![]() |
|
PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ, KATKI MADDELERİ, BASKI BALAT |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
R.CaVuS ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2015 Konum: Van Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Mart 2015 Saat 12:38 |
||
Turbo devamlı çalışıyor olabilir ama hiç hissetmiyor araba. Ancak 2.200 devire gelince adeta koltuğa yapıştırıyo. keşke hep koltuğa yapıştırsa :)
|
|||
2004-307-1.6 xt Alp Beyaz
|
|||
![]() |
|||
R.CaVuS ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2015 Konum: Van Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Anlamadım ama araştıracağım :) |
|||
|
|||
![]() |
|||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Forumda EGR iptali diye aratırsan açıklamaya ulaşabilirsin aynı konuyu tekrar açmayalım. O hortumu bulup çıkarttığında birisi araca gaz versin ve egr borusunda sıcaklık değişimi olup olmadığını elinle kontrol etmelisin. EGR açık kaldıysa bu yöntem işe yaramaz çünkü.
|
|||
206 1.4 HDI Look 2004
|
|||
![]() |
|||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
||
Dur ben bi sigara yakayım :D
|
|||
206 1.4 HDI Look 2004
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
||
Turbo açıp kapatma gibi terimler sanayi efsanesi. Turbo alt devirlerde zaten sürekli basınç üretir. Üst devirlerde fazla basınç oluştuğunda hem fakir karışım oluşmaması hemde turbonun zarar görmemesi için westgate tarafından egzoz gazı tahliye edilip turbonun devri düşürülür. EGR nin de gereksiz yere açması turboyu yavaşlatıp çekiş kaybına neden olabiliyor
|
|||
206 1.4 HDI Look 2004
|
|||
![]() |
|||
||
Egr dediğiniz şey nedir. Tamiri nasıl yapılır. Gözlemleme şekli nasıl olcak ;) |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
||
Motorun canlanması 2200 leri buluyorsa EGR de sorun olabilir. Açık kalıyorsa yada dengesiz açılıp kapanıyorsa egzoz gazı yeterli basıncı üretip turboyu döndıremiyor diye bi ihtimal var. EGR nin vakum hortumunu çıkartıp (elektronik değilse) değişikliği gözlemleyebilirsin
|
|||
206 1.4 HDI Look 2004
|
|||
![]() |
|||
||
Benim turbo da 2.200 de devreye giriyo napcaz şimdi :) sorun nerde ? |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
||
4000 devirde 68bg, 1000 devirde 30bg üretmiyor lafımdan bölme çarpma yaparak bu değeri bulduğumu düşünen (amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek) arkadaşlar için grafiğini paylaşıyorum...
![]() |
|||
206 1.4 HDI Look 2004
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
||
4000 devirde 68bg olan olan bi aracın 1000 devirle rampadan kalkmasını beklememek lazım. 1500 devirde 30bg bile üretmiyor. 150n torktan faydalanmak içinde motor devir aldıktan sonra sabit gazla gitmen lazım. Bildiğin hesap makinesi kullanıcan kullanıcan bu motordan verim almak için
![]() |
|||
206 1.4 HDI Look 2004
|
|||
![]() |
|||
||
Çok hantal kalıyordu değilmi heleki yokuş ta durursan stop edecek gibi oluyor. Ancak turboya geçince düzeliyor sıkıntı. Kullandığınız ürünün linkini atabilir misiniz. Bir de turbonuz kaç bin devirde devreye giriyor ? |
|||
|
|||
![]() |
|||
trabzonlu207 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı trabzonlu207
||
|
|||
Mecnun bilseydi Peugeot sevgisini severmiydi Leyla zillisini
|
|||
![]() |
|||
berkayakulker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Muğla,Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
||
aynı sorun bende de vardı hocam kalkışta sıkıntı falan kalmadı...
|
|||
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus C4 Cactus Feel 1.6 HDI 207 1.4 HDI Trendy 206 1.4 HDI Van C3 1.4 HDI SX 407 1.6 HDI Comfort 206 2.0 GTİ 206 1.4 HDI Van |
|||
![]() |
|||
||
Zarar gören yok kalkış da hantal kalmasını enjektörlere bağlıyorum ben ama hayırlısı |
|||
|
|||
![]() |
|||
berkayakulker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Muğla,Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
||
Wurth kesinlikle tavsiyemdir aracımda fark gördüm 300 ml lik olanı alın ve bir depoda kullanın
|
|||
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus C4 Cactus Feel 1.6 HDI 207 1.4 HDI Trendy 206 1.4 HDI Van C3 1.4 HDI SX 407 1.6 HDI Comfort 206 2.0 GTİ 206 1.4 HDI Van |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
||
Anlatımlarına bakılırsa baskıyla alakalı bi sorunun yok (araba stop edecek gibi oluyorsa kavrama var ama çekiş yok) Würt enjektör temizleyiciyi öneririm faydasını gördüm. Rölantide titreme düzeldi, bindirmelerde siyah duman (EGR ve kat iptali var) azaldı benim araçta. Rampalarda kalkarken önce devir yükseltip sonra kalkış yapmayı dene. 1.4 hdi alt devirlerde zaten hantal kalıyor bide rölantiden kalmayı denersen bayılıp kalıyor
|
|||
206 1.4 HDI Look 2004
|
|||
![]() |
|||
||
Yanlış yaZmışım. Durduğu yerde bile gaz verdiğimde motor gaZı geç hissediyor aynı şekilde devir göstergesi de yavaş yavaş yükseliyor. |
|||
|
|||
![]() |
|||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
||
bana baskı balata gibi geliyo enjektorlerde olsa arabanın devrı de yukselmez. bogulacak gıbı olur gitmez yakıt yeterli gelmediğinden. Vanda butun parçalarını bulabılırsız aslında ama sız vanın uzak bı yerındesınız sanırım
Sevvimli pejo vardı ben Patnosta kalmıştım, parayı hesaba gecıyordum parcayı gonderıyorlardı. haberınız olsun parca durumunda sıkıntı cekmezsıznı.
|
|||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|||
![]() |
|||
||
Denesek bir zararı olmaz heralde diye düşünüyorum |
|||
|
|||
![]() |
|||
koramiral ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koramiral
||
Ucuz yollu hallederiz diye duşunebilirsiniz ancak katkı maddelerinin hiçbiri bir işe yaramıyor denemeyle sabittir hiç bir etkisi yok bende bir işe yaramadı
|
|||
206 2000 1.4 lpg
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |