![]() |
|
Şanzıman yağını her bakımda degistirebilirmiyiz? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Beyinci_Ugur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2017 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Beyinci_Ugur
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2018 Saat 23:00 |
|
Merhaba;
Aracınızda AL4 Otomatik şanzıman bulunmakta her 80.000 km de şanzıman yağı ve şanzıman yağ filtresi değiştirilmeli Aracınızda selenoid valfleri değiştirecek USTA kaç lt. Yağ konacağını hangi marka koyacağını bilir. Araştırma yapmanızın amacı daha önce bu işlemi yapmamış bir kişi tarafından yapılacaksa YouTube üzerinden edinilen bilgilerle yapılacak bir işlem değil önermem !!! Şimdi dönelim esas soruya her bakımda şanzıman yağı değiştimek olumsuz sonuçlar doğurabilir. Çünkü yağ çalıştıkça şanzımanın içinde ortaya çıkan deforme atıkları yağın vizikositesini düşürür bu da oluşan aşıntılarda oluşacak vuruntuları azaltır. Devamlı yeni yağ bu aşınmaları herdaim hissettirecektir. Şanzıman da herhangi bir şikayet yok ise yağ eksiği tamamlanarak kullanılmalı. Saygılarımla |
||
"Tebessüm sadakadır"
“Bilgi parayla alınmaz ve satılmaz“ 24 saat içinde yorum yaptığım konuya cevap veremeyecek kadar yoğunsam telefonumu arayabilirsiniz 0 (543) 741 6828 |
||
![]() |
||
M.Ahmet059 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2017 Konum: Tekirdag Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı M.Ahmet059
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Selonit dediğiniz şey nedir ne işe yarıyor ?
|
||
TechnoWalker
206 XR 2000 59 AAB 966 Tekirdağ/Muratlı |
||
![]() |
||
Cecenow36 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cecenow36
|
|
||
![]() |
||
Cecenow36 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cecenow36
|
Hosbuldum çok teşekkür ederim.3 litre diye duymustun birde ne marka onerirsiniz kalite bakimindan. Selonitlerde değişecek değişmisken tamamen değişsin dedim.insallah hiz sessorudur
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
öncelikle aramıza hoşgeldin kardeşim. aracın otomatik her bakımda şanzuman yağı değişimine gerek yok. hem litresi çok pahalı 40-50 tl civarlarında 4-5 litre kadarı değişebiliyor zaten. km kadranı gidip geliyorsa iki seçenek var ya km hız sensörü yada gösterge arkasındaki elektrik motor dişlileri.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cecenow36
|
Çok teşekkür ediyorum zaten bu formdan okudum hiz sensorunu öğrendim.yoksa sansar gibi bekleyen ustalar bir vida icin şanzıman indiriyor ap açık şahidim çok çok çok teşekkür ederim saol var ol.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cecenow36
|
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cecenow36
|
.
Düzenleyen Cecenow36 - 29 Mart 2018 Saat 16:29 |
||
![]() |
||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
|
Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Kilometre göstergesi hız sensörümü ne diyorlardı onu değiştirmeyi deneyin 40-50 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Bildiği kadarı ile uygun yağ konulduktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz hocam. İlk mesajınızda aracınızın yeni olduğu yazmıyordu o nedenle tam net olarak anlayamadım.
|
||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cecenow36
|
Araci 3 ay evvel aldım çoğu206 sorunu gibi benimde kilometre gostergesi bir çalışıp bir calismiyor yagi degistirildi dedi araci aldigim vatandas ama yinede kafam rahat olsun diye tum bakimlari yaptiricam arada şanzıman yagi ve selonidlerde degissin istiyorum.
Düzenleyen Cecenow36 - 29 Mart 2018 Saat 16:22 |
||
![]() |
||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
|
Her bakımda değiştirmeye gerek yok hocam. 40 bin kmde bir değiştirmeniz yeteli olacaktır.
|
||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cecenow36
|
Arkadaşlar 206 otomatik aracim var şanzıman yağını istedigim zaman degistirsem mesela normal bakımlarda şanzıman yağını da degistirsem bir sakincasi olur mu? Birde şanzıman yağı hangi marka önerirsiniz?
Düzenleyen Cecenow36 - 29 Mart 2018 Saat 13:18 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |