![]() |
|
katalitik konvertör hakkında ??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 Saat 11:43 |
|
volkan kardeşim bende katalizatörsüz geçtim hiç bişey demediler :) kat iptaline laf etmiyorlar :)
|
||
i
![]() |
||
![]() |
||
web_sef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
merhaba,
Bende ki 307 1,4 dizelde katalizörün olmadığı anlaşıldı. İçi bomboş. Nasıl anladık derseniz, araç ötüyordu ıslık sesi gibi, turbodandır dedi usta elden geçirdik turboyu taktı. aynı ses yine mevcut ama. Katalizör yapıyor bu sesi dedi ve onu takmamız gerektiğini söyledi. O da 600 tl falan diyo. Katalizörün olamaması gerçekten ıslık sesi yapar mı? Aracı ben 10 aydır kullanıyorum ancak bu ses 2 aydır var. Sorun katalizör müdür. Esas sorun katalizör olsa daha öncesinde de öterdi diyorum. Yardımcı olur musunuz? Çaresiz kaldım. Teşekkürler.
|
||
![]() |
||
kivanc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 950 |
|
Yakıt ve çekiş için yararlı, hava için biraz zararlı, muayene için ortada :)
|
||
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
||
![]() |
||
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
|
Bugun İztek Peugeot servise gittim tavsiye üzerine arıza ışığını söndürttüm gerekli yerlere inceleme yaptılar şu an için sistemde sorun görünmüyor dediler.. İdare etcez artık
|
||
308 VTI // 2009
|
||
![]() |
||
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arkadaşlar ben söktüreli 5 sene oldu. o sökülüp de boş boru takıldı. sesi toklaştı aracın ve çekiş hissedilmeyecek kadar arttı. yakıt da düştüğünü zannediyorum. 2 sefer muayeneden geçtim inanınki hiçbirşey sormadılar bile bana.
çevre konusunda da lpg kullanıyorsanız, akaryakıtlara göre ne kadar daha zararsız olduğunu biliyorsunuzdur. bence lpg li araçta ihtiyaç bile yok. ama dediğim gibi bu benim fikrim, yanlışım varsa lütfen söyleyin :)
|
||
![]() |
||
![]() |
||
gogo46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
|
egr belli km den sonra doluyor.şuan c4 1.6 hdi ile ugrajıyoruz.160binde.ya degişiyor ya temizleniyor yada iptal ediliyor....
|
||
110hp 1020kg
|
||
![]() |
||
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
|
99 model opel astra aracımızda da en büyük başa bela durumdu bu EGR valfinin tıkanması egsoz sistem sıkıntısı.. İnş 308 de basımıza dert olmaz
![]() |
||
308 VTI // 2009
|
||
![]() |
||
kivanc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 950 |
|
Ewt veriyor şahit oldm
|
||
|
||
![]() |
||
|
Egsoz emisyon arızası verebilirmi bu sistemin sorunlu olması ?? Önceden açılmış konum vardı forumda...
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32335&PID=476610񴗂
|
||
308 VTI // 2009
|
||
![]() |
||
gogo46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
|
iptal edin.katı.eve koyun.muaynede takarsınız gene.
|
||
110hp 1020kg
|
||
![]() |
||
|
Araçın performans artar yakıt düşer doğrudur. zaten çok ince delikleri olan bi petek. Arkadaşn aracı yolda yanmaya başlamıştı bu yüzden. arabada ağırlık vardı ve biraz zorlamıştı. Kırılması tehlikeli diye biliyorm.
|
||
|
||
![]() |
||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
|
bak şimdi ya aklıma bi kurt düştü, acaba benim yakışıkLı katalizörü dolu diye mi biraz çok yakıyo
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
|
BEN DİREKT SÖKTÜRDÜM 51 DUZ BORUYLA ARABA ÇILDIRIYOR KATALİZÖRÜDE SAKLADIM EVDE OHH MİSS VİZE ZAMANI TAKAR SONRA GENE ÇIKARIRIM ...
|
||
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
||
![]() |
||
|
içi dolu kat. zaten görevini yapamaz.görevini yapamıyan içi dolu kat.içi kurum dolar ve arabayı zorlamaya başlar.şöförler bunu anlıyamaz çünkü arabadaki bu performans düşüklügü birden olmaz.kat.doldukça gerçekleşir ve araç eksoz gazını yeterli şekilde tahliye edemedigi için hemde perf. düşer hemde benzin yakışı çogalır.çünkü araç gitmedigi için daha çok gaza basarsınız.bana sorarsanız en mantıklısı iptali.dolu kat. araç için ve doga için daha zararlıdır.iptalden sonra araç daha rahat nefes verdigi için benzin yakıtınız düşer performansınızda artar.bagzı arkadaşlar benzin yakışı artar demişler bence yanlış bilgi yok öyle bişey.rahat hava alan rahat hava veren araç rahat yol alır rahat yol alan araç.daha az yakar.ben sizin yerinizde olsam.katı. iptal ederim yerine ya bir susturucu yada eksoz çapına uygun bir düz boru taktırırım.muayneden önce katı.benim araç açık filtre ve 51 komple düz boru (katsız) var.6000devir üzerine isteksiz çıkan aracım.şuan 6500 de semfoni yapıyor.tabi bununla beraber belirgin bir şekilde benzin yakışınızda azalır...
|
||
110hp 1020kg
|
||
![]() |
||
|
Canın sağolsun :))
|
||
|
||
![]() |
||
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
|
Abi kirletme filan yok yaa puntonun yarısı kadar kirletiyorumkii:) |
||
![]() |
||
|
iptal edildikten sonra egzoz muayenesinden geçiyosan, bide memnunsan yakıtından ne mutlu sana :) biraz havamızı kirletiyosun o kadar:))
Düzenleyen kivanc - 22 Ocak 2014 Saat 10:56 |
||
|
||
![]() |
||
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
|
Muayeneden 2defadır böyle geçiyorum hiçbi sorun olmadı.. Düz boru çektirenler var ben düz boru çektirmedim yoksa geçemezdim zaten muayeneden. katalizörün içindeki bütün parçaları egzozcu kıra kıra çıkarttı ve içini boşalttı öyle taktı. Egzoz gaz emisyon ölçümüne gelince hdi motorlar çıktığında en çevre dostu motor diye çıktı. Araç zaten çevreye diğer araçlara göre çok çok az zarar veriyor. Katalizörü çıkartmama rağmen egzoz gazı emisyon ölçümünde (geçen hafta) 1.4 benzinli 2011 model Puntonun neredeyse yarısı kadar bir değer çıktı ölçümde. Ki hdi motor olmasa bile katalizör iptali aracın egzoz emisyon ölçümünden geçmesinde sıkıntı yaratmaz.
|
||
![]() |
||
ozncnercn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 421 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozncnercn
|
Araç çekiş olarak artar ama yakıtta haliyle artar siz siz olun katalizör iptali yaptırmayın ve volkan'ın dediği gibi ceza ve muayene sıkıntı yaratıyor. En önemlisi benim görüşüm bu tabi çevreye doğamıza dünyamıza çok zararlı gaz veriyoruz.
|
||
hayat direnmektir
|
||
![]() |
||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
|
sen muayeneden katalizör olmadan mı geçtin geçen gün?? öyleyse büyük nimet geçirmiyorlar çünkü :) birde yol üstü egzos emisyon kontrolü yapılma muhabbeti varya ne kadar doğru bilmiyorum ama test yapıyolar belli değerlerin üstünde çıkarsa ceza yiyorsun falan diye haberlerde duymuştum, neyse katalizör olmayınca böyle bi uygulamaya takılma ihtimalide doğar sanki?
|
||
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |