![]() |
|
307 Rölanti Dalgalanması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Dralp ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2016 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2016 Saat 11:37 |
Merhabalar... Araçın rölantide ve klima açıkken dalgalanma yapması normal mi peki ?
Pejo 307 1.4 HDI Düzenleyen Dralp - 04 Mayıs 2016 Saat 11:38 |
|
![]() |
|
betaser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence güzel görünüyor,araba haraket halindeyken de gaza aynı tepkileri veriyorsa sorun kalmamıştır.
|
|
![]() |
|
burakrak53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler birol faydalı olacağından şüphem yok. Sence arabanın gaz yemesi nasıl ?
|
|
307XT. 1.6 109hp AL4 sunroof 2004
facebook.com/307Turkiye |
|
![]() |
|
betaser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
Merhaba,ben Birol (betaser)
Benim arabam 2005 model 307 XR 1,6 16V OTM.Tamirci değilim bu işleri ve bu paylaşımları meraktan aynı zamanda servis ve ustayla uğraşmaktan sıkıldığım için yapıyorum.Kendi arabamda gaz dalgalanması ve stop etme hataları vardı.Gaz kelebeğini söküp temizledim ve kalibrasyonunu yaptım.Sonuçta çok güzel oldu.Şimdi bunu başka bir 307 veya 206'da denemediğim için olur veya olmaz diyemem.Ama benim paylaştığım Kalibrasyon tarifi zaten PP2000 de kodlama ve tanıtım yaptığınızda karşınıza çıkıyor.Aynı şeyleri yazıyor zaten ve parantez içersinde "Gaz Kelebek ayarındaki gibi" diyor.Dolayısıyla Aynı motorlara sahip araçlarda sistem değişmez.206'nın motoruda beyinleride 307'nin aynı olan modelleri var.En azından benim paylaştıklarım(başımdan geçenler ve yaptıklarım) sizlere fikir vermek açısından faydalı olacaktır.Bende birçok şey hakkında bu ve benzeri sitelerden duyduklarımdan,gördüklerimden faydalanıp bilgi sahibi oluyorum.
|
|
![]() |
|
burakrak53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
Evet arkadaşlar bugün betaser kullanıcı adlı arkadaşın dediği gibi kalibrasyon olayını yaptım ama zaten gaz ayarında sıkıntı yokmuş sanırım pek bir şey farkedemedim video çektim gaz yeyişi bu şekilde arabanın
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
O zaman aynıdırya denemekten bir zarar geleceğini sanmıyorum bende birazdan arabaya inip deniyecem
|
|
|
![]() |
|
crazysado ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı crazysado
Elektronik
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
Gaz kelebeği telli deilse muhtemelen aynıdır
|
|
|
![]() |
|
crazysado ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı crazysado
Betaser peki söylemiş oldugun adaptasyon ayari 206 içinde aynımıdır?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
Teşekkürler yarın sabah ilk iş deneyeceğim
Düzenleyen burakrak53 - 10 Mart 2016 Saat 16:04 |
|
|
![]() |
|
Merhaba,benim verdiğim bilgiler kesin ve doğru bilgidir.Bilgisayara bağlandığınızda eğer bir donanım değişikliği veya herhangi bir ayar değişikliği yaptığınızda aynı uygulamayı yapıyorsunuz.Bunu yaparkende bilgisayar ekranında zaten bu uygulama(gaz kelebeği ayarı diye)yazar.Siz bir donanım değişikliği yapmadığınız için bilgisayara bağlanmanıza gerek yoktur.Sadece temizlenen gaz kelebeğinin açıları değişmiş olabilir diye sadece kalibrasyon işlemini yapmanız yeterlidir.Bunu kendiniz sırasını şaşırmadan en doğru şekilde yapabilirsiniz.
Benim arabamda rolanti dengesizliği ve çok nadirende olsa stop etme arızası vardı.Otomatik araba kontaksız stop etmemesi lazımdır.Bende gaz kelebeğini ve hortum , hava filtresini söktüm.Hava filtresini değiştirdim,Gaz kelebeği bayağı kirli idi.Balata spray ile güzelce temizledim,taktım ve aynı işlemi yaptım.Sonuç mükemmel.Hiç dalgalanma kalmadı.Bende ayrıca PP2000 aparatıda var.bilgisayara bağladığımda herhangi bir hata çıkmıyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
betaser öncelikle bilgiler için çok teşekkürler sabah deneyeceğim. Fakat gaz kelebeği temizlendikten sonra rölantiyle ilgili bir problemim kalmadı.
Düzenleyen burakrak53 - 10 Mart 2016 Saat 16:04 |
|
|
![]() |
|
Merhaba arkadaşlar,Gaz kelebeğinin sökülüp temizlenmesinden sonra kalibrasyon yapıldığı doğrudur ama illaki PP2000 bilgisayara bağlayıp yapıldığı sadece size göstermelik yapılan bir işlemdir.Bunu söyleyenlere itibar etmeyiniz.Eğer elinizden geliyorsa tornovida ve uygun alyan(lokma) anahtarınız varsa ve akü başınıda sökmeden korkmadan söküp temizlik yapabilirsiniz.Bu işlemi yaparken hava filtrenizide söküp temizlemekte hatta değiştirmekte mutlak fayda vardır.Arabanın kapılarını kapatıp ,Hava filtesini,hava hortumunu,gaz kelebeğini söküp güzelce temizliğini bitirdikten sonra aynı şekilde gaz kelebeğini,hava hortumunu ve filtresini yerine montaj ediniz.Son kontrollerini yapıp kaputu kapatıp direksiyona geçiniz.
Peugeot 307 Boğaz Kelebeği Adaptasyonu: - Kapıları kapatınız, - Kontağı kapatınız, - Kontağı açıp 10 sn bekleyiniz,sonra, - Gaza sonuna kadar basın, 2sn sonra kontağı kapatınız, - 25 sn gaza basılı tutunuz,(Gaz pedalını bırakma) - Gösterge ışıkları sönünce gaz pedalını bırakınız, - Kontağı açıp marşa basınız, - Gaza sonuna kadar basınız ve adaptasyonu tamamlayınız. Arkadaşlar bu kadar basit.(Bilgisayara bağlayınca ne yapacaklar merak ettim)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
Benim araç benzinli lpg'de nasıl olur bilemem ama lpg de böyle sorunlar olabiliyomuş sık sık diye okumuştum biyerde zaten lpg den kaynaklandığı belli lpg ayarı yapıldıysa başka bir sisteminde arıza vardır o zaman lpg beynine baktırın ondan olabilir
|
|
|
![]() |
|
Özkan Bayrakdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Özkan Bayrakdar
Burak bey bizim araçta gaz kelebeği temizlendi, bujiler değişti, lpg ayarı yapıldı fakat sorun devam ediyor. Araç Lpg ye alınca rölanti dalgalanma yapıyor. Benzin de sorun yok.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
Teşekkürler soner çok güzel anlatmış gerçekten.
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
burak altta verdiğim konuyu incelersen yeterli olacaktır sanırım. |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
Arkadaşlar bujileri değiştim sorun düzeldi gitmişken boğaz kelebeğini de temizlettirdim gaz tepkisi değişti bayağı iyi oldu. Bujiler bayağı eskimişti kelebekten de biraz siyah siyah pislik çıktı hafta sonu bide radyatör suyunu değişiyim diyorum sadece radyatör hortumunu söküp boşaltacam tahmini kaç litre su ilave etmem gerekir ona göre antifiriz ekliyim
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
aynen şu dört tırnaklıları bi deniyim diyorumya değişmişken
|
|
|
![]() |
|
pekmez006 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 328 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pekmez006
Buji de önemli bujiye baktır sonra kelebeği temizlet 20 25 liraya temizlerler ucuz bişey
|
|
2008 wv golf 1.6 midline
2002 toyota corolla 1.6 sol h.b 307 xr 2003 gri 110 hp. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |