Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 1.6 16v Benzin LPG gaz tepkisi vermeme sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 1.6 16v Benzin LPG gaz tepkisi vermeme sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
boruc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boruc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 1.6 16v Benzin LPG gaz tepkisi vermeme sorunu
    Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 15:55
Orjinalini yazan: Mustafa 06 Mustafa 06 Yazdı:

Aynı şekilde hocam benimkide öyle sadece patlama falan yok devir aynı

Son durum ne hocam?
Sorunu cozebıldın mı ?
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
Yukarı Dön
Sponsor Bağlantı

Yukarı Dön
x571 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı x571 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 19:39

Selamın aleyküm herkese. Yeni aldığım peugeot 206 1.6 16v 110 hpli 307 lerde kullanılan motor var aracımda roland garros modeli. Arkadaşlar aracı 9 sene kullanan 2. Sahibinden aldım 220.000 kmde. Bugune kadar bakımları hep düzenli yapılmış bi araç fakat ben aldığımdan beri 2.000 tlden fazla masraf ettim inanın problem bitmiyor. En son torsiyonlarını ve devirdaim trigrr değiştirdim. Tam dedim herşeyi yapıldı artık rahat binerim 1 gün sonra arabayı dıştan yıkadım temizledim marşa bastım araba deviri yüksek çalışıyor 10 15 arası gaz veriyorum devir 10 15 hiç geçmiyor. Bazende düzeliyor herşey normale geliyor rolantisi düzeliyor aradan 1 dk geçmeden geri eski haline geliyor sankigaza bsmıyormuş gibi. İnanın maddi manevi açıdan çöktüm artık bilgisayara bağladığımızda gaz kelebeği arızası veriyormuş. Anlamadığım nokta bugüne kadar gaz kelebeğiyle alakalı ne rolantide dalgalanma ne başka bişi hiç problemim olmadı da aniden bu sorun çıktı ve arada düzeliyor 1 dk sonra eski haline geliyor anlamış değilim yollarda kaldım nedir bu problem lütfen yardımcı olun.

İyi ki düzenli bakım yapılmış birde yapılmasaymış mazallah .
Arıza kontrolü için servise gitmeyi düşündünüz mü. En azından hatayı, bozuk parçayı öğrenirsiniz dilerseniz sanayide falan değiştirirsiniz. Yoksa bence işiniz zor o bu şu derken canınıza okur lar olur olmadık her parçayı değiştirtirler.
Yukarı Dön
boruc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boruc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 15:31

Patlama bende de yoktu hocam konuyu acan kişi oyle yazmıs.

Problem benımkıyle aynı gıbı gozukuyor ozaman. Benım problemın nasıl cozuldugunu yazdım aklıma baska da bırsey gelmıyor
Yukarı Dön
Mustafa 06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mustafa 06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 14:22
Yukarı Dön
boruc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boruc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 12:51

İçi açılıp bakıldı hocam tertemiz oksiti bırakın toz bile yok devreler tertemiz

Beyınde problem yoksa daha ucuza halledersınız ozaman, ama iyi bır ustanın arızayı nokta atısı yapması lazım :/

Benım problem varken alttakı konuya yazmıstım hatta vıdeo da yuklemıstım 2. Sayfada bır bak ıstersen;

https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27803&PN=2&title=gaz-yememe-rolantide-duzensizlik-egzozda-patlama
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mustafa 06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 12:46
İçi açılıp bakıldı hocam tertemiz oksiti bırakın toz bile yok devreler tertemiz
Yukarı Dön
boruc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boruc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 12:45

Orjinalini yazan: boruc boruc Yazdı:

Aynı şeyleri sizde yaşamışsınız hocam Allah sabırlar versin hepimize inşallah. Beyin maliyeti ne kadar olmuştu bilgi verirmisiniz değişimde ve hata kodları benimki gibimiydi? Benim tüm hata boğaz kelebeğini gösteriyor

Beyin yurtdısından sıfırlanmıs geldı malıyetı 800 lıra falan olmustu bı kac musur,termostat falan da degıstırmıstım 1000tlye cıkmıstı

Hata kodları aynıydı hocam, bı kac tane farklılık da olabılır tam hatırlamıyorum

Arac 3000 devırı gecmedıgı zaman. Aracı kullandınız mı, yol yaptınız mı? Manıfold cok fazla ısınmış olabılır hatta karanlıkta baksanız kıpkırmızı gorunur. (başıma geldı)

Hocam manifold ısınmasıyla alakası var mı acaba? Ben cok zorlamadım ama neden manifolt dediniz? ARIZAYI HALEN BULAMADIK KODLAR YUKARIDA FOTODA MEVCUT YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVİNİRİM

Arac arızadayken yanı 3000 devırı gecmıyorken 5-6 km yol yapmıstım ben ozaman asırı ısınmıstı manıfold. Basıma geldı dıkkat et dıye yazdım sadece.

Bence beyin kontrolu yaptır hocam acıp baksınlar en azından oksit vs var mı kontrol edılsın
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mustafa 06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 08:47
Orjinalini yazan: boruc boruc Yazdı:

Aynı şeyleri sizde yaşamışsınız hocam Allah sabırlar versin hepimize inşallah. Beyin maliyeti ne kadar olmuştu bilgi verirmisiniz değişimde ve hata kodları benimki gibimiydi? Benim tüm hata boğaz kelebeğini gösteriyor

Beyin yurtdısından sıfırlanmıs geldı malıyetı 800 lıra falan olmustu bı kac musur,termostat falan da degıstırmıstım 1000tlye cıkmıstı

Hata kodları aynıydı hocam, bı kac tane farklılık da olabılır tam hatırlamıyorum

Arac 3000 devırı gecmedıgı zaman. Aracı kullandınız mı, yol yaptınız mı? Manıfold cok fazla ısınmış olabılır hatta karanlıkta baksanız kıpkırmızı gorunur. (başıma geldı)

Hocam manifold ısınmasıyla alakası var mı acaba? Ben cok zorlamadım ama neden manifolt dediniz? ARIZAYI HALEN BULAMADIK KODLAR YUKARIDA FOTODA MEVCUT YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVİNİRİM
Yukarı Dön
boruc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boruc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 18:56

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mustafa 06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 18:32
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mustafa 06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 18:30
Arkadaşlr cok sagolun gaz kelebeği sıfırıyla değişti bu seferde araç 3000 deviri geçmiyor. Bilgisayara bagladığımızdaki hata kodlarını fotoda veriyorum Manifoltun ordaki sensörden dün bi miktar duman cıkıp yanık kablo kokusu gelmişti acaba sorun orada mı

Yukarı Dön
boruc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boruc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 17:55
Merhaba dostum, oncelıkle gecmıs olsun canını cok sıkma cozulur bır sekılde saglık olsun.

Bendede aynı arac var 2002 model benzer problemlerı bende yasadım, araba aptal aptal calısıyodu bazen normal, bazen devır sabıt kalmıyodu azalıp artıyodu devır 3000 ustune cıkmıyordu, bazen hıc calısmıyodu vs.

-Bogaz kelebegını degıstım cıkmasıyla olmadı
- Bogaz kelebegını sıfırıyla degıstırdım, duzelır gıbı oldu baska sorunlar cıktı sureklı fan acma vs.
- Sonra motor beynini söktuk icinı actık, su aldıgı ıcın bır cok yerı oksıtlenmıstı. ( ben motor yıkatmadım ama oncekı sahıplerını bılmıyorum)

Sonrasında beyin degisımı yaptık ve problem kalmadı.

Bılıyorum malıyetlı ve yorucu yıpratıcı bır surec. Gecmıs olsun dılıyorum. Umarım daha basıt bır problemın vardır.

Bu arada bobini mutlaka kontrol ettır, bu araclarda sık arıza yapan bir parcaymıs.
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 15:02
hocam öncelikle bobin ve bujileri kontrol edin. gaz kelebeği halen arıza kodu veriyormu hiç kölüp bakıldımı gaz kelbeğine
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mustafa 06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 14:31
Hoşbulduk çok sağolun. Kesinlikle oraya tutmadım fakat arada düzeliyor 1 dk içinde tekrar eski haline geliyor anlamış değilim nedir problem. Bildiğim kadarıyla gaz kelebeği olsa hç yapmaz diye düşünüyorum ama arada düzeliyor anlamadm ki neden bu sorun
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 14:20
öncelikle aramız hoşgeldiniz. aracınız hayırlı olsun diyelim kazasız belasız kullanmanız dileyiğle. sorun belli hocam gaz kelebeği bilgisayara bağlayınca gaz kelbeği hatası vermiş. açıkcası ikinci el araç şans işi gerçekten. birde motor bölümüne su tutmadınız deilmi hiç. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mustafa 06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 13:45
Selamın aleyküm herkese. Yeni aldığım peugeot 206 1.6 16v 110 hpli 307 lerde kullanılan motor var aracımda roland garros modeli. Arkadaşlar aracı 9 sene kullanan 2. Sahibinden aldım 220.000 kmde. Bugune kadar bakımları hep düzenli yapılmış bi araç fakat ben aldığımdan beri 2.000 tlden fazla masraf ettim inanın problem bitmiyor. En son torsiyonlarını ve devirdaim trigrr değiştirdim. Tam dedim herşeyi yapıldı artık rahat binerim 1 gün sonra arabayı dıştan yıkadım temizledim marşa bastım araba deviri yüksek çalışıyor 10 15 arası gaz veriyorum devir 10 15 hiç geçmiyor. Bazende düzeliyor herşey normale geliyor rolantisi düzeliyor aradan 1 dk geçmeden geri eski haline geliyor sankigaza bsmıyormuş gibi. İnanın maddi manevi açıdan çöktüm artık bilgisayara bağladığımızda gaz kelebeği arızası veriyormuş. Anlamadığım nokta bugüne kadar gaz kelebeğiyle alakalı ne rolantide dalgalanma ne başka bişi hiç problemim olmadı da aniden bu sorun çıktı ve arada düzeliyor 1 dk sonra eski haline geliyor anlamış değilim yollarda kaldım nedir bu problem lütfen yardımcı olun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon UZUN FAR KISA FAR SORUNU UZUN FARA HİÇ GEÇMİYOR. son mesaja git 204 0 tecilla
konu icon Fan beyni nerede son mesaja git 5813 5 FERZETE34
konu icon Hızlanma Problemi son mesaja git 6803 1 Evo301
konu icon Peugeot 206 1.4 xr 2000 model arabam var son mesaja git 1848 0 Muhammet Safa07
konu icon BENZİN VE ATEŞLEME ROLESİ son mesaja git 2000 2 Emirhno6
konu icon 1.4 dizel rolanti de klima devrete girip cikma son mesaja git 280 0 heavyburak26
konu icon Bagaj açılmıyor son mesaja git 2688 0 206cc57
konu icon Rifter Gt 2025 tavan lambası son mesaja git 2313 0 Fero13
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 13625 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3504 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 22164 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 3233 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5540 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 3107 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 9821 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 17747 2 SerkanPinar
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 13893 5 407aziz
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 4886 2 Ayhan1126
konu icon 306 rolanti problemi son mesaja git 2993 10 yasarseri
konu icon 206 ya kaput amortisörü nasıl yapılır son mesaja git 25343 6 anaykh
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 KASıM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
heavyburak26 1
Sarı37 1
Emirhno6 1
Muhammet Safa07 1
Evo301 1
FERZETE34 1
tecilla 1
Fero13 1
206cc57 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English