|
|
Vize Öncesi Araç Bakımı ile İlgili Bir Kaç Soru? |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
doganatak
1. Vites
Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2016 Konum: istanbul-ŞİŞLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 383 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı doganatak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Vize Öncesi Araç Bakımı ile İlgili Bir Kaç Soru?Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 18:28 |
|
ben ilk gittiğimde arkalarda % 36 yada % 38 gibi bir sapma vardı ve eleman üç beş kere denedi yanına gittim benim yanımda yaptı olmuyor abi dedi sağlık olsun dedim
![]() ikinci gidişimde fren testini bilgisayarla yaptırmadım ayarını felan bizim emektar agop usta yaptı kalmaz frenlerden geçer dedi. Bu seferde % 20 sapma çıktı olsun geçtik ama muayene yapan eleman yine arkaları iki üç kere yaptı. Ön taraf tek seferde tamam arka frene gelince var bişey Düzenleyen doganatak - 09 Haziran 2017 Saat 18:29 |
|
|
İnstagram: dogan_atak
www.appleturk.com www.tadidamagimdakaldi.com |
|
![]() |
|
| Sponsor Bağlantı | |
![]() |
|
onlycihan
2. Vites
Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 18:21 |
|
Muhakkak fren testine sokun aracınızı yoksa ben gibi kalırsınız özellikle arka frenler için konuşuyorum
|
|
![]() |
|
doganatak
1. Vites
Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2016 Konum: istanbul-ŞİŞLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 383 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı doganatak
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 18:12 |
|
Aman frenlerde sapma olmasında oda geçmiyor ben ve arkadaşım bu sebepten tekrara gitmiştik çok sinir bozucu
|
|
|
İnstagram: dogan_atak
www.appleturk.com www.tadidamagimdakaldi.com |
|
![]() |
|
Baran35
1. Vites
Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2017 Konum: Eşrefpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 17:49 |
|
Valla ustan insaflıymış :) Direksiyon pompası çok masraf açabilir sanırım başıma pek bilmiyorum ama. Vizeden o şekil geçerse tam bozulana kadar yaptırmayayım fren önemli olduğu için yağ bakımıyla beraber aradan çıkartayım onu tıkırtılara da biraz kulak tıkayayım :)
|
|
|
Az'dan Az, Çok'tan Çok Gider..
|
|
![]() |
|
sonerkyl
MODERATOR
Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 17:15 |
aşağı yukarı pisyadada aynı fiyatlara gelir. çok fark etmez disk balta ben 130 tl malzemelere verdim. alman malı diskler aldım marka unuttum fredo balatalarla birlikte hepsini ustama değiştirdim. yağ bakımı - alt tabla - disk balata değişimi - vs. işlemlere işçilik olarak 90 tl vermiştim.
|
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Baran35
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 16:50 |
|
tesekkr ederim pejo marketten bakım seti alsam mantıklı bi ürün olur mu yoksa toptancılardan da aynı fiyata bakım seti alabilir miyim? Orjinal gelmeme ihtimaline karşılık soruyorum ve kargo parası da verdiğimiz için. Bir de tahmini disk ve balata değişimi kaça malolur bana. Aracı elektrikçiye de göstereceğim zenonlar sökülecek ve araç selektör yapmıyor selektör yapıyorum kısalardan da kısa bi far yanıyor beyaz onu da anlamadım :)
|
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl
MODERATOR
Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 14:56 |
|
araca 10w/40 mobil veya castrol tavsiye ederim. bujileri uzun süre değiştirmediyse değiştirmeni öneririm. zaten bakımda filtrelerin hepsini değişecek. araçta yanmayan ampul varsa stop geri vites hepsini kontrol et ve yanmayanları değiştir. fren diskleri kesinlikle değiştir diskler değişince balatalarda değişecek mecburen. yada geçici olarak idare etsin dersen torna yaptırabilirsin. motor bölümünden gelen sesler subaplar olabilir. o vınlama sesi direksiyon pompasından geliyor. muayneye gireceksen araç xenon - amerikan park gibi sistemler vizeden geçmiyor.
|
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Baran35
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 14:30 |
|
Arkadaşlar aracı genel yağ bakımı ve diğer sorunları için bütçeyi fazla yormayacak bir bakıma sokmak istiyorum.
Araç için hangi yağı kullanmalıyım. Bujileri değiştirmeli miyim? Bunların yanında rutin bakımında şunu da değiştirsen iyi olur dediğiniz şeyler var mıdır? Frene basarken aşırı titreme oluyor diskleri değiştirmeyi düşünüyorum zira artık çok ciddi sallandırmaya başladı. Bunların yanında diğer önemli bir konu ise aracı ilk çalıştırırken motor bölümünden tıkır tıkır sesler gelmesi ve ilk hareket halinde sağa sola direksiyonu çevirdiğimde 'gıjjlama' şeklinde ses çıkarması bunlar neden olur ve vizeye engel olur mu? Araç ısınınca tıkırtılar ve gıjlama sesi kesiliyor büyük oranda. Ekstradan vizeye ve rutin bakıma girmeden önce şunları yaparsan daha iyi olur diyen arkadaşların da tavsiyelerini bekliyorum.
Yardım eden etmeyen herkese şimdiden teşekkürler. Hayırlı Cumalar |
|
|
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||