|
|
206 HDI Motor Yağı Seçimi ve Motor içi Temizlik !! |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | ||
BG307
1. Vites
Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 294 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 206 HDI Motor Yağı Seçimi ve Motor içi Temizlik !!Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 14:57 |
|
180binde ise yağı inceltmeyin, 10/40 ile devam edin.
|
||
![]() |
||
korkusuz202
2. Vites
Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 12:03 |
|
|
ben en son bakımda shell in yağını koydum..şu an bi sorun yok..hareret normal 70 en fazla 80 e kadar çıkıyor..shell bi dene istersen 10/40
|
||
|
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL
|
||
![]() |
||
İBRAHİM ASİL
1. Vites
Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: Şereflikoçhisar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 195 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İBRAHİM ASİL
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 11:57 |
|
|
ya mazot flitresi 2 bakımda 1 degişir dediler dışarda bütün ustalar önceki aracımdada ankaradaki ustalar aynısının demişti servis her bakımda degişir dedi ben degiştirmedim acıkcası onümüzdeki ilk bakımda degişcek ama bakımları serviste yapıldıgı için 120.000 de triger degişmiş ben ekstra ne yapabılırım diye düşünüyorum aslında enjektör temizleyici vs
|
||
|
Asil :)
|
||
![]() |
||
mhmttn
1. Vites
Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 11:49 |
|
Sanırım sizin triger değişim zamanınız gelmiştir standart bakımlara ek olarak. Birde aracınız dizelse eğer, son yağ değişiminiz de mazot filtresi değişmemiş ise onun değişmesi lazım diye biliyorum.
|
||
![]() |
||
İBRAHİM ASİL
1. Vites
Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: Şereflikoçhisar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 195 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İBRAHİM ASİL
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 11:34 |
|
|
bende az önce buna yakın bi konu actım 145.000 deki aracıma bakım için napmalıyım dye :) (ne önerirsiniz ne yapmalıyım diye)
|
||
|
|
||
![]() |
||
oguzhan29
3. Vites
Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 11:27 |
|
|
abim bu shell in helix yağı var ben trabzona gitmiştim arkadaşın aracına yağ alıyorduk dedik castrol alalım dedi castrol yerine size shell helix i öneririm daha iyidir parasının ucuzluğuna bakmayın falan filan castrol çok iyi bi yağ olduğunu biliyoruz shell nasıldır önerir misiniz ?
|
||
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
![]() |
||
mhmttn
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 11:27 |
|
Hocam siz deyince farkettim km yi yanlış yazmışım, bir sıfır eksik olmuş 180.000 km de benim araç.
|
||
![]() |
||
Buğra
3. Vites
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 11:16 |
|
Allah Allah çok entarasan bizim araçlar hem dizel hemde turbolu neden öle demiş şaşırdım
|
||
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
![]() |
||
realemperor
1. Vites
Kayıt Tarihi: 07 Mart 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı realemperor
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 11:14 |
|
|
kardeısm bencede gerekyok arabanın kms cok dusuk sakın o temızleme ilacından atma senın araban itici sıstemiyle calısıyor eger o ilaç iticilerın ıcınıde bosaltırsa sana sıkıntı acar sen arabanın yag tapasını ac iyice suzulsun ya bekle hemen kapatmasınlar en ıyı temızlık boyle olur yenı araclarda 5w40 koy devam et aklına takılan olrusa marka peugeot ara yardımcı olurlar |
||
|
real_emperor
|
||
![]() |
||
İBRAHİM ASİL
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İBRAHİM ASİL
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 11:10 |
|
|
valla hocam dün 0 km ford transit i bakım a soktum 15.000 bakımı ilk bakım motorun içini özel bi cihaz yardımı ile temizlediler (yıkama diyolar) ve 1.5 ayda 15.000km yaptıgı için karbon clean işlemi uyguladılar wührt marka depoya dökülüyo başkası kullandıklarını ancak etkili olmadıgını sölediler
|
||
|
|
||
![]() |
||
mhmttn
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 10:55 |
|
|
Az önce Castrol merkezini aradım ve Castrol5w40 Edge ile Castrol 5w40 edge Turbodizel farkını sordum, sizin aracınız için Castrol 5w40 edge Turbodizel almanıza gerek yok dediler, ucuz olanı tavsiye etti.
|
||
![]() |
||
BG307
1. Vites
Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 294 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 10:30 |
|
|
Castrol EDGE 5W/40 Turbo Diesel kullanın.
Bir düz modeli var bir de Turbo Diesel, Turbo Diesel daha pahalıdır ama onu tercih ederseniz daha iyi olur.
|
||
![]() |
||
Buğra
3. Vites
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 10:30 |
|
|
edgeninde magnatecinde dizel için olanları var ben devamlı magnateg 10/40 dizel kullanıyorum
|
||
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
||
![]() |
||
oguzhan53
1. Vites
Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 266 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan53
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 10:16 |
|
|
Km düşük bir temizliğe gerek kalmadan eski yağı iyice süzdürün yeni yağı koydurun. Casrol edge 5-40 çok iyi bir yağ ben 15 bin bakımından sonra hep onu kullandım şu an 120000km oldu bir zararını görmedim.
|
||
![]() |
||
mhmttn
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2014 Saat 09:45 |
|
|
Merhabalar;
Aracımın 180.000 bakımı geldi, bende bu sefer daha iyi bir yağ kullanmak istiyorum, lakin internette ve forumda net bir cevap bulamadım. Öncelikle yağ değişiminden önce motor temizleme katkısı kullanmayı düşünüyordum fakat araştırmaları sorucu pek iyi sonuç vermeyeceği kanaati edindim ve vazgeçtim. Son yağ değişiminde Castrol 10w40 magnatec kullanmıştım, bu sefere tam sentetik castrol 5w40 edge kullanmayı düşünüyorum, fiyat olarakta şuan itibariyle Hepsiburada.com da 78 TL kargo bedava kampanyası var. Birde yeni yağı koydurmadan önce temizlik yapılabiliyor mu? Bu konularda tavsiye verebilirseniz sevinirim. Düzenleyen mhmttn - 11 Mart 2014 Saat 11:25 |
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||