Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ, KATKI MADDELERİ, BASKI BALAT

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=38889
Tarih: 02 Ekim 2025 Saat 00:29
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ, KATKI MADDELERİ, BASKI BALAT
Mesajı Yazan: R.CaVuS
Konu: PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ, KATKI MADDELERİ, BASKI BALAT
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2015 Saat 21:59
Arkadaşlar merhaba. 2004 Model 307 1.4 hdi 150.000 km de bir aracım var. Aracım kalkışta çok hantal kalıyor. devir yükseliyor fakat hızlanmıyor. Yokuşlarda durup kalktığım zaman kalkmak da zorlanıyor neredeyse stop edecek hale geliyor. 2.200 devirde turboya geçince sıkıntı yok ama turboya geçmeden önce çok hantal, ben baskı balatalardan ve enjektörlerden şüpheleniyorum. Askeri personel olduğumdan doğu anadolu bölgesinin çok mahrum bir ilçesinde çalışıyorum, burada aracımı gösterebileceğim iyi bir usta yok. Sıkıntımın sebebi nedir, enjektörlerden kaynaklanıyor ise yakıt katkı maddesi önerir misiniz? Yakıt maddesi kullanan zararını yada yararını gören var mı? SAygılar...

-------------
2004-307-1.6 xt Alp Beyaz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2015 Saat 22:12
Orjinalini yazan: R.CaVuS R.CaVuS Yazdı:

devir yükseliyor fakat hızlanmıyo

Sorun Muhtemelen Baskı Balata İle Alakalıdır 

-------------
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG )
Opel İnsignia (16GP802) TR

EX CAR :

Peugeot 307 (16CSN72)

Mesaj Tarihi: 19 Mart 2015 Saat 22:15
Orjinalini yazan: Zagorka Zagorka Yazdı:

aracın o hantallığı kafayı yedirtecek bana :)

-------------

Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2015 Saat 22:28

Orjinalini yazan: Zagorka Zagorka Yazdı:

aracın o hantallığı kafayı yedirtecek bana :)

Carbon Cleanı Bi Deneyin İşinizi Görebilir Thumbs Up

-------------
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG )
Opel İnsignia (16GP802) TR

EX CAR :

Peugeot 307 (16CSN72)

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2015 Saat 22:59
yakıt enjektör temizlemenin sakıncası olmaz bir deneyin.

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2015 Saat 10:28
Yüksek kmde carbon clean yapmıyolar diye biliyorum.

-------------
__B0DRUMLU__

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2015 Saat 10:30
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

Hiç katkı maddesi kullandınız mı önerebileceğiniz bir marka var mı

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2015 Saat 10:31
Orjinalini yazan: Mesut48 Mesut48 Yazdı:

Yüksek kmde carbon clean yapmıyolar diye biliyorum.

Katkı maddesi kullansam :)

-------------

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2015 Saat 13:24

Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

Hiç katkı maddesi kullandınız mı önerebileceğiniz bir marka var mı

carbon clean markalı yakıt katkısı var ucuz fiyatına rağmen iyi iş çıkarıyor, kullandım faydalı.

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Mesajı Yazan: koramiral
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2015 Saat 18:48
Ucuz yollu hallederiz diye duşunebilirsiniz ancak katkı maddelerinin hiçbiri bir işe yaramıyor denemeyle sabittir hiç bir etkisi yok bende bir işe yaramadı

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2015 Saat 18:53
Orjinalini yazan: koramiral koramiral Yazdı:

Ucuz yollu hallederiz diye duşunebilirsiniz ancak katkı maddelerinin hiçbiri bir işe yaramıyor denemeyle sabittir hiç bir etkisi yok bende bir işe yaramadı

Denesek bir zararı olmaz heralde diye düşünüyorum

-------------

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2015 Saat 19:45
bana baskı balata gibi geliyo enjektorlerde olsa arabanın devrı de yukselmez. bogulacak gıbı olur gitmez yakıt yeterli gelmediğinden. Vanda butun parçalarını bulabılırsız aslında ama sız vanın uzak bı yerındesınız sanırım
Sevvimli pejo vardı ben Patnosta kalmıştım, parayı hesaba gecıyordum parcayı gonderıyorlardı. haberınız olsun parca durumunda sıkıntı cekmezsıznı.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2015 Saat 20:05
Orjinalini yazan: sezar206 sezar206 Yazdı:

bana baskı balata gibi geliyo enjektorlerde olsa arabanın devrı de yukselmez. bogulacak gıbı olur gitmez yakıt yeterli gelmediğinden. Vanda butun parçalarını bulabılırsız aslında ama sız vanın uzak bı yerındesınız sanırım
Sevvimli pejo vardı ben Patnosta kalmıştım, parayı hesaba gecıyordum parcayı gonderıyorlardı. haberınız olsun parca durumunda sıkıntı cekmezsıznı.

Yanlış yaZmışım. Durduğu yerde bile gaz verdiğimde motor gaZı geç hissediyor aynı şekilde devir göstergesi de yavaş yavaş yükseliyor.

-------------

Mesajı Yazan: madblueblacksea
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 09:51

Orjinalini yazan: sezar206 sezar206 Yazdı:

Yanlış yaZmışım. Durduğu yerde bile gaz verdiğimde motor gaZı geç hissediyor aynı şekilde devir göstergesi de yavaş yavaş yükseliyor.

Anlatımlarına bakılırsa baskıyla alakalı bi sorunun yok (araba stop edecek gibi oluyorsa kavrama var ama çekiş yok) Würt enjektör temizleyiciyi öneririm faydasını gördüm. Rölantide titreme düzeldi, bindirmelerde siyah duman (EGR ve kat iptali var) azaldı benim araçta. Rampalarda kalkarken önce devir yükseltip sonra kalkış yapmayı dene. 1.4 hdi alt devirlerde zaten hantal kalıyor bide rölantiden kalmayı denersen bayılıp kalıyor

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesajı Yazan: berkayakulker
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 09:55
Wurth kesinlikle tavsiyemdir aracımda fark gördüm 300 ml lik olanı alın ve bir depoda kullanın

-------------
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus
C4 Cactus Feel 1.6 HDI
207 1.4 HDI Trendy
206 1.4 HDI Van
C3 1.4 HDI SX
407 1.6 HDI Comfort
206 2.0 GTİ
206 1.4 HDI Van

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:00
Orjinalini yazan: berkayakulker berkayakulker Yazdı:

Wurth kesinlikle tavsiyemdir aracımda fark gördüm 300 ml lik olanı alın ve bir depoda kullanın

Zarar gören yok kalkış da hantal kalmasını enjektörlere bağlıyorum ben ama hayırlısı

-------------

Mesajı Yazan: berkayakulker
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:02

Zarar gören yok kalkış da hantal kalmasını enjektörlere bağlıyorum ben ama hayırlısı

aynı sorun bende de vardı hocam kalkışta sıkıntı falan kalmadı...

-------------
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus
C4 Cactus Feel 1.6 HDI
207 1.4 HDI Trendy
206 1.4 HDI Van
C3 1.4 HDI SX
407 1.6 HDI Comfort
206 2.0 GTİ
206 1.4 HDI Van

Mesajı Yazan: trabzonlu207
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:05

sormasi ayip fiyati ne kadar 1.4 benzinli 207 aracim 100 binde kullanmak isterim nerden alabilirim

-------------
Mecnun bilseydi Peugeot sevgisini severmiydi Leyla zillisini

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:05

Çok hantal kalıyordu değilmi heleki yokuş ta durursan stop edecek gibi oluyor. Ancak turboya geçince düzeliyor sıkıntı. Kullandığınız ürünün linkini atabilir misiniz. Bir de turbonuz kaç bin devirde devreye giriyor ?

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:07

4000 devirde 68bg olan olan bi aracın 1000 devirle rampadan kalkmasını beklememek lazım. 1500 devirde 30bg bile üretmiyor. 150n torktan faydalanmak içinde motor devir aldıktan sonra sabit gazla gitmen lazım. Bildiğin hesap makinesi kullanıcan kullanıcan bu motordan verim almak için Big smile

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:11
4000 devirde 68bg, 1000 devirde 30bg üretmiyor lafımdan bölme çarpma yaparak bu değeri bulduğumu düşünen (amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek) arkadaşlar için grafiğini paylaşıyorum...

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:22
Orjinalini yazan: madblueblacksea madblueblacksea Yazdı:

4000 devirde 68bg, 1000 devirde 30bg üretmiyor lafımdan bölme çarpma yaparak bu değeri bulduğumu düşünen (amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek) arkadaşlar için grafiğini paylaşıyorum...

Benim turbo da 2.200 de devreye giriyo napcaz şimdi :) sorun nerde ?

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:37
Motorun canlanması 2200 leri buluyorsa EGR de sorun olabilir. Açık kalıyorsa yada dengesiz açılıp kapanıyorsa egzoz gazı yeterli basıncı üretip turboyu döndıremiyor diye bi ihtimal var. EGR nin vakum hortumunu çıkartıp (elektronik değilse) değişikliği gözlemleyebilirsin

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:42

Motorun canlanması 2200 leri buluyorsa EGR de sorun olabilir. Açık kalıyorsa yada dengesiz açılıp kapanıyorsa egzoz gazı yeterli basıncı üretip turboyu döndıremiyor diye bi ihtimal var. EGR nin vakum hortumunu çıkartıp (elektronik değilse) değişikliği gözlemleyebilirsin

Egr dediğiniz şey nedir. Tamiri nasıl yapılır. Gözlemleme şekli nasıl olcak ;)

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:44
Turbo açıp kapatma gibi terimler sanayi efsanesi. Turbo alt devirlerde zaten sürekli basınç üretir. Üst devirlerde fazla basınç oluştuğunda hem fakir karışım oluşmaması hemde turbonun zarar görmemesi için westgate tarafından egzoz gazı tahliye edilip turbonun devri düşürülür. EGR nin de gereksiz yere açması turboyu yavaşlatıp çekiş kaybına neden olabiliyor

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:44

Egr dediğiniz şey nedir. Tamiri nasıl yapılır. Gözlemleme şekli nasıl olcak ;)

Dur ben bi sigara yakayım :D

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 10:48
Forumda EGR iptali diye aratırsan açıklamaya ulaşabilirsin aynı konuyu tekrar açmayalım. O hortumu bulup çıkarttığında birisi araca gaz versin ve egr borusunda sıcaklık değişimi olup olmadığını elinle kontrol etmelisin. EGR açık kaldıysa bu yöntem işe yaramaz çünkü. 

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 11:24

Forumda EGR iptali diye aratırsan açıklamaya ulaşabilirsin aynı konuyu tekrar açmayalım. O hortumu bulup çıkarttığında birisi araca gaz versin ve egr borusunda sıcaklık değişimi olup olmadığını elinle kontrol etmelisin. EGR açık kaldıysa bu yöntem işe yaramaz çünkü. 

Anlamadım ama araştıracağım :)

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2015 Saat 12:38

Turbo açıp kapatma gibi terimler sanayi efsanesi. Turbo alt devirlerde zaten sürekli basınç üretir. Üst devirlerde fazla basınç oluştuğunda hem fakir karışım oluşmaması hemde turbonun zarar görmemesi için westgate tarafından egzoz gazı tahliye edilip turbonun devri düşürülür. EGR nin de gereksiz yere açması turboyu yavaşlatıp çekiş kaybına neden olabiliyor

Turbo devamlı çalışıyor olabilir ama hiç hissetmiyor araba. Ancak 2.200 devire gelince adeta koltuğa yapıştırıyo. keşke hep koltuğa yapıştırsa :)

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net