![]() |
|
206 aracım su içinde ! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2016 Saat 21:49 |
Evet arkadaşlar şu anlık herşey Yolunda gibi. Dün bügün yağan yağmur ve kar sonrası sağ kapıya koyduğum kağıt havlu halen kuru.oradan gelen su dışında başka bir yerden geliyor mu bilmiyorum umarım sorun çözülmüştür. Vakit ayırıp yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
![]() ![]() ![]() ![]() |
bu arada aynı işlemi sol ön kapıya da uyguladım eşitlik olsun diye. vakit bulursam arka kapılara da el atacağım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
işte resimler de geldii.
ilk resimde su gelen yerler net şekilde belli halen yaş durumda. içerde görünen alüminyum kaplı bitüselfi sacın iç kısmına komple uyguladım böyle yarım bırakmadım yani orjinal iç malzemeyi de bolca slikonlayarak yapıştırdım slikonlar kuruyana kadar boşluk olmasın diye de özel alüminyum bant ile çevreledim bitüselfi bu köpüğün üstüne tekrar uyguladım ve iç döşemeyi toparladım umarım sorun sadece buradadır ve çözülmüştür.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Arkadaşlar ben sağ kapıyı söktüm ve emanet duran kapı yalıtımını söktüm. Şu geldiğini tahmin ettiğim yerler ıslaktı. Camdan kapı içine süzülen su cam motoruna akıyor oradan da köpüğe ve bulduğu boşluktan içeriye akmış. Bu esnada hazır kapı ciğerine kadar sökülmüşken bitüself uyguladım elimden geldiğince. Burada asıl amaç yol sesini kesmek değildi.kapıyı kapattığınızda duyulan teneke sesi ve lakırtıyı gidermek idi ve nitekim beklentime yakın bir sonuç aldım.bu malzemeyi saçın iç kısmına daha sonra da orijinal köpüğe de uygulayıp toparladım. Su gelen yerleri de slikonlayıp yağmur yağmasını bekler oldum 😀
Telefondan resim yükleyemicem galiba yarın pc den eklerim |
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yok hocam kesinlikle kapıdan değil kapıların giderleri acık zaten ve hiç sus sesi duymuyorum.stopların kenarlarından şühlendim bende actım baktım ama oradan da girecegini sanmıyorum süngerleri saglam su almış gibi görünmüyor. inş. bir an önce sende bulursun nereden geldiğini.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Tabii ki çekip buraya eklerim orası kolay. Fitiller sağlam görünüyor en kötü ön ve arkaları kendi aralarında değiştiririm. Bitüself uygulamasını becerebilirsem iyi olacak. Ses ve ü yalıtımı az da olsa olur diye düşünüyorum ama asıl kapıları kapattığınızda duyulan langur lungur sesi kesmek benim için daha önemli. Tofaş kapısı bile daha iyi ses veriyor kapanırken😀
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Benim de yukarıda söylediğim yer orasiydi. iç kapidaki cebin altından döşemeye damlıyor. Yapım aşamasında foto çekip buraya eklerseniz fikir olur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
teşekkür ederim eksik olmayın. artık bu sorunu kendim çözeceğim şu an sağ ön kapıya yöneldim fitilden değil iç trimin alt tarafından su sızıyor poşetlerini söküp yeniden yapıştıracağım hatta hepsini bile elden geçirme niyetim var. bu akşam koçtaştan bitüself alıp kapı iç aksamlarına yapıştırıp biraz ses izalasyonu sağlamayı planlıyorum. hatta bu malzmeyi iç naylonları yapıştırıp tekrar üstüne tekrar yapıştırmayı deneyeceğim zaman yeterse. Başka da bir yer aklıma gelmiyor artık :(
|
|
![]() |
|
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
Bence kapı fitilleri değiştirin,sanayide metre ile satılan fitillerden alıp takın,
Bende aynı sorunu bu şekilde çözdüm kuru falan demeyin ezilmiştir onlar Ben birde anten kısmını kontrol ettim oradan da sızma olabilieceğini okudum. Umarım sorununuz hallolur.
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
kapı içinde beklemiş olabilir söküp hem onu hem de tahliyeleri kontrol edin mutlaka
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
cok kötü bir durum aynısın şu anda bende corsa da yaşıyorum. Ancak benimki kesinlikle yagmurdan değil gibi. bir yerden su sızıyor. ani hareket yaptıgında arabada fışşşş diye sol arka paspas ve ön paspas havuz oluyor.Nerede biriktigğini bir türlü bulamadım. 1yıldan fazla oldu arabayı kullanalım 2 defa oldu 2sinde de yakın zamanda yagmur yağmamıştı. Şunda yine ıslak kurutmasıda zor oluyor bu havalarda
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Teşekkür ederim kardeşim akşam oraya silikon sıktım ve sağ ön ve arka kapının tam dibine fitile basan yere bez koydum şimdi kontrol ettiğimde önde ki bariz ıslanmıştı. Kar yağdığı halde bu kadar ıslanmışsa iyi bir yağmurda daha beter olur.en k kısa zamanda kapı iç trimlerini söküp iyi bir izole edeceğim. Umarım sorun buralardadır
|
|
![]() |
|
kaderim@61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Nisan - 1987 Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2011 Konum: ankara/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 205 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kaderim@61
Benim su kaçağı ordan orası bildiğin aracın içine giden biyol belki içerden başka bi yol buldu kendine ben bagajın sağ iç dosemesini sokup ondan içeri giren ışığı gördüm ışık giriyorsa su hayli hayli girer kolay gelsin kardeşim sjmdiden
|
|
bize her yer trabzon /206 xs 2003/elyapımı coilover/pionner 8300/kenwwod subwofer
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Yardımcı olan ve fikrini paylaşan herkese teşekkür ediyorum bu arada
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Eğer orası ise kapatmak sorun olmaz lakin benim bagaj olsun arka sağ stopun içi olsun kupkuru. Artık her deliği tıkayacağım tam bir faili meçhul olaya döndü bu iş
|
|
![]() |
|
kaderim@61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Nisan - 1987 Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2011 Konum: ankara/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 205 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kaderim@61
Kardeşim son şüpelendigin yerdenngeliyo bende de 206 var bagaj kapağının altında sileceksuyu borusunun şaşeden çıktığı yerde orjinalinde conta var o zamanla çürüyor ve ordan su alıyor ben onu bulana kadar arabanın sagtarfinin iç döşemesini kople soktum ve yağmurlu birgünde ordan içeri akan suyu gördüm ordan bagaja ormanda koltuğun altına sürüyor gol oluyor orjinal parçası yok parça listesinden b aktirdim hıdavatcıdan deliğin içini ve dışını saracak ortası delik bi conta buldum yemin ederim peugeot görse orjinal olarak benim taktigim parçayı kullanır ankara da bu parçayı temin edebilirim size
|
|
bize her yer trabzon /206 xs 2003/elyapımı coilover/pionner 8300/kenwwod subwofer
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Anladım sağ arka çıtanın dişleri kırılmış ve silikonla yapıştırmışlar. Ben de onu söküp yeniden yapıştırmıştım ama pek oralara ihtimal vermemiştim çünkü kapı giderleri açık oradan akar diye. Ama bu döşemenin altı yani keçeler üst döşemeden daha ıslak durumda. Bu durumda su alttan üste vermiş gibi duruyor anlamadım gitti yani. Döşemenin altında atsam balık yetişir yani bir gecede bu kadar su nasıl girer bilemedim.
Birde 206 hb kasa aracı olan arkadaşlardan Rica etsem araçlarının bagaj kısmına bir bakabilir misiniz. Kapağı açınca sağ menteşe tarafında silecek suyunun hortumu geliyor. Acaba orada bir conta gibi birşey var mı.bende saç kısmından hortum direk çıkıyor ve baya etrafı boş kalıyor.o rayı bugün farkettim. Oradan da bir kaçak olabilir mi diye düşünüyorum.kapağı kapatır gibi yapınca hortum içeri dışarı doğru hareket ediyor çünkü. Düzenleyen onlycihan - 14 Aralık 2016 Saat 22:28 |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Bende de sağ kapıdan alıyor. Su tutunca akmıyor ama ince ince yağmur yağınca islaniyor paspas. Bahsettiğin gibi yer ıslak oluyor ama kapı kenarı kuru oluyor. Kapı kenar kısmı dik olduğu için oradan su kayip zemine iniyor.Kenar halı kuru kalıyor. Benim kapı citasi çıkmıştı onu silikon ile yapıştırdım ondan sonra olmaya başladı. Ben şöyle geçici çözüm buldum kapı fitili ile zemin halisinin birleşme yerinin arasına bez gibi birşey koydum kapıdan akan su içeri degil dışarı akıyor. Ama en kısa zamanda açıp kaynagini bulacağım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Teşekkür ederim ilginiz için aslında o da olabilir ama oralar da kupkuru olduğu ve kapı giderleri de açık olduğu için çok ihtimal vermedim. Aracı ilk aldığımda 4 hoparlörü değiştirmek için tüm kapıları söktüm ve bahsi geçen naylonlar zaten emanet duruyordu bir çoğu kalkmıştı silikonla ben de tekrar yapıştırmıştım ama öyle su sızmasın diye bir uğraşım olmadı olmazsa dört kapıyı tekrar açıp sıvı conta çekeyim.
Bugün bakan çocuk da hayret etti yarım saat su tuttuk dedi alttan üstten her yerden ama sonuç sıfır bulamamış bu işi yine ben çözeceğim sizlerin yardımlarıyla inşaallah
|
|
![]() |
|
Ahmetaltan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetaltan
Arkadaşım benzer bir sorun bende de var. Yalnız benim yağmur suyu alma sadece arabayı meyilli bir yerde bıraktığımda oluyor. Yani dik veya yokuş bir yerde değilde arabanın yana meyilli bırakıldığında oluyor. Kapı dış fitillerinden giren su kapı içlerinde ki naylon a vurup iç döşemeden içeri giriyor. Sen de çok ince bir çizgi halinde içeri girdiği için bu ıslaklığın giriş yerini bulamıyorsun. Bence kapı içlerinde ki bu naylon ları kontrol et.yoksa tamamla. O kadar su aşağıdan gelmez muhtemelen. Sağlıcakla kal..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |