![]() |
|
Peugeot 206 Fanın Sadece 4. kademede çalışması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
faruk deveci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2021 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı faruk deveci
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2021 Saat 12:00 |
|||
merhaba bilgileriniz için öncelikle teşekkür ederim.
fan microtemp diyotunu kendim değiştirmeye karar verdim. bilgilerinide buradan iletiyorum. mikrotemp diyot kodu:G4A01 - 144 derece ankara konya sokakta maksimium 5tl
|
||||
![]() |
||||
Canberk35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Canberk35
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Benim 307'de de 1-2-3 çalışıyor 4. kademeye getirince kapanıyor. Bu şekilde olunca da sorunlu parça fan rezistörü müdür acaba?
|
||||
![]() |
||||
FERDİ CAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı FERDİ CAN
|||
1.2.3 çalışmıyor.bugün fan tam kırmızıya dayandı açti.
|
||||
![]() |
||||
vpro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Sadece 4 mü çalışıyor öyleyse rezistanstan 10 lira falansa değiştir gitsin pahalı ise Termal sigortayı ya kısa devre yapcan yada 1 liraya yenisini takacan
|
||||
Ele-Elo
|
||||
![]() |
||||
FERDİ CAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı FERDİ CAN
|||
Benim araçta da aynı sorun var. Baktirmadiğim tek yer rezistans kaldı.şimdi rezistandimi degiselim yoksa farklı bir yolu varmi.
|
||||
![]() |
||||
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
|||
bu yazdıklarım 307 ıcın gecerlı
|
||||
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
||||
![]() |
||||
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
|||
torpıdo gozu sokulup arkasındakı motordan gelen genış bir hava borusu var onu cıkart içinde birtane yeşil renkli rezıstans gıbı elektronık bır parca var bu parcanın baglandıgı genış borunun dısında üstte kalıyor kablo soketı var bakınca zor gozukuyor o sokette kablo temassızlıgı oluyor cukurlara gırıp cıkmaktan sanırım. Elınle borunun ıcındekı parcayı elle bırde onun uzerınde geniş hava borusunun uzerınde kablo soketı var el gırmıyor demır parcasıyla kabloları elle bır yandanda aracı calıstırıp klıma dugmelerını kontrol et muhtemelen calısacaktır kolay gelsın torpıdo gozunu sokmen ıcın gorsel bır kılavuz bul altta ustte yanda her yerde vıda var
|
||||
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
||||
![]() |
||||
duman6kelimeler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı duman6kelimeler
|||
siparişi nereden verdiniz acaba? |
||||
![]() |
||||
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|||
Dün problemi bulduk fan rezistörü bozulmuş. Parçanın siparişini verdik beklemedeyiz. Teşekkür ederim. |
||||
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
||||
![]() |
||||
vpro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
|||
Klima Motoru ve Resistans çalışıyor gibi görünüyor sorun switch te muhtemelen ustanın dediği gibi içinde kırık yada temassızlık olabilir açıp kurcalamak lazım. voltmetre ile switchleri ölçmek lazım :)
|
||||
Ele-Elo
|
||||
![]() |
||||
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|||
buna benzer problem bende de var. 1 çalışıyor 2 çalışmıyor 3 çalışıyor 4 çalışıyor ustaya götürdüm klima paneli değişecek dedi :) bende ki problem nedir ? NOT: Araç 2004 Model 1.4 HDi 307 Düzenleyen reality59 - 12 Temmuz 2015 Saat 23:27 |
||||
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
||||
![]() |
||||
|||
Usta keşke değistirmeden konuyu açsaydın ben sana 1 tl ile nasıl kurtulacağını anlatırdım. Bu resistörün içinde termal sigorta var yandığında direncler çalışmıyor. o yüzden sadece kısa devre olan 4 çalışıyor. Termal sigortayı alıyorsun 1 tl ye eskisinin yerine takıyorsun sorun bitiyor parçayıda sökmek aşırı zor değildi :)
|
||||
Ele-Elo
|
||||
![]() |
||||
duman6kelimeler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı duman6kelimeler
|||
Aracım: 206 x line 1.4 hdi
Arama sonuçlarında farklı şekillerde ifade edilen, tüm araba marka ve modellerinde yaygın olduğunu gördüğüm bir sorun var. Bu sorun aracımda çözüldü ben de buraya yazayım birilerinin işine yarar belki. Öncelikle farklı şekillerde tarif edilen bu duruma bir kaç örneği buraya kopyalıyorum ki, aram motorlarında çıksın: İlk 3 kademede çalışmayan ve son kademede çalışan fan sorunu Fan sadece 4. kademe çalışıyor? 1. - 2. ve 3. kademelerinin çalışmadığı Kalorifer Sadece 4. Kademede çalışıyor havalandırma 4.kademe dışında çalışmamaya başladı 4.kademe calışıyor 1 2 3 calısmıyor Klima fanı sadece 4. kademede çalışıyor Sorunun Benim Aracımdaki çözümü: ilk ve her zaman gittiğim yer/usta ön direksiyon aksamının bulunduğu tüm göbeğin sökülmesi gerektiğini söyledi. 1 günlük iş olduğundan falan bahsetti. bende kabul etmeyip ayrıldım. ikinci ve bildiğim bir başka yere gittim. oradaki usta muavin koltuğunun önündeki torpida gözünü çıkarıp(bir kaç yerini de kıra döke) ilgili parçaya ulaştı. şu parçanın değişimi ile de sorun çözüldü: http://i.imgur.com/IPegaEK.jpg http://i.imgur.com/syYlpEq.jpg http://i.imgur.com/HLwzDMO.jpg bu parçanın adına da farklı isimler verildiğini duydum ve gördüm. örneğin: 1- fan rezistörü(google images'ta değişen parçaya en yakın sonuçlar bu isimle çıktı, o yüzden 1 numaraya yazdım.) 2- fan rezistansı 3- kalorifer rezistansı 4- klima rezistansı 5- Kalorifer fan motoru hız kontrol ünitesi son not: usta değilim ancak benim yorumum şu, değişen parçaya bakarsanız içinde 3 tane burgulu tel(sanırım direnç) var. bu ilk üç kademenin çalışmaması ile ilgili bir şey bu sanırım. 4.kademe direk bu cihazı es geçip çalışmayı sağlıyor, ancak ilk üç kademe bu 3 dirençle ilgili olabilir. konu burada da tartışılmış: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13589 umarım birilerinin işine yarar. Düzenleyen duman6kelimeler - 12 Temmuz 2015 Saat 14:09 |
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |