![]() |
|
Merkezi kilit ve Torsiyon |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gurhanm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2017 Konum: Bandırma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2017 Saat 00:12 |
öncelikle cevabın için teşekkür ederim Samet abi dediğin gibi sanırım sağlıklı kilitleme yok çünkü arka kapıların motorlarını değiştirdim fakat sağ ön kapı kitleme yaparken tabiri caizse '' tırrrrr'' diye ses yapıyor bazende hiç kitlemiyor işim dolayısıyla bakamıyorum bu aralar müsait olunca ona da bir bakıcam inşallah
|
|
Peugeot 206 1.4 XR
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Okumama sebebi,sağlıklı kilitleme yapmadığı zaman sistem çalışmıyor,bir kaç kez üst üste kumandaya basıncada devre dışı kalıyor çalışmaz hale geliyor.Tekrar tanıtmak gerekiyor bazende bir süre beklediğin zaman kendiliğinden tanıyor.Benim gözlemlediğim böyle kilitler hakkında,teknik olarak çalışma sistemini net bilemiyorum.Elektronik sisteminde sorun yoksa büyük ihtimal sorun kilit motorlarındadır,ancak arkada üniversal motor kullandığı için soketlerde oynama söz konusudur,bu yüzden kablolarıda gözden geçirmek lazım bağlantı noktalarını.Kesin çözüm derseniz sorunsuz kapılar hariç merkezi kilitte orjinale dönmek derim.Torsiyon zaten klasik bu konuda tek tavsiyem işin ehli usta bulmak ve gittiği yere kadar deyip iyice bozulmasına müsade etmemek daha çok masraf çıkarır.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Gurhanm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2017 Konum: Bandırma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Tamamdır abi çok teşekkür ederim
![]() |
|
Peugeot 206 1.4 XR
|
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Rica ederim, ben izmirde torsiyon milleri ve torsiyon fişekleri dahil 800 liraya yaptırdım. Senin 600 civarına yapılır diye tahmin ediyorum. Yalnız nereye gidersen git bu fiyata yakın çıkar dikkat etmen gereken işin ehli bir yer olması. |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim İbrahim abi peki tahmini masrafımız ne kadar olur bi bilgin var mı ?
|
|
Peugeot 206 1.4 XR
|
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Torsiyon rulmanları aşındığı için ses yapıyor. Bu şekilde kullanmaya devam edersen torsiyon milinide sıyırmaya başlar ve kamber oluşur. Sesden ziyade aracın arkası virajlarda gezmeye başlar. En kısa zamanda işin ehli birine yaptırın. Torsiyon fişeklerini de mutlaka kontrol ettirin. Kopan yada kötü durumda olan varsa değiştirin.
|
|
![]() |
|
Cümleten hayırlı geceler...
Arkadaşlar aracımda beynimi yiyen iki sorun torsiyon ve merkezi kilit. merkezi kilit sisteminde arka kapıların universal kilit motoru önler orijinal fakat şöyle bir sıkıntı var aracım bazen kumandayı okumuyor. Anahtar ile açtığımda 4 kapıda çalışıyor ya da tamamen hepsi iptal oluyor sadece şoför kapısının kilidini açıp kapatıyor akü kutup başını söküp taktığımda ise bazen kumandayı okuyor bazen okumuyor ama kapıdan kitlediğim de 4 kapıda kitleniyor veya açılıyor bir kaç kez kitleyip açtığım da yeniden iptal oluyor çok ilginç bir durum içersindeyim. Torsiyonlara gelirsek lastiklerde ne bir kamber nede sağ sola oynama yok yağsız kalmış kapı gibi gıcırtı mevcut fakat yağmurlu havalarda ise hiç ses yapmıyor fakat araç kuru olduğun da müziğin bile sesini bastırıyor. önceliğim tabi ki merkezi kilit yardımlarınızı bekliyorum
![]() |
|
Peugeot 206 1.4 XR
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |