|
Aracın orjinalliğini bozmadan performans arttırımı |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2016 Saat 09:09 |
rica ederim ali bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz herkese
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
alicelik20
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2016 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bu arada aracımda devir düşme sorunu düzeldi. Sanırım motoru yıkattığım için oldu.
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
alicelik20
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2016 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
|
İlk fırsatta denemem gerek würtü :D
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
Dlkrn_48
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2016 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kardeşim aracın kaç kilometrede bilmiyorum ama benim 206 1.4 benzin+LPG aracımda geçtiğimiz ay würth enjektör ve yakıt temizleyici katkı maddesi kullandım. Şimdi aracım daha önce çıkarken 70 Km/h hıza kadar düştüğüm rampaları 90 - 95 Km/h hızla çıkmaya başladı. Şahsen ben kesinlikle tavsiye ederim .. Zaten Top Gear diye bi program vardı BBC de .. zamanında izlemiştim, bu tip katkı maddesi en çok kaybedilen beygir gücünü geri getiren yöntemlerden birisi diye anlatmışlardı.
|
|
alicelik20
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
|
Ustaya geri götürdüm. Biraz gönül koydu. Arabanın motorunu yıkattığım için olabileceğini söyledi biraz bin olmazsa ben gerekeni yaparım dedi. Birazda Gökha'nın anlattığı gibi sen bu araçtan ne bekliyorsun bana o kadar 206 geliyor senin araban iyi bu araçlar bu kadar gider falan dedi. Bu arada Soner'e çok teşekkür etmem gerekiyor yardımların için çok sağol üstad.
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bakımlardan sonra bu tip ayarsızlıklar olabilir. siz bir lpg ayarı yaptırın
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
alicelik20
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
|
Araca bakım yaptırmadan önce bu sıkıntı yoktu. Bunlar olabilecek şeylermi yoksa ustanın bir hatasından kaynaklanabilir mi? Birazdan Lpg ayarı yaptırmaya giderim olmazsa
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ali kardeşim bilgin olsun egr sadece turbo dizel araçlarda olur. rolanti ve devir düşmesi lpg ayarı - gaz kelebeği ve rolanti motorundan yapar. bunlar ana etkenler birde ara etkenler var değişmemiş filtreler kalitesiz yakıt arızalı sensöler hava filtresi hotumlarındaki yırtık vs.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
alicelik20
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
|
EGR valfi ve katalizör iptali motorun daha sıcak çalışmasına sebebiyet veriyor. Bu konuyu uzun uzun araştırdım. Motor için daha iyi ayrı bi soğutmaya ihtiyaç doğuruyor. Uzun kullanımda motor ömrünü ciddi anlamda azaltıyor. Onun için ikinci seçeneği direk eliyorum. Diğerlerini araştırmam gerek.
Yukarıda yazdığım işlemleri gerçekleştirdikten sonra aracımda rolantide devir düşmesi ve gaz yememe problemi oluştu. Sürekli yapmıyor ama belirli aralıklarla yapıyor bunun sebebi nedir? Lpg ile alakalı birşey olabilir mi?
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
1.4 75 hp bir benzinli motordan cok bir şey beklemeniz yanlış olur onun için bir şey yapmamanızı tavsiye ederim
|
|
outlaw
3. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bana kalırsa yapman gereken en temiz modifiye 1-kazanlı hava filtresi yakıtı arttırmaz ha ses duyucam diye basarsan yakıt artar. 2-katalizör iptali 3-Motor sağlamsa 51 lik düz boru ( krom çok daha iyi olur ) 4-sonada performans egzoz ( otto hks remus ss magnum gibi ) işte bunları yaptın mı araban canavar gibi olur haa listeyi tabi ki uzatabiliriz ama orjinallik bozulmadan yapabileceklerin bunlar...
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sen ustaya bakma değiştir 80-100 tl civarı ali sonra 80 tl olan parça arızalandımı 100 lirada işçilik isteyecek bir daha uğraşma temiz iş olsun.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
alicelik20
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
|
Aracım yarın öğlen çıkacak bakımdan. Ustaya devirdaim pompasınıda söyledim fakat ustam ısrarla önce bir kontrol edeyim huzuli masraf yapma dedi. Bu işlemlerden sonra aracımda hissedilebilir bir çekiş artışı görmeyi bekliyorum umarım hayal kırıklığına uğramam. Beklediğim gibi sonuçlanırsa 0-100 videosu çekerim belki
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
en güzeli yaptırıyorsun ali araç emin ol faklı gelecektir. bu arada devirdaim pompasınıda değiştirtmeyi ihmal etme
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
alicelik20
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
|
Aracım şu an bakımda
Baskı balata Motor yağı Yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, benzin filtresi Bujileri Triger seti değişiyor. Birde arkadan bir tıkırtı geliyordu onu halledecekler. Yarın öğleye kadar bitmiş olacak sanırım. Lpg beyni ve lpg filtresinide bir hafta önce değiştirmiştim. Bakalım bir nebzede olsa rahatlama ve performans artışı olacakmı. Temiz bin lira gitti bu arada |
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
dogan106
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar yazılım , turbo vs işlere girmek gerek, ama bunlarla ugrasıcagına satıp 206 gti alsan daha iyi
|
|
alicelik20
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
|
Jant boyutunu büyütmem ivmelenmeyi olumsuz etkiler. Zaten konfor yok şehrimdeki kötü yolları biliyorum. İkinci viteste müzik açıp aheste aheste gidiyorum. Arabayada kıyamıyorum işin aslına bakarsak.
Aracın ne olduğunu biliyorum bende çok ahım şahım bir performans beklemiyorum. Ama uygun maliyetle yapılabilecek birşey varsa yapmak istiyorum. Şu an 70 kusur hp güç üretiyor motor yani expertizde öyle çıkmıştı. Bunu bir 85 yaparsam yeterde artar tabi imkanlar el verirse. |
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
arkadaşın dediği gibi 70 bg arabadan çok da fazla birşey beklenmez.
periyodik bakımı yaparsan araban daha rahatlar, hızlanman daha kısalır, ilave olarak EGR ve kat iptali yaptırabilirsin, onuda öneren var önermeyen var, ilave olarak jant boyutunu büyütürsen yol tutumun artar, (konfor azalır) |
|
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|
Gokcesel
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Açık hava filtresi takıp denemedim hiç o yüzden tam yorum yapamayacağım ama sakin kullanımda yakıt artışı olacağını ben de düşünmüyorum.
Şöyle EGR iptali yaptırınca yakıt artar diyolar, benim aracımda ortalama yakıtta 0.2lt düşüş meydana geldi. Ayrıca 1.4 70 bg araçlar hocam aman aman bir performans beklemeyin ekonomi arabası bizimkiler :)
|
|
alicelik20
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
|
Bir arkadaş YouTube'a video koymuş. Benimle aynı araca sahip. Aracına bir açık hava filtresi takmış aracını sakin kullandığında yakıtta bir değişim olmadığını fakat performansta hissedilir bir artış olduğunu söylemiş.( Yüksek devir kullanınca çok yakıyormuş )
Sizce bu ne derece doğru. Aracımın her şekilde 0-100'ü fabrika verisinden daha kısa ama yinede beni tatmin etmiyor. |
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |