![]() |
|
Peugeot 206 otomatik tekleme problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
eng uzn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Aralık 2016 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2017 Saat 14:34 |
Geçmiş olsun kardeşim. Demekki ben senin listeyi sondan baslayarak takip edecegim Düzenleyen eng uzn - 11 Mayıs 2017 Saat 14:36 |
|
![]() |
|
umut1001 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öyle de yaptık Planet2000 programı ile bakıldı ama onlar da göremedi.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
probleminin çözüme kavuşmasına sevindim hocam piyasada kullanılan arıza tespit cihazları bazı hata kodlarını okuyamayabiliyor onun için orijinal peugeot yazılımı olan servislerde arıza koduna baktırmanızı tavsiye ederim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
umut1001 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
Ustalar krank sensörünü değiştirdik.Sorun düzeldi.Bu sorunu bulana kadar:
Üst Oksijen sensörü değişti 170TL Ateşleme bobini değiştirdim : 150TL Bujiler değişti,termostat+ termostat kapağı kırıldı onlar değişti : 195TL Bilgisayara girdi subap ayarı yapın dendi: 30TL Subap ayarı yapıldı : 60TL En son krank sensörü değişti bulana kadar benzin pompası vs denendi: 120TL Toplam 725TL ye maloldu 75TL ye hallolacak olan şey. Şu gıcık sensör çalışmadı ama arıza pc de çıkmadı.Durum bu. Şimdi araç canavar.Sağlık sorunları cabası.Ben yandım siz de yanmayın.Böyle bir hata verirse direkt krank sensörünü değiştirtin.
|
|
![]() |
|
Bizim benzinli peugeotlarda map sensörü var ama ben maf sensörü arattım bulamadım.Dizel olanlarda mı var sadece ?
|
|
![]() |
|
Bugün map sensörünü çıkardım.Epey pisti yağ içindeydi.Alkol sıktım temizledim.İçindeki sensörün ne olduğunu bilmediğim için fazla ellemedim.Hassas bir şeye benziyor.
https://photos.google.com/photo/AF1QipPkf1ez3B_vsXBzDGagTelW85YhPPTaji1oK440 Ayrıca boğaz kelebeğini söküp temizlesem( maf sensörü de orada sanırım) Gaz ayarı yapmam gerekir mi? |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
Şanzıman ile alakalı bir durum yok boşa masrafa girmeyin bence. Şanzıman olsa kar ve spor mod ışıkları yanıp söner. |
|
![]() |
|
eng uzn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Aralık 2016 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Benim araba sogukken tekliyor gaz yemiyor. Isininca birkac dakika duzeliyor. Yalniz hararet 90 dan sonra kendi kendine rolanti yukseliyor 2000 devirlere çıkıyor.
|
|
![]() |
|
O zaman bizim problemler farklı.Benim hiç yükselemiyor.İnşallah şanzıman değildir :(
|
|
![]() |
|
Ser9239 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Benin 2000 deviri geçiyor ama tekleyerek yükseliyor devir
|
|
![]() |
|
Şimdi şunu bir açıklığa kavuşturalım.Araç tekliyor diyordum ben,tamirci bu teklemiyor,kesiyor dedi.Yani ısınınca 90derece olunca deviri yükseltemiyorum,2000 deviri geçemiyor.Sizin aracınız 2000 deviri geçebiliyor mu ısınınca?
|
|
![]() |
|
Ser9239 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Bizde ilk bogazla başladık 1500 harcadık hala aynı herkes farklı bişey diyor benim arabam ısınınca tekliyor
|
|
![]() |
|
Sonucu yazarsaniz sevinirim. Aynı sorun benim araç da var. Boğaz kelebegini ve rolanti motoru nu temizledim bir şey degismedi
|
|
![]() |
|
Slm.Birisi yurtdışından Ecu yu resetlemek için 24 saat akü bağlantısını kesin dedi.Bir deneyeceğim.Umarım yeniden programlama gerekmez.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
|
|
![]() |
|
İki tane sensör değiştirdim biri katalizör altında biri üstte artı NTc müşürü değiştirdim bobin değiştirdim enjektör arızası verdi onu değiştirdim buji değiştirdim nedense olmadı hala
|
|
![]() |
|
Acaba şarj dinamosu arızalı mı çünkü akü ışığı hep yanıyor bende uzun süre binince sönüyor bir iki gün kullanmıyayım arabayı tekrar akü ışığı yanık geziyorum
|
|
![]() |
|
Yetkili servise gitmedim akü ve dinamodan şüpheleniyorum ışığı acıyorum otomatik camı sürekli basılı tutunca istop edicem gbi oluyor araba bıraktığımda normalden de güzel çalışıyor bir kaç saniye
|
|
![]() |
|
Ben gerçekten bu arabanın ve trafiğin sıkıntısından zona oldum :) Evde her yerim kaşınıyor çalışmıyorum şu an bir hafta.
Aman sen de stres yapma.Hasta olursun benim gibi.S.tir et.Olmadı satarsın. Bu arada ben uludağ ünv.de elektronik müh. okudum 5,5 sene artı yaz okulu ancak bitti :)
Şunları da bir deneyeceğim bunu da Yetkili servise hiç gittin mi?Onlar bana arıza bulma işleminin 75lira artı kdv olduğunu söylemişti.Yaptırmamıştım zamanında.Bir ustada da planet 2000 programı vardı ayrıntılı.Ona 30 lira vermiştim.Epey artist bir adamdı.Elektronik bir sorun yok demişti.Subap ayarı yaptır demişti.Yaptırdım ama sorun yine düzelmedi.Bazıları beyine yazılım attırmış.Öyle düzelmiş.Araba canlanmış ve yakıt sarfiyatı da azalmış.
Düzenleyen umut1001 - 04 Mayıs 2017 Saat 22:06 |
|
![]() |
|
Buradaki kişi de aynı dertten muzdarip.Yurtdışı forumları bile çare olamadı yahu
Sordum ama görmedi sanırım
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |