Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rölanti dengesiz ve boşa atınca stop (çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=49175
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 08:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Rölanti dengesiz ve boşa atınca stop (çözüldü)
Mesajı Yazan: Asimlee
Konu: Rölanti dengesiz ve boşa atınca stop (çözüldü)
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2019 Saat 21:00
Arkadaşlar aracım 206 XT 2005 model 16V, 2 ay önce LPG atiker sıralı sistem taktırdım ve 1 ay sonra aracımda rölanti problemi ortaya çıktı. 10 ile 8 arasında gidip geliyor bazen olmuyor ama çoğu zaman oynama mevcut. 1 hafta önce gaz kelebeği temizlendi,bujiler  ve katalizör değişti, egzozun son kısmıda çürümüş henüz değiştirmedim. 1 haftadır stop etmiyordu yine etmeye başladı. Genellikle boşa atınca toplayamıyor hem benzinde hem lpg de aynı sorun var çözümü bilen var mı ?

Yapılanlar:
1-buji değişti
2-fren şarteli değişti
3- egzoz değişti
4- Map sensörü temizlendi

Çözüm:
1- araç p0170 ve p0420 (koddan emin değilim katalizör hatası vardı)
2- egzozun sustucu kısmı değişince p0420 hatası sona erdi
3- p0170 zaten oksijen sensörü hatası 
4- Özel servis te kalibrasyon yapıldı ve sorun geçti.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2019 Saat 10:08
Aracını rolantide çalışırken oksijen lambda sensörlerinin fişini çıkart birde öyle kullan bakalıp stop edecek mi stop etmesse sensörlerini kontrol ettir.

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2019 Saat 12:05
Teşekkürler deneyip sonucu yazacağım.

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2019 Saat 12:48
Bu arada araç ısındıktan sonra bu sorun ortaya çıkıyor, ilk çalıştırmada ve hararet göstergesi yükselene kadar sorun olmuyor. Yine ODBII kitini bağladım şu hatalar çıktı; 0170 Fuel Trim (Bank 1) ve P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold.

Mesajı Yazan: arasemre
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2019 Saat 13:06
Öncelikle geçmiş olsun. Sorununun çözümü tüpü iptal ettireceksin. Aracına adaptasyon yaptıracaksın ve benzinde bineceksin. Ben daha 16v araca sağlıklı bir şekilde tüp bağlayanı yada ağrızasını çözeni düymadım görmedim okumadım. Tamirciler tüpçüye gönderir, tüpçü tamirciye gönderir paranla rezil olursun ve en sonunda tüp bu modele uyumsuz deyip işin içinden çıkarlar. Fıransızlara atıker takılmaz derler başka marka takarsın gene aynı. Nokta atışı yapamazlar.
O tüpü takan tüpçü de bilir ve söylemez. Ben izmirde nekadar tavsiye edilen usta varsa dolaştım. Hepsı tırt. Enson tüpü iptal ettim benzinde biniyorum. Bence zayıf bir ihtimal ama umarım sen sorununu çözecek birilerine rastlarsın.

-------------
206 XT 1.4 16v (2005)

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2019 Saat 13:22
Lpgyi çok yakın zamanda taktırdım daha ruhsata bile işletmedim yaptığım harcama yaklaşık 2 bin tl söküp atmak isterim ama buda 2 bin tl'nin çöpe gitmesi anlamına gelmez mi

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2019 Saat 16:56
Rolanti motorunu kontrol ettirin bence. Boğaz kelebeğin üzerinde  bulunuyor rolanti motoru.

Mesajı Yazan: omerb
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2019 Saat 19:16
merhabalar sorun lpg kiti ile ilgili olmayabilir. Her iki arıza kodu da aynı şeyi ifade ediyor. Oksijen sensörlerini. 

Aşağıdaki linkte arkadaşın yaptığı kontrolleri yapabilirsin. Her araç zaten aynı mantığa göre çalışır. Bank1 oksijen sensör kaputu açınca alüminyum bir alan var. Hemen orada görünüyor zaten.

http://www.sbugra.com/2015/10/03/araclarda-p0170-hata-kodu-ve-cozumu/" rel="nofollow - http://www.sbugra.com/2015/10/03/araclarda-p0170-hata-kodu-ve-cozumu/

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2020 Saat 13:55
Arkadaşlar, bugün sanayide bilgisayara bağladık aracı ve arıza kodlarını silerken bir arıza kodunun silinmediğini gördük, fren şarteli hatası veriyordu. Meğerse frene basınca arav stop ediyormuş. Şartel bozuk imiş, değiştirince stop etme sorunu düzeldi şimdilik bir sıkıntı olmadi yine test edeceğim sonuçları yazarım. Ama rölanti dalgalanma sorunu birazda olsa var o tam olarak çözülmedi. Tabi stop etme sorunu benim için daha büyük bir problemdi.

Mesajı Yazan: bakar16
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2020 Saat 10:20
fren müşürünü mü değiştirdiniz? aynı sorun bende de var. kırmızı ışığa yaklaşırken ya da yokuş aşağı kasislere yaklaşırken debriyaj+fren yapınca nadir de olsa stop ediyor. 

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2020 Saat 12:22
Evet, zaten motor arıza lambasının yanma sebebi o imiş. Değişince lamba söndü şuan da stop etmiyor ama devir dalgalanması arada oluyor onun sebebini araştırıyorum .

Mesajı Yazan: omerb
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2020 Saat 19:21
Orjinalini yazan: Asimlee Asimlee Yazdı:

Evet, zaten motor arıza lambasının yanma sebebi o imiş. Değişince lamba söndü şuan da stop etmiyor ama devir dalgalanması arada oluyor onun sebebini araştırıyorum .

Aracın otomatik vites mi.?

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2020 Saat 19:27
Hayır manuel.

Mesajı Yazan: RP393
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2020 Saat 08:05
westinghouse kontrol ettirin bir yerden hava alıyor motor. 

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2020 Saat 08:39
Fren servosundan mı bahsediyorsunuz ?

Mesajı Yazan: RP393
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2020 Saat 17:38

Fren servosundan mı bahsediyorsunuz ?

Evet, sabah araç soğukken ısıtmak için beyin fazla yakıt gönderiyor fazla havayla dengeleniyor sorun belirtisi görmüyorsunuz. Fakat motora fazladan giren hava var. Sebebi de ya westinghouse yada lpg bağlantılarından ( manifolda açılan delikler vb.), 

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2020 Saat 17:56
Bu sorun LPG takıldıktan 2 hafta sonra oldu, bu yüzden montaj nedeniyle sorun çıktığını düşünüyorum bu nedenle 2. İhtimal üzerinde duracağım.

Mesajı Yazan: Cavusoglum
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2020 Saat 21:18
Benim araçta da tam tersi.. Sadece motor sogukken çalışıyor ve sonra gaz vermezsem stop ediyor.. 2000 devirde 2 3 dakika beklersem motor isindiktan sonra normale dönüyor. Belli bir süre daha fren debriyaj yapınca stop ediyor. 5 6 km yol yaptıktan sonra düzeliyor. Bununda sebebi aynı şeyler olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2020 Saat 20:39
Arkadaşlar problem yine oluştu. Anlaşılan başka bir sorun var yine stop ediyor. Konu güncel

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2020 Saat 11:25
Arkadaşlar sorun devam etmekte yarın bir özel servis te kalibrasyon yaptıracağım. Motor beyni ne müdahale ettiklerini ve sorunu çözdüklerini söylüyorlar.

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2020 Saat 11:15
Getir aracını Bursa ya halledeyim .  Boşu boşuna beynine işlem yaptırma  hem aracından hemde parandan olma. 

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesajı Yazan: Samsun55
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2020 Saat 00:18
İyi akşamlar stop etme sorunu devam ediyor. Araç sabah çalışıyor ama araç belli bir km gidip stop ettikten sonra tekrar çalıştırdığın zaman çalışmıyor. En son beyni olabilir diyor ustalar, yardımlarınızı bekliyorum

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2020 Saat 02:11
Orjinalini yazan: Samsun55 Samsun55 Yazdı:

İyi akşamlar stop etme sorunu devam ediyor. Araç sabah çalışıyor ama araç belli bir km gidip stop ettikten sonra tekrar çalıştırdığın zaman çalışmıyor. En son beyni olabilir diyor ustalar, yardımlarınızı bekliyorum
Bende de benzer sorun vardı çıkma  beyin taktık düzeldi.  Ama bulana kadar bir sürü şey değiştirdik. Sogukken sorun yoktu ısınınca yolda giderken stop ediyordu  ve biraz soğuyana kadar çalışmıyordu. Yada ısınınca duruyordum lpg alıyordum mesela tekrar yola çıkınca kafayı yiyordu.

Mesajı Yazan: Samsun55
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2020 Saat 12:45
Teşekkürler farklı fikirleri olan arkadaşlarında düşüncelerini bekliyoruz 

Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2020 Saat 18:09
Orjinalini yazan: Samsun55 Samsun55 Yazdı:

Teşekkürler farklı fikirleri olan arkadaşlarında düşüncelerini bekliyoruz 
Aracım 2 bin km yol yaptm artık stop etmiyor. Sebebi oksijen sensörü imiş, üst kısmı değiştirmiştim duzelmemisti, alt kısım da değişince düzeldi. Artık stop etmiyor ama rölanti dalgalanması hâlen var ve bu sorunu çözemedim malesef. Soğukken sorun yok ısınınca rölanti düşüyor yada hafif yükseliyor, genelde düşüyor. 

Mesajı Yazan: Züher
Mesaj Tarihi: 05 Mayıs 2020 Saat 00:03
İyi akşamlar arkadaşlar. Peugeot XR 2005 model 307 1.4 16v aracımda özellikle ısınınca durmaya yakın debriyaja basınca yani boşta gösterge kontak ışıkları beliriyor ikaz sesi veriyor ve stop ediyor. Durduğu yerde de rölantideyken direksiyonu sağa ve sola tam çevirince sönüyor. Veya cam düğmelerini camları kapatınca basılı tutunca gene sönüyor. Bunu benzinde de tüpte de yapıyor 
60AH akü takılmış. İlk etapta akü olabilir diye akım çekiyor ve akım yetmiyor düşüncesiyle 72AH akü taktık araç düzeldi ancak km yapınca tam ısınınca tekrar yapmaya başladı. Bu sefer şarj dinamosu denedim. Bir süre kesti ve tekrar yapmaya başladı. Gaz kelebeğini söküp temizleyip adaptasyon yapıp denedik olmadı. Buji ve özellikle bobin denedik olmadı. Direksiyon pompası akım çekiyor diye şase bağlantı yerlerini ve ana şase kablolarının bağlantı yerlerini söküp temizlettirdik. Taktık düzelmedi. 
Konu hak. Başına gelen ve çözümü hak. Bilgisi olan varsa bizimle paylaşırsa çok seviniriz ve  duamızı alırsınız. Şimdiden teşekkür ederim SleepyClapConfused

Mesajı Yazan: Berkay Erdinç
Mesaj Tarihi: 05 Mayıs 2020 Saat 09:49
Geçmiş olsun can sıkıcı bir sorun tez zamanda çözersiniz umarım
Stop etme sorunu için ilk bakmanız gereken yerler sensörler.başta map daha sonra oksijen sensörleri aracınızda yanılmıyorsam 2 adet var katalizör arızasını sondaki oksijen sensörü veriyo olabilir.
Bakmanız gereken bir başka yer fren merkezi ve emme manifoldundan motor hava alıyo olabilir ki lpg taktırdım diyorsunuz bu durumda emme manifolduna yoğunlaşılabilir.lpg enjektörleri için manifold u söküp deliyorlar buradan hava alıyor olabilir.yine manifold söküldükten sonra conta değişimi olmadıysa manifold contasından olabilir.
Araç çalışmıyorsada çok uzak ihtimal gibi görünsede benzin pompasından olabilir pompa yeterli basıncta benzini gönderemez ise araç zor çalışır

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2020 Saat 12:37
Bugün özel bir servise gittim ve katalizörün değişmesi gerektiği ni söylediler, dediklerine göre p0420 katalizör yaşlanması hatası varmış ve katalizör değişirse %90 düzelecek miş.

Mesajı Yazan: Berkay Erdinç
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2020 Saat 07:47
Aynı sorun kardeşimin arabasında da vardı.bujilerini değiştirdim,map sansörünü temizledim optimize ettirdik yine oksijen sensörüne aynı işlemi yaptım sonuç değişmedi.özel bir pego servisine gidip cihaza bağlattı katalizör ve bobin arızası denildi.peki bu parçalar değişince sorun kesin çözülecekmi diye sorduğumuzda %70 -80 cevabını alınca yaptırmadık.
bunun üstüne egsozcu ya gittik egsozcu benzinli arabanın katalizörü tıkalı olsa yürümez çalışmaz dedi boşa harcayacağınız para varsa değiştireyim dedi.
her gittiğimiz yerden başka sonuçlar çıktı herkes farklı birşey söyledi.
Biçare parçacıya gittim yeni bir map sansörü aldım.takıp optimize ettirdim stop etme sorunu tamamen çözüldü yaklaşık 2 aydır sorun yok.
Geç çalışma sorunu kaldı oda aracı birgün yukuş aşağıya park edince anladık.yokuş yukarı ve düz yolda zor yokuş aşağı rahat çalışıyordu.benzin pompasını değiştirdik artık tek marşta çalışıyor.
Demek istediğim şey servis katalizör ve bobin dedi aracın arızası ne çıktı.
size su parçayı değiştirdiğimizde sorun tamamen bitecek harcadığnız paranın karşılıgını alacaksınız diyemiyorsa bir daha düşünün dünya para harcatırlar ensonunda bu markalar böyle hastalıkları bu der çekilirler

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2020 Saat 11:46
Orjinalini yazan: Berkay Erdinç Berkay Erdinç Yazdı:

Aynı sorun kardeşimin arabasında da vardı.bujilerini değiştirdim,map sansörünü temizledim optimize ettirdik yine oksijen sensörüne aynı işlemi yaptım sonuç değişmedi.özel bir pego servisine gidip cihaza bağlattı katalizör ve bobin arızası denildi.peki bu parçalar değişince sorun kesin çözülecekmi diye sorduğumuzda %70 -80 cevabını alınca yaptırmadık.
bunun üstüne egsozcu ya gittik egsozcu benzinli arabanın katalizörü tıkalı olsa yürümez çalışmaz dedi boşa harcayacağınız para varsa değiştireyim dedi.
her gittiğimiz yerden başka sonuçlar çıktı herkes farklı birşey söyledi.
Biçare parçacıya gittim yeni bir map sansörü aldım.takıp optimize ettirdim stop etme sorunu tamamen çözüldü yaklaşık 2 aydır sorun yok.
Geç çalışma sorunu kaldı oda aracı birgün yukuş aşağıya park edince anladık.yokuş yukarı ve düz yolda zor yokuş aşağı rahat çalışıyordu.benzin pompasını değiştirdik artık tek marşta çalışıyor.
Demek istediğim şey servis katalizör ve bobin dedi aracın arızası ne çıktı.
size su parçayı değiştirdiğimizde sorun tamamen bitecek harcadığnız paranın karşılıgını alacaksınız diyemiyorsa bir daha düşünün dünya para harcatırlar ensonunda bu markalar böyle hastalıkları bu der çekilirler
Bende bunun üzerine 3 ayrı egzoz ustasına gittim ve üçü de katalizörün çok iyi durumda olduğunu söyledi. Map sensörünü bende temizletmiştim aslında çok pahalı bir parça değil onu değiştirmeyi deneyebilirim 

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2020 Saat 10:55
Arkadaşlar bugün gaz kelebeğinin komple söküp temizledik, şuanda benzinde hicbir sorun yok ama LPG de stop ediyor, anladığım kadarıyla LPG ayarı bozuldu, ayarını yaptırdıktan sonra yine yazacağım.

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2020 Saat 12:58

Arkadaşlar bugün gaz kelebeğinin komple söküp temizledik, şuanda benzinde hicbir sorun yok ama LPG de stop ediyor, anladığım kadarıyla LPG ayarı bozuldu, ayarını yaptırdıktan sonra yine yazacağım.
Bugün LPG ayarı yapıldı, stop etmiyor fakst LPG de cok hafif dalgalanma oluyor.

Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2020 Saat 19:47
Samsun55 Abdullah bey senin geç çalışma sorunun olduğunu yazmışsın sen benzin pompasının basıncını ve cekvalflerine baktır sanırım benzin pompa da sorun var olur olmadık yerde stop edeiyorsa aracın örneğin kırmızı ışıklarda durma esnasında aracı boşa attığında vb. Gibi sorunun varsa katalizör sensorlerini değiştirmen gerekecek özellikle alt oksijen sensörü yapıyor  rölanti dalgalanma sorunun var ise o kolay o sorunu hallederiz . 

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net