|
Rekabet Kurumu, Sahibinden.com'a Soruşturma Açtı |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2017 Saat 02:51 |
|
"Varis çorabı satılan yerden araba alınmaz" sloganıyla rakip sitelere reklam malzemesi olmuş gerçek "hakim" sitedir kendileri.
Emlak ve vasıta ilanlarına koyduğu sınıra istinaden kişinin tüm aile fertlerinin gsm numaralarının site sistemine kaydedildiği arabacıların uğrak mekanıdır. Keyfe kederciler sebebiyle 10 liralık arabanın 20 liraya ilana verildiği yerdir. |
||
ALLEX
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bence de sence |
||
MORALİ AĞRIYOR....
|
||
barisnikof
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Mart 2017 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı barisnikof
|
|
en güzeli araba pazarı :)
|
||
Yan hakemlere yan koşma dersleri verildiğini biliyor muydunuz? Bilmiyordunuz çünkü ben uydurdum.
|
||
onurrr41
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mart 2015 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
3 yıl önce 14-15 liraya satılan araçların pert kayıtlıları şuan 24-25 liraya satılıyorsa bencede birşeyler yapılması gerek. Yoksa bu gidişle biz garibanlar anca daha güzel araçların hayalini, sahipleride araçlarının turşunu kuracak :)
|
||
1.4 Peugeot 206 8V - Benzin - X-Design - 2006 Model - Otomatik Şanzıman - H7 LED Uzun Far Ampulü - Pioneer Kapı Hoparlörleri
|
||
MUCİT
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Eylül 2017 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aynen katılıyorum...
|
||
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
|
geçenlerde bende bir amfi sattım, 80 tl ye satıyım gitsin dedim,
80 den ilan açtım, herkez 50 teklif etti, 110 çıkarttım, 85 e sattım :) değişik bir ortam :)
|
||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
||
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bir ara böyle bir uygulması vardı sahibindenin uyarı veriyordu ama onaylıyordu diye hatırlıyorum ben hatta aracınızı sectiğinizde min. ve max. fiyat aralıgınıda gösteriyordu.
|
||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ayıp ama piyasayı çok düşürüyorsunuz :) İlk defa duydum. Bu durum sahibinden'e soruşturma açılmasından daha saçma. |
||
pusutr
3. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Geçen 1 ya da 2 sene önce, elektronik bir parça satmak istedim sahibinden sitesinden. En ucuz 100 tl yazan biri vardı aynı parçaya. Ben hemen satılsın diye 75 tl girmiştim. İlanımı onaylamadılar, açıklama kısmında da fiyatınız piyasa fiyatları arasında değildir yazıyordu. Bir dönem böyle bir uygulama yapmışlardı..
|
||
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
|
piyasayı sahibinden.com' a ilan giren satıcılar belirliyor. site yönetimi ile ilgili bir konu değil yani. site yönetimi kimseye senin aracın bu kadar etmez diyemez. SAhibinden.comdaki coğu ilan galericilerin ilanı zaten. adam bakıyor galerici 5 yazmış benim arabam bundan daha iyi diye düşünüp 7 yazıyor eee bunda site yönetiminin ne sucu var
|
||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||
Popomundo
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Popomundo
|
|
Tabi o yanı da var sonuçta sahibinden bu ülkede 2. eli ayarlayan bir firma olmuş...
|
||
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben bunun yine başka bir iş olduğunu düşünüyorum. Siyasi falan olabilir. Araba benim arabam serbest piyasa istediğime istediğim fiyata satarım. Sahibinden'i sevmesem de durum bu.
Bu arada kasko şirketleri rayiç bedel belirlerken de bu sitelere bakarak ödemeleri ayarlıyor. Bu da avantaj mesela. |
||
Popomundo
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Popomundo
|
|
Piyasayı sahibinden belirliyor galerici bile araba var diyorsun şu model şu renk şu km adam sahibindene giriyor en ucuzla en pahalıyı görüntülüyor en ucuzun 1-2 milyar fazlasını söylüyor ve sahibindende en ucuz araba bile 2 milyar pahalı ama sahibindene birşey olmaz
|
||
KILIÇ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bence ilan verirken istediği fiyat yüksekliğindendir. Kullanıcıların girdiği fiyattan site sorumlu değildir. sahibinden.com kimin arabası ne kadar eder bilemezki. piyasayıda sahibinden.com belirlemiyor sonucta.
|
||
2011 Clio SW Gümüş
||
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
|
ama gerçekten cılkını çıkarttılar o konuda.
tahminimce arabasını satmak istemeyen birisi öyle ilan olsun diye piyayası 25 olan bir aracı tutuyor 30 olarak ilan giriyor, başkası bakıyor lan bu araba 30 ederse benimki 35 eder derken... 2011 model 170000 km de hasar kayıtlı 206+ a 36,000 tl isteyeni gördüm.
|
||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
||
Oktkor
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Çok mantıklı. Demek ki üç beş kişi çıkıp biz yakıt fiyatları yüksek diye araba yükselttik desek yakıt fiyatları da soruşturma konusu olabilir. :) |
||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hayır piyasa fiyatlarını artırdığı için olabilir. Şimdi araba satacak kişi ordan fiyata bakıyor ooo benim arabanin daha kötüsü 25 bin ediyor ben 27 yazayım mantığı ile fiyatlar şişiyor. Dolaylı yoldan piyasa fiyatları artıyor. Çoğu kisi sahibindene bakıp öyle fiyatlandirma yapıyor. Ha süreçten birşey çıkar mi? Bence çıkmaz sonuçta ilanları kullanicilar giriyor. |
||
Oktkor
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Anlamadım. Şimdi sahibinden.com ilan verme ücretini yüksek tuttuğu için mi soruşturmaya girdi?
|
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Rekabet Kurumu, Sahibinden.com'a soruşturma açıldığını duyurdu. Soruşturmaya gerekçe ise, 'hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı' iddiası olarak açıklandı.Rekabet Kurumu, Sahibinden.com'a soruşturma açıldığını duyurdu. Konu ile ilgili Kurum'un sitesinde yer alın açıklamada şöyle denildi: "Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş.'nin hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı. BULGULAR CİDDİ VE YETERLİ BULUNDU Önaraştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri 04.05.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-15/175-M sayı ile karar verdi. Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır." |
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |