![]() |
|
307 BENZİN IŞIĞI YANINCA SAPITIYOR,SÖNÜNCE DÜZELİY |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kimyacı ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2012 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2015 Saat 12:30 |
Memlekete gittim. Yolda riske girmedim. benzin alıp gösterge ışığını yakmadım. Gelirken otobanda ışık yanıp aynı hatayı verir diye korktum. Allah a şükür aynı hatayı vermedi. Şimdilik sorun yok.
|
|
BUDA GEÇER YA HU!
|
|
![]() |
|
Fthz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun, benzer sorunlar birbirinden farklı sebepler... 307 ile bilinmez Maceralara atıldım. Bayramdan sonra sorunlara çözüm arayacak ustalarımı gezeceğim.
|
|
Lada 1994>Ford 1996>Tofaş 1999>Mercedes 2002>Renault 2009>Fiat 2011>Ford 2011>Peugeot 307 2016>Fiat 500L Living
|
|
![]() |
|
kimyacı ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2012 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Arkadaşlar sizlerden bir öneri çıkmayınca sanayiye gittim.
1- Şanzumancıya gittim. Cihaza bağladılar. Şanzuman beynini okuyamadılar. Bir elektrik hatası, kopuk kablo olabilir dediler. Elektronikçiye gönderdiler. 2- Oto elektronikçisi şanzuman bağlantı sorunu çözdü. Şanzuman beynini okudu. Şanzumanda hata kodu bulamadı. 3- Katalıtık konvektördeki alt ve üst oksijen sensörleri hata veriyor bu hatalar şanzumanın ayarını bozuyor bunların değişmesi gerekir dedi. 4- Alt ve üst oksijen sensörleri değiştirildi, ayarlandı, gaz kelebeği temizlenmedi ama adaptasyonu yeniden yapıldı. 5- Şu an sorun yok gibi. Birazdan lpg ayarı yaptırıp yola çıkacağım. 6- Dua ediyorum, kırmızı ışık yanınca aynı hatayı vermez. Sorun olmazsa yazarım 7- HERKESİN KURBAN BAYRAMINI ŞİMDİDEN KUTLARIM. RABBİM TÜM İSLAM ALEMİNİ VE DÜNYAYI HUZURLA İHYA EDECEĞİMİZ BAYRAMLARA ULAŞTIRSIN. AMİN.
|
|
BUDA GEÇER YA HU!
|
|
![]() |
|
Selam arkadaşlar, benim sorunuma benzer sorun yaşanmışmı diye site içerisinde arama yaptım.2014 te hakan1881,2015 başında cloude33 kullanıcı adlı arkadaşlar aynı sorunu yaşamışlar. Ancak aradan geçen bu kadar zamana karşı bir fikir veren olmamış. clude33 adlı arkadaşa mesaj yazdım,sorunu hala devam ediyormuş, Evet arkadaşlar bir fikir cimlastiği yapalım.
|
|
BUDA GEÇER YA HU!
|
|
![]() |
|
Herkese Merhaba. Aracım 2005 mod. 307 sw triptonik. 190 binde.Kayseride ikamet ediyorum. Benzin ışığı yanınca arabanın gaz ayarı bozuluyor. D,R, ve manuel modda bile olsa devir saati birden 25 - 30 çıkıp araç öne fırlıyor. vites geçişleri sarsıtılı ve vuruntulu oluyor. Araba kendi kendine ara gazı verir gibi yapıyor. Benzinde ve lpg de aynı. Biraz benzin alıp kırmızı ışık sönünce tamamen normal hale geliyor. Ustam cihaza bağladı .Alt oksijen sondası değişecek, gaz kelebeği temizlenip, adaptasyonu yapılacak dedi Beklemedeyim..Böyle bir arızaya hiç rastlanıldımı bilmiyorum.Başına gelen varmı? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
|
|
BUDA GEÇER YA HU!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |