![]() |
|
206 xline 1.4 L frenden gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ricgs ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2017 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Mart 2017 Saat 16:57 |
kontrolü çok basit. Ses gelen tekeri aracı kriko ile kaldırıp sökün. Fren balataları yerinde oynuyorsa balataların telleri yok demektir. Ya takılmadı yada eski telleri takıldığından paslanıp düşmüş olabilir. Eğer balatalar sallanmıyorsa kaliperin içindeki fren silindiri olabilir. Onlarında tamir takımları vardır. Eğer kaliperin ana gövdesi fazla genişlemiş ve silidir içinde sallanıyorsa, kaliper bulunamadığı veya çok pahalı olduğundan kaynak ile doldurulup frezelenebilir. Ancak bu işlem pek randımanlı olmamakla beraber sürüş güvenliğini de riske atar. Çıkma kaliper bulmak daha uygun olur.
|
|
![]() |
|
rylerck ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hoş bulduk. Fren balatalarını sökmedi. aracı lifte kaldırdı ama. Tam olarak klaperi tornaya vericez dememiştir belki çok net anlamadım ki zaten araç işlerindende hiç anlamıyorum. Bursada bana çok yazık ettiler direksiyon kutusu amortisör z rotlar salıncaklar hepsini değiştirtler bana dünyanın işçilik ücretini verdim parça aldım ama sesi bir türlü çözmediler artık asabım bozuldu.
|
|
![]() |
|
rylerck ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Şöyle söyleyeyim tekerden geldiğini ben fark ettim tüm tekerlere araç durmuş haldeyken vurarak sol ön tekerde olduğunu keşfettim frene basınca gelmediğini ise usta farketti ve tornalık bir iş olduğunu söyledi bana. ses camlar kapalıyken çok duyulmuyor ama cam açılınca çok gıcık ediyor. Ve ben freni balatalarını değiştirmeden öncede bu ses vardı değiştirdikten sonrada gelmeye devam ediyor.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
öncelikle hoşgeldiniz. usta sökmeden mi söyledi hocam bunu bence fren balatalarının yayları var ya yerinden çıkmıştır yada düşmütür. birde klaperin tornaya girmesi gerekiyor diye ilk defa duydum. sıfırı vardırda biraz zor bulursunuz hocam en güzeli yetkili servisi arayıp fiyat almak.parçacılarada sorabilirsiniz. ikinic el olarakta bakabilirsiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Frene basınca gelmiyor çekince geliyorsa kesinlikle ve kesinlikle balataların yayı takılmamıştır. Başıma gelmişti balataları yeni değiştirmiştim usta yaylarını takmamış. metalin metale vurma sesi geliyordu.Frene basınca ses gelmiyordu. siz yayları bir kontrol ettirin.
|
|
![]() |
|
Merhabalar. Ön sol tekerden bir tingirti geliyor diger tekerler sessiz. Bjr ustaya goturdugumde fren den geldigini soyledi frene basiliyken gercekten o tingirti sesi gelmiyor. Ancak klaper dedi sanirim tornaya vermesi gerekiyormus oda bize 250 300 arasi mal olur dedi bunun sofiro yok mudur arkadaslar ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |