![]() |
|
Peugeot 206 sanzumandan gelen ses (VIDEOLU) - CO |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yelegen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2015 Saat 23:21 |
Arkadaslar sorun cozuldu. Araci lifte kaldirdilar ve altan baktilar. Motora yuk bindiginden dolayi vites hortumu govdeye carpiyormus. Carpan hortumu kablo bagi ile baglayip sabitlediler ve sorunu cozulmus oldu. Umarim bir daha boyle bir durumda kalmam. Yardimci olmaya calisan arkadaslara tesekkur ederim.
|
|
PEUGEOT 206 1.4 XT - OTOMATIK - SUNROOF |
|
![]() |
|
Sertan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
anadolu yakasında bostancı sanayide çok iyi şanzıman ustaları var hocam. Avrupa yakasında da maslakta paris otoyu öneririm. Tanıdığım kim gittiyse memnun kaldı paris oto dan
|
|
![]() |
|
yelegen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
Hocam bu arada ilgin için teşekkür ederim.
|
|
|
![]() |
|
İstanbul'da bu işle uğraşacak bir usta var mı? Kaç tane ustaya gittiysem ilgilenmedi hiç. Bu konuda ilgili ve işini seven bir usta var mı tanıyan? İstanbul avrupa yakasında özellikle?
|
|
|
![]() |
|
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Olabilir kardeş... bence şöyle yap tamirciye git aracı kaldırsınlar sende aracın içinde ol.. D ye gecir usta aşağıdan sesi dinlesin bence net çıkar...
Ama lütfen dikkatli ol... Akıl vereyim derken kazaya neden olmak istemem... Benim ki gibi senin araç da otomatik.. D ye geçinde araç hareket etmek isteyecektir. bide askıdan düşmesin ayağın frende olsun yaniii ![]() ama o ses bence motor kulağından gelmiyor gibi kardeş ama belli olmaz sesin nereden çıkacağı
|
|
![]() |
|
Sertan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
motor kulağından olabilirmi peki. sonuçta d veya r de yük bindiği için titreme yapıp içeriye verebilirmi ?
|
|
![]() |
|
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Tekrar Merhaba,
Arkadaşlar bence direk şanzıman ve motora girişmektense önce sorunun kabasına bakalım derim. Araç D ye gelince motora bir tork biniyor... ister istemez tüm bağlantı elemanlarına kuvet binmiş oluyor. Bence siz hiç bir yeri açtırmadan önce sesin gelidği yeri tespit edin. Biliyorsunuz benim başıma geleni.. sanki araçın içinde bir ses vardı ama sorun motor kısmında gövdeğe bağlı küçük bir eleman da çıktı... O yüzden önceliğiniz direk sesi tam olarak bulun aracı kaldrın altdan dinleyin. Belki de motor D de sıkışınca birşeyleri titretiyor da olabilir. Çünkü MOTOR D de R de N de çalışıyor bu süreç içerisinde Şanzımanda çalışıyor. Sanki sorun başka birşey gibi |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Orjinal şanzuman yağı kullanmakta fayda var otomatik araçlarda.Bunun yanısıra D ye aldığınız zaman vitesi sarsıntı titreme yaşatıyormu ses dışında ? Şimdi bu ses kesinlikle şanzumandanmı geliyor onu tespit etmek gerek bundan emınsenız farklı yorum yapabılırım ancak D ye alınca vitesi rolantide bir düşüş yaşanır bununla birlikte dış etkenlerın çıkardığı bir ses olmasın vibrasyondan dolayı ?
Düzenleyen samet206 - 08 Ocak 2015 Saat 01:54 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Evet takip etmistim o konuya. Ancak ses sag onden degil tam ortadan geliyor. Hareket ettigimde de ses kesiliyor. Sadece durdugumda ve vitesi ileri konuma getirdigimde bu ses gelmekte.
|
|
|
![]() |
|
Merhaba kardeş geçen hafta ben bir problemi ve çözümünü yazmıştım.
sanırım sende yorum yapmıştın.. ![]() Eğer ses sağ önden geliyorsa benim açtığım başlığı kontrol et derim.. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=37772&title=bu-ses-nereden-geliyor-lutfen-yardimvideolu iyi akşamlar
|
|
![]() |
|
kardeş hareket halinde geliyor mu peki?
|
|
![]() |
|
Güncel. Yardımlarınızı bekliyorum..
|
|
|
![]() |
|
esisneli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Aynı sorun maalesef bende de var. Fakat bendeki çok daha az geliyor ve yeni başladı. Sağ ön taraftan gibi devamlı gelen tırrrrrrrr ( sizinkine benziyor ) diye bir ses. Bende konunun takipçisi olucam. Iyi akşamlar
|
|
![]() |
|
evet bu bende de var gibi bu kadar yoğun olmasada d 'ye getirdiğimde titreme oluyor. konunun takipçisiyim bende.
|
|
![]() |
|
Arkadaslar Merhaba,
2003 model otomatik vites aracim var. Arac dururken D, 2, 3 konumdayken bir ses oluyor. Diger konumlarda ise herhangi bir sorun yok. Giderken bu ses olmuyor. Bu ses oldugunda vites topuzunda da titreme oluyor. Daha once bu tarz sorun ile karsilasan yada bana bu konuda yardimci olacak Istanbul Avrupa yakasinda servis yada usta varsa bilgilendirirseniz cok sevinirim. Yardimlarinizi bekliyorum. Videonun linki : http://youtu.be/Zfq-q9Y26Y4 Düzenleyen yelegen - 20 Ocak 2015 Saat 23:22 |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |