|
Yardım Kontak çevriliyor ama tık yok |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Orçun.Dmr
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2017 Saat 03:27 |
Birde Marş motoruna şase geliyormu diye kontrol ettirin. Bazen şase alamayıp devre tamamlayamadığından marş motoru devreye girmiyor.
|
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
Özgür hoca
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Eylül 2017 Konum: Aydin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Özgür hoca
|
Evet sorun doğru marş dinomosu takili kalmis mars dinamosuna turk usulu birkac ufak darbe isi cozdu ama kesin cözüm için genede elektirikçiye gidecem suan calişıyor nasrettin hocanın dedigi gibi damdan düşenin halinden gene damdan düşen anlar teşekkürler
|
|
whisky
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2017 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 315 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Marş motoru takılı kalabiliyor kömürü vardır muhtemelen zaten vurdurmak evet çözüyor başıma gelmişti benimde aynen bi kere vurdurdum çalıştı o zamandır gayet düzgün, aracı ileri geri oynatarakta düzelebiliyor motor takılı kalmış hocam
|
|
hzr206
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
oluyor benim araç çekiçi ile gelmişti tamirciye geldik araba çalıştı marşın içindeki kömürlerin yeri değişiyormuş sanırım ama pek uzun ömürlü olmaz sürekli vurdurur durursun.Max 150 liraya patlar işçilik dahil daha fazlasını verme kömürler 30 lira civarında tutuyor.
|
|
Ufuk_64
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2017 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çok eskiden benimde böyle durum başka marka arabamda olmuştu. Yazdığlm şekilde ama çok dikkatli şekilde yapmak lazım el kol yada kullandığın malzeme motor çalışırsa eğer bir yere değmesin. En iyi alet uzun bir levye. Bir kişi arabaya binip marşı çevirecek bir kişide marş dinamosuna levye ile saniyede 2 kere gibi vuracak . Tabi önce marş dinamosunu bulmak biraz plan yapmak lazım.böyle hatayı yapan marş dinamosunda bulunan dinemo taşşağı denen parça.yada kontağı çevirince dinemoya elektrik yollayan roller denen parçada meme yapmış olabilir.
|
|
Özgür hoca
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Eylül 2017 Konum: Aydin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Özgür hoca
|
https://youtu.be/2apSMaFiA6U video yu yukledim yardımcı olursanız cok sevinirim eminimki bu sorunu yasiyan bircok kisi vardir arac 2003 model aku zayifladimi gir gir gir diye yavas ses geliyor du daha once bittiydi de marş basar ama ateşleme olmaz cok zatif olur bunda hic tik yok
|
|
ALLEX
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam gecmis olsun.
İlk once aku kutup baslarinin gevsek olup olmadigina bakin.takviye veya vurdurarak calistirsaniz bile kutup baslari gevsek oldugunda akuyu dolduramaz.stop edilince de voltaj gelmedigi icin calismaz. İkinci olarak akünün omru bittiyse şarj tutmaz ve yine start icin yeterli amper olmadigindan marş basmaz. Üçüncüsü ve kuvvetli ihtimal olan , alternatör arizalidir ve akuyu sarj etmiyordur. Sizin yapmaniz gereken oto elektrikciye aku ve alternator kontrolu yaptirmaktir.gerekeni soylerler. Umarim en kisa zamanda sorunu halledersiniz ve sonucu bu baslik altinda paylasirsiniz Boylece ayni sorunu yasayan kisiler olursa yardiminiz dokunmus olur.tekrar gecmis olsun, iyi bayramlar. |
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
Özgür hoca
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Özgür hoca
|
Peki ilkkez yaptığında arabayı vurdurarak çalıştırdığımda 2 ay daha gitti . marş kömürü bittiğinde böyle birsey olabilirmi
|
|
Orçun.Dmr
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
Marş motorunun kömürü bittiğinden dolayı çalışmıyor.
|
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
hzr206
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
marş kömürü olabilir benzer bir durum eski arabamda olmuştu
|
|
Özgür hoca
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Özgür hoca
|
Arkasaşlar acil yardım lazım 2003 70 beygir 307 hdi aracim bundan 4 ay once baskı balata catalı kecesi vesayre değişti araç 175000 km de ve 2 ay sonra aracı evin önüne koyduğumdan 15 dk sonra tekrar bindim anahtarı kontağa taktım ve çevirdiğimde ne ses var ne marş basıyor. Marşı çevirdiğimde akü lambası sönüyor ama tık yok neyse aracı çekerek vurdurdum çalışti ve de düzeldi yalnız iki ay sonra ayni sorun tekrarsan beni buldu artık vurdurarak çalıştırdım ama aracı kapatınca ayni sorun tekrardan oluyor yardım edebilirmisiniz bu arada akü yeni ve takviyeyi de denedim olmadı sanki araba kendini korumaya aldı gibi ama neden
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |