|
307 şanzıman sorunu |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |||
TooJohn
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2017 Saat 22:13 |
||
Otomatik sanzuman sakaya gelmez hocam.
Referansli bir ustaya vakit kaybetmeden gostermeniz faydali olacaktir. Benim aracimda vites gecislerinde hafif vurma yapiyordu yag degisimiyle sorunu cozmustum. Daha sonra spor ve kar modu isiklari yakmaya basladi selenoid valflerin degismesi gerektigi soylendi.daha cok masraf acmadan araci elden cikartmistim. |
|||
ertuna
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Evet arkadaşlar fren müşürünü değiştirdim sanırım yeterli olmadı viteste yine sapıtmalar başladı :) dur kalk yaptığımda bazen duruyo vitesi sanki boşa alıp tekrar vitese geçiyo gibi oluyo kalkarkende motor bağırmasına rağmen çok yavaş kalkıyo 2. viteste yokuş çıkarken veya zorlandığında fışşş sesi geliyo sanırım komple şanzıman revizyonu geldi yada tork konvertöründen diye düşünüyorum sizce sorun nedir?
|
|||
2002 307 XT
|
|||
ertuna
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Otomatik vites arızası vermedi, vites P deyken vites kutusundan tıkır tıkır ses gelmedi, vitesleri tam devrinde değiştiriyor gerçi çok uzun kullanamadım ama eskiden ara sıra 3000-4000 devirlerde vites değişiyordu kontak kapatıp açınca düzeliyordu şimdilik bunlardan kurtuldum. Bakalım ilerde ne olacak.
|
|||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Sorun düzeldi mi peki |
|||
ertuna
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ben bugün değiştirdim müşürü 50 tlye aldım. Değiştirmekte çok kolay kendiniz yapabilirsiniz
|
|||
nuri güler
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ağustos 2017 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nuri güler
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
bu sabah calistirdim aracı cok uzak değil 5 km uzakta arkadasa gidecektik automatic gear fault uyarısı verdi saga cektim stop edip tekrar yola devam ettim yibe verdi tekrar stop edip dur kalk yaptım tekrar verdi aman bosver dedim. gideceğim yere gittim. dönüşte hic birşey yoktu biraz önce tekrar araci yıkamaya gittim yibe bisey Yok anlamadım gitti
|
|||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Hiç korkmayın hocam. Yeterki otomatik vites kullanım kurallarına uyun. Yukarda birazından bahsettim. Güle güle kullanın. |
|||
nuri güler
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ağustos 2017 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nuri güler
|
||
aracim 86000 km de ilk sahibinden aldim adam ilk gunden beri istanbul can oto diye yetkiki servistw bakımlarını yaptırmış. aradim teyit ettirdim 2016 2. ayinda elektronik valf değişimi yapildi dedi. 82000 dede yag degisimine geldi dedi. bende alinca şanzıman yağını değiştirdim valla dün İzmit'te n istanbuk Kadıköy e gittin geldim bir sıkıntı yapmadı. insallah yapmaz bubdan sonra da
|
|||
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Peugeotmarket vb siteden alabilirsiniz. Şase numarasini iletirseniz uygun parcayi gönderirler. Bu arada frene basinca arabanin vites küçültmesi al4 şanzımanın karakteristik özelliği. Aslinda sanzimanin iyi olduğunun da göstergesi. Yeni kullanmaya basliyorsaniz, alışkın değilseniz garip gelebilir. Ama yine de şüpheniz varsa fren müşürünü değiştirin ucuz parça. Düzenleyen talip206 - 18 Ağustos 2017 Saat 20:13 |
|||
nuri güler
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nuri güler
|
||
307 2004 xs model icin fren musuru elinizde link var mı hocam. bir sürü parca çıkıyor
|
|||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
çok bir maliyetli deil hocam 30-40 tl civarlarında parça fiyatı kendiniz bile değiştirebilirsiniz.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
ertuna
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Baktım ama tam olarak nerde olduğunu anlamadım sanırım fren pedalının oralarda biyerde görsel olarak bulan varsa yardımcı olabilir mi? |
|||
ertuna
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
İzmit biraz uzak kalır bana istanbulda maslak pejoyu duydum bende orayı düşünüyorum giden duyan varmıdır acaba ?
|
|||
nuri güler
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nuri güler
|
||
ne kadardır degisim ucreti
|
|||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
olabilir otomatik araçlar fren müşürü bir çok soruna sebep olabiliyor. değiştirmekte fayda var.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
nuri güler
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nuri güler
|
||
selamın aleyküm. kardeşim gecen gün donanım haber forum da arabamin olabilecek sorunlarını okuyirdum 307 otomatik şanzıman için İzmit te iyi bir usta olduğunu okudum taa 2009 yılında yazılmış. çağ oto Erdoğan usta. ben gittim sanzinan yagimi degistirttim. 170 lira ya. fakat benim sorunum frene basınca aracin vites küçültme sinde cok hissettiriyor. cok derken yani nasil manuel arabada vites i bayır aşağı kucultursun de araba kasilir ya. bende frene basip iuice yavaslarken arac kasılıyor. tabi bu 100 den 50 ye düşünce oluyor normalde yok. fren musuru bu olayda etkisi varmı dir
|
|||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
sizinkinde yok hocam otomatik olduğu için sadece fren müşürü var fren müşüründen başlayın dediğiniz gibi pahalı bir parça deil siz bile değiştirebilirsiniz.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
ertuna
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Evet ilk olarak benimde aklıma gelen şeylerin başında şanzıman yağı değişimi vardı ancak daha küçükten büyüğe gitmek daha mantıklımıdır? yani önce müşürleri değiştirmekten başlıyım diyorum sonra şanzıman yağı sonra selonoidler...
Bir sorum daha olacak aracım 2002 model debriyaj müşürü var mı öyle bişey okumuştum diye hatırlıyorum bilen var mıdır?
|
|||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. şazuman yağını değiştirmeniz iyi olacaktır tabi selonoid valflerle birlikte al4 şazumanların kronik sorunları malesef. vuruntu yoksa yağ değişimi yeterli olur. fren müşürünü ve otomatik vites kontaktörü sorunlu olabilir. dediğiniz iyi bir usta bulmak lazım bu şazumanlardan anlayan öncelik pc bağlatıp şazuman durumuna ve hata kodlarına bakmak lazım.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
sırasıyla şanzuman yagını değiştireceksinzi cözüm olmassa selenoidler elden gececek. O nedenle değiştirmişken selonidleride değiştirirseniz ikinci bir yağ parası vermekten kurutulursunuz. oda olmassa en kötüsü revizyon
|
|||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |