![]() |
|
206 1.4 Benzinli Km'de 1 Tl Yakıyor Sanırım ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 Saat 12:58 |
Evet kardeşim senin bu koşullardaki tüketim değerlerin gayet normal. Araba ilk ısınana kadar fazla harcıyor zaten. Bir de bunu uzun yolda sabit hızlarda gör en az 10 kuruş düşecek göreceksin.
|
|
![]() |
|
newlook45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı newlook45
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracım aynı model aynı motor 1.4 xline 2003 model 20 tl lik benzin attıgımda bendede depo öyle gösteriyor 45-50 krş arası yakıyor araba öğrenci oldugum ıcın 50 liralıktan fazla benzin almıyorum ama kart la alıp denicem en kısa zamanda depo fullicem bakalım ne olucak sonuçları yazarım buraya
|
|
2003 206 and 2014 polo (Tr'de tek donanımda )
|
|
![]() |
|
Piyanist89 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
Arkadaşlar bugün depoyu tekrar doldurdum. 120 Km yapmıştım. Tabanca 37 Tlde attı yani 9 litre felan almıştı.Ama ben ilk depoyu doldurdugumda agızına kadar doldurdugum için tekrar tabanca attıgında üzerine manuel olarak eklettirdim. 55 Tl Tuttu. 10.970 Litre Geldi. 55 Tl yi 120'e Böldüm. Sonuc 0,47 Krş. Yani km başına 0.47 kuruş yakıyor. bu benim kullanmam yani vitesleri tam zamanlı geçiremiyorum bazen ayarı kaçırıyorum. birde o 120 kmde hiç uzun yol yok. hep 3 4 km felan 1. 2. 3 vitesle gittim 4.vites çok nadir. bu kullanıma göre normal degil mi ? bu arada arabanın bakımlarınıda 1 2 ay içinde yaptırcam tüm filitreler triger kayısı yag bujiler degişecek.ayrıca subap ayarına baktırıcam belki 3 5 kurus düşür diye düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
D.EAGLE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2013 Konum: UŞAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abi en iyisi 20 tl lik attırmak zaten zamdan felan da etkilenmiyorsun
![]() |
|
PUG 206 FELİNE 1.4 ReD'eViL
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bazı kitlerde sıcak motorda direk gazla başlama özelliği var, soğuk motorda gazla çalıştırmak zaten sağlıklı değil, regülatör gerekli ısıya ulaşmazsa, depodan gelen sıvı yakıtı gaz haline dönüştüremez ve sağlıklı yanma sağlanamaz, yakıtı çiğ yakacağı için hem benzinden daha pahalıya denk gelir hemde araçta teklemeye sebep olabilir, uzun vadede pistonlara da zarar verebilir. Lpd geçiş ısısı minimum 25 derece olmalıdır, hatta kışın biraz daha yükseltilebilir. Ben şuan geçiş ısısı 25 derece kullanıyorum, sıcak motor gazla başlama dereceside 50 derece bu havalarda stop ettikten sonra yaklaşık 2 saat boyunca 50 dercenin altına düşmüyor ve direk gazla çalışıyor
|
|
![]() |
|
memet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
pekı bu durumu benzıne ıhtıyac duymadan direk gazla çalışmasını saglayabilme imkanımız varmı acaba
|
|
2004 1.6 quicksilver 123000
|
|
![]() |
|
sahbaz24 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
Aynen bende de varken ayniydi :) ben lpg sevmediğim için benzinde kullaniyordum 40 tl den aşağı lamba sonmuyordu :) yani 30 a sonmuyordu buna eminim .
|
|
![]() |
|
memet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
yanı gercektende fena degıl ama benım canımı sıkan benzın benzın lambası sönukken sıkıntı yok lamba bı yandımı dibe dayandımı 40 tl benzınden aşşa lamba sönmuyo
|
|
|
|
![]() |
|
sahbaz24 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
30 tl e 89 km hiçte fena sayılmaz bence asa yukarı 35 tl ye 100 km gidiyorsunuz :)
Düzenleyen sahbaz24 - 24 Mayıs 2014 Saat 22:55 |
|
![]() |
|
aynı sorun bendede var lpg deposu 65 tl doluyo kısabır sure once bende 30 tl gaz aldım şehir içi 89 km gıdebıldım benzini zaten soylemıyorum maşşallah yarı yarıya benzın gidiyor
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Aynen lpg'de 30 kuruşu yakalarsam seviniyorum, benzinde 30 kuruş imkansız.
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
ölçümünüzü yapın, km de 50-55 kuruş yakarsanız normaldir, 60-65 de normal denebilir ama fazlası olmamalı. benzinli arabada km de 30-35 kuruş yakmak hikaye, zaten benden önce yazan arkadaslar açıklamış. imkansız bişi. aracını benzinde kullananlar, en az 50 kuruş yakıyorlar kimse kimsenin aklını karıstırmasın.
|
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
imkanı yok zaten hocam dediğin gibi aracı 2000 2500 devirde cok cok sakin kullan gene 50 60 kurusun altına kesinlikle inmez 1.4 8 v atmosferik bi araçtan bahsediyoruz bırakın bunu yeni nesil turbo beslemeli ekonomik tsi motor bence dünyanın normal kullanicilar için en performansli ve en ekonomik benzinli motoru bile 50 55 kurusun altına inmezken 206 nın motoru 35 kuruş gerçekten komik arkadaşın yapması gereken güzel bi bakım yaptirip filtrelerini ve bujilerini degistirmek sonra da depo fulleyip 100 km gittikten sora bir daha fullemek ama iddaa ediyorum 60 75 kuruş arası yakacagidir durumunuz musaitse ben 1.4 hdi siddetle tavsiye ederim 25 gün falan oldu ben alalı istanbul şehir içi en yoğun trafikte bile 50 tl ye 150 km çok rahat yapıyorum şehir içi klima açık trafik normal şekilde 180 km civarı yapıyorum tabiki 2000 3000 devir aralığında..
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
206 1.4 motor... 205 40 17 lastik ebatlarım
Ne kadar da sakin de kullansam 50 kuruştan aşağı düşmez 50 55 kuruş civarı yakıyor... Bu benim 3. 206 aracım hepside ortalama aynı yakıyor. Benzinde şehir içi 35 40 kuruş yakıyor diyenlere bende inanmıyorum |
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
Arkadaşlar tabanca attıktan sonra aaracınıza yakıt koydurmayın, en sağlıklı ölçüm tabanca atıncaya kadar doldurmaktır ve en az 200 km yol yapın
|
|
![]() |
|
Walla Dostum Yazdıkların Gerçekten Tuhaf Ama Gerçek Olabilir =) 2 Sene Önce Aynı Aracın 2006 sı vardı bende benim hesaplamalarıma göre 75-80 kuruş yakıyordu araç yarısı agresif kullanımda 20 tl e 30 km falan gidiyordu aracım =) zaten şöyle bir konu bu aracın fabrika verileri 100 km de şehir içi 9,6 litre bu da fabrika verileri 50 kuruş civarı yapıyor tabi hiç bir zaman fabrika verileri doğru olmadığı için pek şaşırmadım konuna hea bir de benim aracım 30-35 kuruş yakıyor diyen arkadaşları hayretle okuyorum benzinli bir araç şehir içinde at arabası gibi kullanılsın 50 kuruşun altında yakmaz kimse kimseyi kandırmasın =)
|
|
![]() |
|
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
225*45*17 Lassa Potenza Performans Lastiklerim ve Alimünyum alaşımlı 17" Jantlarım var (Söylemesi ayıptır Jant Lastik değeri 3550,00 TL)
![]() Aracımı biliyosunuz bilmeyen için imzanda yazıyor, yakıt değerlerim şehiriçi 12 LT ila 13 LT civarında yada şöyle sölim 50,00 liraya 70 km gidiyorum. Bu değer normal mi?
Düzenleyen eurest - 23 Mayıs 2014 Saat 10:07 |
|
SEN GİDERKEN...
|
|
![]() |
|
Piyanist89 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
2 cizgi düştü 60 kmde. Bnzini aldıktan snra 20 km trafikte takıldım. 25 km de trafige takılmadan gittim. 15 kmde kısa mesafe 1 2 km gittim hep. 10 defa arabanın kontagını acıp kapamışımdır. Belki bndan 2 çizgi düşmüştür diyorum ama yine erken düştü.bir doldurayım bakayım ne cıkacak. Arabanın tüm filitreleri degişmesi lazım zaten. Cok yakarsa satıp dizel e gecicem. |
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() |
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
Ben benzini fullerim km sifirlarim 2-3 sefer her 100 km de bi yine fullerim mesela genelde 33-40 arasi fulleniyor daha sonra bi defa daha fuller km sifirlarim isik yanana kadar binerim isik yaninca yine fullerim yaptigim km ye bolerim en saglikli sonuclar boyle alinir 20 lirayla bu oldu su oldu diye bisey soylemek yanlis
|
|
i
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |