![]() |
|
207 Oksijen sensörü hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ouzhan0734 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ouzhan0734
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2019 Saat 11:43 |
Problemi çözdüğünüze sevindim, bazen bu kadar kolay çözülemiyor problemler. Benim durumda olay bambaşka çıkmıştı.
|
|
![]() |
|
scar1ove ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2019 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
orijinal olan daha kaliteli değil bence fiyatları asırı yüksek.
|
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
Merhaba. Risk alıp gecen ay Bosch marka sensor aldim takıldı ve sorun çözüldü. Çok sukur o zamandan beri hata almiyorum. Obd2 cihazi almistim bende de deger vermiyordu. Yeni sensor ile sorun yok deger aralığı normal. Tsk ederim.
Orjinal sensör 1150 tl ama Bosch sensoru 280 e aldim. Arada bu kadar fark olması cidden cok tuhaf.
|
|
![]() |
|
Ouzhan0734 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ouzhan0734
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İyi günler dilerim,
Benim de başıma aynı durum geldi, çözümü; ucuz obd2 cihazlarindan vardı evde onun ile Torque programı üstünden oksijen sensörü voltajlarina baktım. ( Voltaj değerleri internette var). Eğer değer vermiyorsa oksijen sensörü bozuktur. Sizin değerleriniz referans değerler arasında olmadığından ya da sensör bozuk olduğundan hata alıyorsunuz. Daha sonra da probleme göre çözüm bulacağız. Benim de katalizör değişimi sonrası aynı hatayı almıştım, sensörü yukarıdaki gibi kontrol ettim ve sensörün çalıştığını ve araç değerlerinin referans dışında olduğunu farkettim. Ateşleme sistemi arizasindan genellikle olduğu için tüm ateşleme parçalarını kontrol ettim. Krank sensörü arızasından çiğ benzin attığını belirledik. ( Son dönem de araç krank sensörü hata kodu da vermişti.) O günden beri o lanet antipollution hatasından kurtuldum. Bu konuda maalesef sanayideki ustalar çok da yardımcı olmuyorlar. Peugeot un klasik hatası diyip geçiyorlar.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
inşallah kısa sürede bulursunuz hocam.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
Herkese merhaba
207 1.4 Trendy 2007 model LPG/Benzin araca sahibim. 2 hafta önce katalizör sıfırı ile değişti Katalizör çatlamış ve kaynak tutmayacak durumda dedi egzozcu. Sonrasında alt oksijen sensörü hatası almaya başladım. Bir usta bu hatayı verir kullan birşey olmaz dese de Ümraniye sanayide pug cu Şuayip usta "senin aracın aynısından denemek için sensör söküp takıp bakmak lazım sorun sensördemi başka birşeydemi" dedi ve aynı motor özelliğine sahip tamir için araç gelince arayacağını söyledi. Ben de beklemeye başladım. Benim aracımdan olup da Ümraniye civarında olan varsa benimle sanayiye gelip sensörünü denememe izin verir mi? Sensör alsam eğer hata devam ederse iade edemiyorum takıldıgı için. Ucuz bir parça da değil 350 tl civarı. Bu konuda yardımcı olup 1 saatini ayırcak varsa sevinirim. Eğer sorun sensör ise yeni sensör alıp takacağım. herkese çok teşekkür ederim. 0541 497 43 80
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |