![]() |
|
207 1.4 HDİ hararet + yakıt problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
OguzzKann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzzKann
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2019 Saat 09:39 |
Problemleri giderdim.Hararetin yükselmemesinin soğuk havalar olduğunu, hafta sonu sıcakta gündüz saatlerinde öğrenmiş oldum. Ama yinede termostata baktıracağım bakımda. Yakıta gelirsek yol bilgisayarının azizliğine geldim galiba. Dün gece depoyu doldurdum ve 100 km de 6,56 litre mazot yakmışım. Yine yüksek ama sabah ve akşam kışlık lastikle 5 er km lik iş ev arası yolculuğu sayarsak (soğuk motorla) gayet normal. Aracın sadece hava filtresini değiştirdim 20 30 km önce. Filtredeki kirlilikten bakımın ne zaman yapıldığını öğrenmek maksatlı.
|
|
![]() |
|
burhanozdes ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2019 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burhanozdes
![]() ![]() ![]() ![]() |
Üstat işlemler sonucunda bizleri de bilgilendiriseniz çok memnun olurum.
|
|
![]() |
|
OguzzKann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzzKann
Eyvallah Soner abi sağolasın. haftasonu uğrayacağım inşallah. orjinalciyimdir zaten yan sanayinin uzağındayım
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ivedikte mas peugeot var abdullah usta cep tel: 05379645820 hocam tavsiye ederim selamamı söylerseniz fiyat konusundada yardımcı olacaktır. evet 7 litre fazla 5,5 6 litre civar olması lazım dediğim filtrelerinizi kesinlikle orjinal takın
Düzenleyen sonerkyl - 18 Kasım 2019 Saat 17:13 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzzKann
Teşekkürler hoşbuldum. Batıkentte oturuyorum. Ben de termostattan diye düşünüyorum. Çünkü etlikden batıkente gelene kadar hiç stop etmeden geldim hafif trafikte 80i geçmedi. Aracı aldığım gün 90a kadar çıkmıltı hava sıcak olduğu için. Hava ve mazot filtresini kendim değiştireceğim öncelikli olarak. Bakımı yeni yağı iyi durumda. Bakalım ne kadar farkedecek. Ama 7 litre bu araba için çok fazla. Sakin kullanırım arabayı çok sıkıştırmam yormam.
Usta tavsiyeniz var mıdır Ankara'da ? Düzenleyen OguzzKann - 18 Kasım 2019 Saat 16:25 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanızı dilerim. soğuk motor yakıt tüketimini arttırır hocam muhtemelen termostat arızalı ve sürekli açık kaldığı için motor ısınamıyor ve yakıt tüketimini arttırıyor. tabi birde ankara da hangi bölgede oturuyorsunuz eğer yoğun tarafik varsa çıkabilir sürekli dur kalk durumlarında. ek olarak yakıtı düşmesini istiyorsanız bakımları yapılmadıysa aracın bakımlarını yaptırın birde filtrelerde orjinal parça olmasına yada kaliteli yan sanayi bosh gibi filtre kullanmanızı tavsiye ederim. baskı balatanın durumuda diğer bir etken.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzzKann
Merhabalar. Geçen hafta 2008 model 200k kmde 1.4 hdi 207 aracımı satın aldım. Mazot geri dönüş hortumunda kaçak vardı onu yeniledik. Şuan aracım 7 - 7.2 litre arası yakıyor. hararet şehir içinde 80i asla geçmiyor. Yakıtı nasıl düşürebilirim tabi yakıt sizlerde de bu durumdamı ? Hareret bana hiç normal gelmedi. Yardımlarınızı bekliyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |