|
fren yağı azalması |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2016 Saat 09:36 |
1-fren yağını direk koyabilirsin. allex abimizin dediği gibi balataları kontrol ettirin.
2-fren yağı durduk yere düşmez bir yerlerde kaçak vardır. tamam layın kontrol edineksilme devam ediyormu. eger devam ediyorsa fren merkezi (westinghouse) kontrol edilmeli arızalı olabilir yada hortumlardan kaçak olabilir. 3-arka silecek su hortumunu fiskiyeden kurtarıp birse öyle deneyin eger hortumdan gelmiyorsa silecek su deposunun oradaki hortumları söküp üfleyerek konrol edin hortum tıkalı olabilir yada iğneyle açaya çalıştıgınız fiskiyeyi söküp kireç söküçü içine atıp temizlenmesini sağlayın üfleyerek kontrol edin takanıklık devam ediyormu. (tabi arkaya su geliyorsa) 4-aracın yedek orjinal yedek parçalarını internettende ve sanayideki yedek parçacılardan da temin edebilirsiniz. sponsorumuz www.peugeotturkiye.com ederesindende fiyat bilgisimi telefonla arayarakta öğrenebirlisiniz. 5-evet kayışlarını değiştirmenizde fayda baya yıpranmış gibi gözküyor. her 60000 km yada max. 5 yılda bir kayışları değiştirin. hatta istanbul gibi trafiği yoğun olan büyük şehirlerde daha erken değiştirmek iyidir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
diğer sorular için de yardım edebilirseniz makbule geçer
|
|
ALLEX
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Frene basinca gelen tiz ses genelde balatalarin bittiginde diske surtmesinden kaynaklanir.fren hidrolik eklemesini direk yapAbilirsin.
|
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba
fren yağına baktığımda minimum seviyede gösteriyor,yağı ben alıp üzerine ekleyebilir miyim? bazı konularda frenin hava yapması olayından bahsedilmiş böyle birşey olur mu? yağı boşaltmayacağım sadece haznenin kapağını açıp içine takviye yapacağım. frene basınca arka tekerden sanki yazı tahtasını tırnakla çiziyormuş gibi tabağa çatal sürüyormuş gibi ciiyk diye bir ses geliyor. bu nedir ? frenlerim yağ kaçırıyorsa yada bir yerinde delik varsa bunu nasıl anlarım ? yağ azalması normal mi? aracın daha önceki sahibi hiç değiştirdi mi bilmiyorum. arka silecek su fışkırtmasını çalıştırdığımda vınnn diye motor sesi geliyor su gelmiyor. deliği iğne ile kurcaladım düzelmedi,ne yapmam lazım ? aracın orjinal yedek parçalarını servis harici internetten nereden sipariş edebilirim ? böyle bir imkanımız var mı yoksa servise muhtaç mıyız ? resimde kırmızı işaretlediğim kayışlar ne kayışıdır.servis defterinde 60 bin lerde bir kayışlar değişmiş araç şimdi 98bin de yeniden değişim yapılmalı mı ?değişim zamanı geldiğini nasıl anlarım ? |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |