![]() |
|
araba yıkıyorum 20 dk toz tutmamasıcın napmam lazm |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 Saat 14:23 |
Arkadaşım pasta cilanı yap, iyi parlayınca tozun altından parlıyor toz göstermiyor..
|
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok kurcalama. Onu sür bunu sür derken boyayı aşındırıp koca bir leke bırakacaksın. |
|
![]() |
|
ziya alp ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2015 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
gazlı bezle olurmu arkadaslar gercekten bu durumdan cok muzdarıbım temızlık hastasıyım o arabanın ustunde toz olmucak ayar oluyorum badem yagımı gazlı bezmı ne sürim :(
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence sizin arabaların ruhu pis..
![]() Benimki su sıçramazsa pırıl pırıl hep.. ![]() |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Arabayı yıkarsın millet suyunu sıkmaz sulu çamaşırını perdesini halısını üstüne asar,balkonunu yıkar,çöpünü atar,sigara içer külünü döker,yemek artıklarını atar,toz ne ki keşke tozlansa.Kapalı garajda bile zeminden ve giriş çıkışlardan kaynaklı belli bir süre sonra tozlanmaya başlar.Su tutmasın leke tutmasın daha geç kirlensin dersen belli başlı profesyonel ürünler piyasada var ama toz için yapcak birşey yok üstüne birde bulunduğunuz bölge çoraksa yapı itibariyle buda bir etken.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Furkan979 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Furkan979
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bizim araçta siyah arabayı yıkıyorum siliyorum ertesi gün araba tozdan gözükmüyor bizim binanin kapalı garaji var ama cok az araç girebiliyor bu yüzden sabah erkenden komşuların çıkmasını bekliyorum onlar çıkınca ben kapalı garaja giriyorum
![]() Düzenleyen Furkan979 - 02 Mart 2017 Saat 23:13 |
|
![]() |
|
eng uzn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Aralık 2016 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Gazlı bezle sil arkadaşım.
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11677 |
maalesef siyah arabanın kaderi bu benimde aynı şekilde kapalı garajın yoksa diğer çabalar boşa
|
|
![]() |
|
fkundak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
Arabanın toz tutmaması için boya koruma olarak mümkün olan en kaydırıcı ürünlerin boya üzerine uygulanması gerekir.
Maddi durumunuza göre seramik bazlı nano kaplamalari (örneğin GTechniq Serum Black Edition) yada Carnauba Waxlari (örneğin Auto Finesse Desire Wax) uygulayabilirsiniz. Çizikler için silikon içermeyen su bazlı asindiricilar (Menzerna, School gibi) polisaj şart |
|
![]() |
|
ziya alp ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2015 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
badem yağı sür dediler bir forumda kararsız kaldım
Düzenleyen ziya alp - 02 Mart 2017 Saat 11:43 |
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Bizim bir arkadaşta siyah linea var her hafta yıkıyor. Yıkadıktan sonra yanıma geliyor. Arabanı çek diyor. Gülüyorum ben de. Ayda bir yıkıyorsun benimkinden temiz duruyor diye kızıp gidiyor.
Önceki arabam siyahtı. Siyah renk gerçekten çok güzel. Ayrı bir hava katıyor arabaya ama gerek kir toz gerek yazın sıcağı etmesi o güzelliğe değmiyor bazen. :) |
|
![]() |
|
Baran35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2017 Konum: Eşrefpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
Aynen hocam çok net. Araç hele ki siyah ise pek bir çözümünüz kalmıyor tozlar camın üzerinde dahi yapışık olmadığı halde durabiliyor. Kapalı garajın gözünü seveyim bizim yok maalesef bu yüzden tozu kiri geçtim arabayı her yıkadıktan sonra bir taraflarında derin çizikler ufak göçükler görüyorum bu var mıydı bu var mıydı diye diye araba haritaya dönecek sokaklarda :)
|
|
Az'dan Az, Çok'tan Çok Gider..
|
|
![]() |
|
Kapalı garaja koymanız lazım.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
valla hocam onun için yapacak pek fazla birşey yok genelde detail kuaförlerde bu tip cilaları kullanırlar. Normal kullanıcılarında tavsiyesi daha uzun süre toz tutmasını egellediği yönünde ben hiç kullanmadım.
Turtle Wax Prremium Car Wax Plus PTFE Katkılı Teflon Sıvı Cila
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
arkadaslar yıkıyorum 20 dk ya tekrar toz toz tutmaması icin napmam lazım arabaya ne uygulamam lazım cıldırıcam araba siyah renk bide :(
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |