![]() |
|
Automatic Gear Fault |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MertMurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertMurat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 Saat 22:02 |
Bu sorun çözülmüştür
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33091&title=nihayet-cozuldu |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lpg ile alakası kesinlikle yok, lpg ile arıza verecek olsa "antipollition foult" hatası verir o da hava yakıt karışımını oksijen sensörü devre dışı kaldığından ölçemediği için oluyor.
al4 lerin belli başlı deneme yöntemleri oluyor. monur abi olsa döktürürdü. fazla yağ ya da yanlış yağ konulmasından, yanlış yazılım atılmasına kadar çeşitli sıkıntılar olabiliyor. buna kötü kullanım da dahil. Öncelikle sorunun sebebine ulaşmak için aracı yokuşta kaldırma ve testlre sokmak lazım.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
geçmiş olsun, şanzıman a baktırmaya kara verdiğinizde öneri isterseniz benim aracın şanzımanı nı yapan yeri tavsiye edebilirim siz yinede araştırın kafanıza yatan yer olursa değerlendirirsiniz
|
|
![]() |
|
MertMurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertMurat
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakın cok tecrube ettim dun yine aynısı oldu lpg bitti benzinde cok azdı araba yine
Automatic Gear Faulthatası verdi yanlız bu seferki durum cok farklıydı gazı kapatmak bile işe yaramadı kar modunda benzinciye kadar gittim depoyu fulledim karmodundan cıkıp normale gectim aracta sanki hiç sorn yok gibi elim kesik oldugundan suan garajda yatıyor araç kullanamıyorum bakalım 10 gun yatacak gibi oyle sonra dediklerini yapacagım ancak ne yazıkkı iyi bir usta yok tanıdıgım |
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
haklısınız bu konuyla alakalı epey konu ve yorum tecrübe mevcut. lpg otomatik şanzımanlı araca iyi gelmiyor ki lpg olayına oldum olası sıcak bakmıyorum (şahsi fikrimdir tamamen hissiyatla alakalıdır)
şanzıman beyni araçtan ve kullanıcıdan aldığı tüm verileri değerlendirip ona göre tepki veren bi yapıya sahip olduğuna göre lpg de şanzımanın düzenli çalışmasını etkileyen en önemli faktör. gelelim hata olayına normalde yetkili servisler otomatik şanzımanların yağı ömürlüktür değişmez derler özel servisler max 40 binde mutlaka değişmeli derler peki biz neyapacağız ? yine şahsi düşüncem eğer bi otomatik şanzımanlı aracın ilk sahibiysek aksatmadan ortalama 30 binde bir şanzıman yağını yenilemenin faydalı olacağı düşüncesindeyim. bu güne kadar şanzıman yağı değişmemiş bi aracımız varsa geriye yapacak bişi kalmıyor açıkcası o şanzıman ne yazıkki selenoid ve yağ değişimiyle maalesef kısa vadeli olarak çözüme kavuşmuş oluyor, ağrı kesici ilaç kullanmak gibi bi durum diyebiliriz. aracınızı iyi bir şanzımancıda bilgisayara bağlatıp şanzımanla alakalı verileri görüp ona göre hareket etmenizi öneririm.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertMurat
![]() ![]() ![]() ![]() |
307 de bu konu hakkında cok şey yazılmış soylenmiş ama kimse net bir çözüma ulaşamamış
genelde bu sorunu alanlar lpg taktıranlar
daha öncede yazmıştım aracı 110 binde aldım 100 binde lpg takılmış 112 binde ben ilk defa şanzıman yagı değiştirdim aldıgım adam hiç değişmemiş bu daha once yazmıştım
3 kez yağ değişim sonrasında 10000 km sorunsuz bindim bugunlerde tekrarlamaya başladı ve şuna dikkat ettim benzinde giderken bu arızayı hiç vermiyor
lpgde iken ve lpg azaldıgında sıkca veriyor bu hatayı stop edip lpg yi kapattıgımda direk benzinle acınca bu sorun uzun bir süre vermiyor
şimdi bazı arkadasların yaptıgı gibi bende selenoid valfleri değiştirmek istiyorum bunları değişip birde şanzıman yagını değiştirmek istiyorum
servise sordun tanesine 238 tl dedi
netten araştırdım 105 tl bu dengesizlik boyle elmas oto ne yapmaya çalışıyor boyle
bu selenoidleri değiştikten sonra lpg yide söktürmeyi düşünüyorum malum artık bir faydası yok araca zarardan başka bir sey değil yapılan masraflarıda katarsan bence benzin daha avantajlı oluyor
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |