustasına gittim ve üçü de katalizörün çok iyi durumda olduğunu söyledi. Map sensörünü bende temizletmiştim aslında çok pahalı bir parça değil onu değiştirmeyi deneyebilirim
|
|
![]() |
|
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynı sorun kardeşimin arabasında da vardı.bujilerini değiştirdim,map sansörünü temizledim optimize ettirdik yine oksijen sensörüne aynı işlemi yaptım sonuç değişmedi.özel bir pego servisine gidip cihaza bağlattı katalizör ve bobin arızası denildi.peki bu parçalar değişince sorun kesin çözülecekmi diye sorduğumuzda %70 -80 cevabını alınca yaptırmadık.
bunun üstüne egsozcu ya gittik egsozcu benzinli arabanın katalizörü tıkalı olsa yürümez çalışmaz dedi boşa harcayacağınız para varsa değiştireyim dedi.
her gittiğimiz yerden başka sonuçlar çıktı herkes farklı birşey söyledi. Biçare parçacıya gittim yeni bir map sansörü aldım.takıp optimize ettirdim stop etme sorunu tamamen çözüldü yaklaşık 2 aydır sorun yok. Geç çalışma sorunu kaldı oda aracı birgün yukuş aşağıya park edince anladık.yokuş yukarı ve düz yolda zor yokuş aşağı rahat çalışıyordu.benzin pompasını değiştirdik artık tek marşta çalışıyor. Demek istediğim şey servis katalizör ve bobin dedi aracın arızası ne çıktı. size su parçayı değiştirdiğimizde sorun tamamen bitecek harcadığnız paranın karşılıgını alacaksınız diyemiyorsa bir daha düşünün dünya para harcatırlar ensonunda bu markalar böyle hastalıkları bu der çekilirler
Düzenleyen Berkay Erdinç - 07 Mayıs 2020 Saat 08:06 |
|
![]() |
|
Bugün özel bir servise gittim ve katalizörün değişmesi gerektiği ni söylediler, dediklerine göre p0420 katalizör yaşlanması hatası varmış ve katalizör değişirse %90 düzelecek miş.
|
|
![]() |
|
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Geçmiş olsun can sıkıcı bir sorun tez zamanda çözersiniz umarım
Stop etme sorunu için ilk bakmanız gereken yerler sensörler.başta map daha sonra oksijen sensörleri aracınızda yanılmıyorsam 2 adet var katalizör arızasını sondaki oksijen sensörü veriyo olabilir. Bakmanız gereken bir başka yer fren merkezi ve emme manifoldundan motor hava alıyo olabilir ki lpg taktırdım diyorsunuz bu durumda emme manifolduna yoğunlaşılabilir.lpg enjektörleri için manifold u söküp deliyorlar buradan hava alıyor olabilir.yine manifold söküldükten sonra conta değişimi olmadıysa manifold contasından olabilir. Araç çalışmıyorsada çok uzak ihtimal gibi görünsede benzin pompasından olabilir pompa yeterli basıncta benzini gönderemez ise araç zor çalışır |
|
![]() |
|
Züher ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2020 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
İyi akşamlar arkadaşlar. Peugeot XR 2005 model 307 1.4 16v aracımda özellikle ısınınca durmaya yakın debriyaja basınca yani boşta gösterge kontak ışıkları beliriyor ikaz sesi veriyor ve stop ediyor. Durduğu yerde de rölantideyken direksiyonu sağa ve sola tam çevirince sönüyor. Veya cam düğmelerini camları kapatınca basılı tutunca gene sönüyor. Bunu benzinde de tüpte de yapıyor
60AH akü takılmış. İlk etapta akü olabilir diye akım çekiyor ve akım yetmiyor düşüncesiyle 72AH akü taktık araç düzeldi ancak km yapınca tam ısınınca tekrar yapmaya başladı. Bu sefer şarj dinamosu denedim. Bir süre kesti ve tekrar yapmaya başladı. Gaz kelebeğini söküp temizleyip adaptasyon yapıp denedik olmadı. Buji ve özellikle bobin denedik olmadı. Direksiyon pompası akım çekiyor diye şase bağlantı yerlerini ve ana şase kablolarının bağlantı yerlerini söküp temizlettirdik. Taktık düzelmedi.
Konu hak. Başına gelen ve çözümü hak. Bilgisi olan varsa bizimle paylaşırsa çok seviniriz ve duamızı alırsınız. Şimdiden teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Aracım 2 bin km yol yaptm artık stop etmiyor. Sebebi oksijen sensörü imiş, üst kısmı değiştirmiştim duzelmemisti, alt kısım da değişince düzeldi. Artık stop etmiyor ama rölanti dalgalanması hâlen var ve bu sorunu çözemedim malesef. Soğukken sorun yok ısınınca rölanti düşüyor yada hafif yükseliyor, genelde düşüyor.
Düzenleyen Asimlee - 04 Mayıs 2020 Saat 18:12 |
|
![]() |
|
Samsun55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2020 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Teşekkürler farklı fikirleri olan arkadaşlarında düşüncelerini bekliyoruz
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Bende de benzer sorun vardı çıkma beyin taktık düzeldi. Ama bulana kadar bir sürü şey değiştirdik. Sogukken sorun yoktu ısınınca yolda giderken stop ediyordu ve biraz soğuyana kadar çalışmıyordu. Yada ısınınca duruyordum lpg alıyordum mesela tekrar yola çıkınca kafayı yiyordu.
|
|
![]() |
|
Samsun55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2020 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
İyi akşamlar stop etme sorunu devam ediyor. Araç sabah çalışıyor ama araç belli bir km gidip stop ettikten sonra tekrar çalıştırdığın zaman çalışmıyor. En son beyni olabilir diyor ustalar, yardımlarınızı bekliyorum
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Getir aracını Bursa ya halledeyim . Boşu boşuna beynine işlem yaptırma hem aracından hemde parandan olma.
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar sorun devam etmekte yarın bir özel servis te kalibrasyon yaptıracağım. Motor beyni ne müdahale ettiklerini ve sorunu çözdüklerini söylüyorlar.
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar problem yine oluştu. Anlaşılan başka bir sorun var yine stop ediyor. Konu güncel
|
|
![]() |
|
Cavusoglum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2020 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cavusoglum
Benim araçta da tam tersi.. Sadece motor sogukken çalışıyor ve sonra gaz vermezsem stop ediyor.. 2000 devirde 2 3 dakika beklersem motor isindiktan sonra normale dönüyor. Belli bir süre daha fren debriyaj yapınca stop ediyor. 5 6 km yol yaptıktan sonra düzeliyor. Bununda sebebi aynı şeyler olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Bu sorun LPG takıldıktan 2 hafta sonra oldu, bu yüzden montaj nedeniyle sorun çıktığını düşünüyorum bu nedenle 2. İhtimal üzerinde duracağım.
|
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Evet, sabah araç soğukken ısıtmak için beyin fazla yakıt gönderiyor fazla havayla dengeleniyor sorun belirtisi görmüyorsunuz. Fakat motora fazladan giren hava var. Sebebi de ya westinghouse yada lpg bağlantılarından ( manifolda açılan delikler vb.),
|
|
![]() |
|
Fren servosundan mı bahsediyorsunuz ?
|
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
westinghouse kontrol ettirin bir yerden hava alıyor motor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |