![]() |
|
206 kayış sesi acill .!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
MDRNN17 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2014 Saat 00:58 |
||
yardımını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim bilgilerinizi uygulayacam inşallah duymam bi daha o sesi :))
|
|||
![]() |
|||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
kayıştan gelıyorsa onu bılemem ama illa o kısımdan ses gelıyor dıye o sesı kayışa bağlamak gerekmez başka sorunda olabılır ama öncelık olarak aklınızda bu varsa kayışa baktırın söylenılenler gıbı sprey yağ ve pudra serpebılırsınız .Öncelıkle kayışın ustune araç çalışırken bır bardak su dokun sesı dınlemeye devam edın kesıyorsa sesin kayıştan olma ıhtımalı yuksektır.
Düzenleyen samet206 - 26 Haziran 2014 Saat 02:42 |
|||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||
![]() |
|||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
||
|
|||
peugeot 307 xt premium
|
|||
![]() |
|||
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
pudra demedim tebeşir tozu dedim sen istersen pudra serp
|
|||
''Bay Z''
|
|||
![]() |
|||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
||
Bende bu cik cik cik sesi arada geliyordu, kışın başlamıştı, her zaman yapmadığı için göz ardı ediyordum.
Sonra ustam bir gün kontrolde v kayışımın bayat olduğunu söyledi devirdaim değiştirmeye gitmiştim ama görmüşken onu da değiştirdik. 2 gün sonra cik cik sesi yerine sürekli ciiiiıııvvvv diye bir ses ortaya çıktı. Rolantideyken ses sürekli geliyor fakat gaza basınca ses kesiliyordu. Ufak bir titreşimden olduğunu anlamıştım. Sonra gittim ustaya gösterdim usta ses gelirken uzun bir tornavidayla v kayışının bağlı olduğu rulmanlara dokunmaya başladı en alttaki (sanırım klimanın rulmanı) rulmana dokununca sesi kesti. Zararlı bir şey değil ama çok rahatsız ederse rulmanı değiştireceğiz dedi. Ben de başka bir yere gittim o rulmanın dibine yağ sürün dedim. Yağ yerine wd40 gibi bir şey sıktı diplerine şu an 2-3 gün oldu ses kesildi. kendiniz de yapabilirsiniz bir kutu wd40 alın kayışa değdirmeden rulmanın dibine sıkın belki sizinki de geçer, geçmese de yağlanmış olur.
|
|||
![]() |
|||
suppor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
||
Benimde kayis degistiginde devir 1000 e gelinxe tirrrrrr die bi ses yapiyodu cozemedim usta gergi takozu degiscek dedi sonra kendi kendine kesti sesi :)
|
|||
![]() |
|||
SEZGIN72 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
||
Aynı sıkıntı geçtiğimiz kış bende de oldu. İlk çalıştırmada 3-5 dk. pır pır ses geliyor sonra kesiyordu. Ustaya götürdüm. "Kış mevsiminde, sıcak-soğuk kayışlar sertleştiği için bu sesi yapar" dedi.
Beny yine de kayışlara baktırdım. Gergi kayışı biraz ömrünü doldurmuş gibiydi. Gergi kayışı ile Gergi rulmanını değiştirdi. Ses tamamen kesilmedi ama daha az ve kısa süreli olmaya başladı. Şimdi yaz geldi ses falan yok :) Çok acillik bir durum değil ama için rahat etsin bir ara götür göster... Kolay gelsin... |
|||
![]() |
|||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
||
|
|||
peugeot 307 xt premium
|
|||
![]() |
|||
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Tebeşir tozu serpebilirsin
|
|||
''Bay Z''
|
|||
![]() |
|||
||
kayış gevşektir sıktıracaksın tm birde bazen uzamalar oluyor kötü olduysa degiştireceksin acıllik bir durum yok yani
|
|||
peugeot 307 xt premium
|
|||
![]() |
|||
MDRNN17 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
||
selam arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum 2006 model bi 206 aldım daha 5 6 gün önce yanlız iki gündür araba soğukken ilk çalıştırdığım da kuş sesine benzer aracın sağ tarafından bi ses geldiğini duydum iki üç kere duyunca araç soğukken kaputu açıp aracı çalıstırdım ve sesin aracın sağ tarafında kayışların oldugunu bölümden geldğini gördüm araç en fazla 1 dk sonra bu sesi kendisi kesiyor giderken de hiçbir sıkıntı yok. sizce ne yapmalıyım acil yardım :((
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |