![]() |
|
307 1.4 vites sorunu (1 & 2 geçmeme) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dahi ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2011 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2015 Saat 14:38 |
Vites kutusu iç kısmında ki halatı tutan diş kırılmış ondan gecmiyormus, araç 307 olunca kuruntu yapmışız boşa (: usta iç kısmı sağlamlaştırdı bir sorunu kalmadı. |
|
![]() |
|
riderzist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2015 Konum: Tekirdağ, Türki Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben de de biraz sertti geçen ay değiştirdim. bizim araçların mobil 75w80 oluyor orjinali fakat mobil artık 75w olarak çıkartıyor manuel için. 75w80 kalmamıştır pek piyasada. herneyse baya bi yumuşama oldu viteslerde bi yağın bu kadar fark edeceğini tahmin etmemiştim. halatlar ile oynandıysa yakın zamanda onların ayarıda bozuk olabilir.
|
|
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
|
|
![]() |
|
dahi ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2011 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok şükür şanzumanda ses yok, umarım o şekilde atlatırız.
|
|
![]() |
|
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
peugeotların malum vıtes geçişleri biraz serttır şanzuman yagını inceltıp halatlarıve mekanızmayı degiştirmeniz halınde yumuşama ve kolay gecmeye başlayacaktır eger geçişlerde çartlama varsa şanzumana baktırmanız gerekir
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
Soğuk geçen kış günleri nedeniyle, vites halatında donmalar yaşadım açmak için vitesi zorladığım oldu, vites açıldı deyip devam ederken 1 & 2 geçmediği için 3 & 4 de kalktığım oldu (yoğun trafikte mecburen dur-kalk yaptım 3/4 kere) 4'de kalktığım zaman baskı balatanın o hazin kokusunu aldım bir kaç kere.
Şimdi havalar iyi vites donmasını hallettik dedik ama şimdide 1 & 2 vites geçmiyor, tam geçecekken sert bir plastik geçmesini engelliyor gibi zorlayınca 3 veya 4 e geçiyor. Aklıma gelen ihtimaller & çözümler -Vites halatı set halinde satılıyor diye biliyorum, vites halatı & vites topunuzun altındaki top kısmının alt kısmı ile birlikte mi satılır?o şekilde alınan bir set geçişleri normale cevirir mi? - Baskı balatayı 1 sene önce değiştirmiştim, ancak 3/4 zorlamada ömrünü yemiş olabilir miyim? (Baskı balata bitse hiç vitese geçmez & titreme yapar diye biliyorum) - Vites topunun alt kısımdaki plastik aksam yalama olmuş olabilir mi? Donmalardan dolayı zorlama yapıldığı için. - Vites halat ayarı ile mi alakalı Tecrübelerinizi bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkürler.
Düzenleyen dahi - 25 Ocak 2015 Saat 09:44 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |