![]() |
|
307 klimadan egzoz ve dışarı kokusu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MertMurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertMurat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2013 Saat 00:18 |
bana gazdan falan bahsetmedi ben telefonda sordum.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
75 tl ye nasıl oluyor? bana matematiksel mantıksız geldi. çünkü bu değişirken klima gazı boşaltılıyor. gaz 50 tl desek işçilik ve drayer o da 150 olsa 200 tl nin içinde olur. |
|
![]() |
|
MertMurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertMurat
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim arkadaslar drayer mantıklı geldi ancak bunun değişimi için klimacı 75 tl istedi.
Fiyat normalmidir? Polen ile beraber 100 tl uygunmudur??? |
|
![]() |
|
Belki küçük bir sorundur.Mesela klima açma tuşunun yanında araç içi hava devirdaimi ile ilgili bir tuş var.O tuşa basılı değilse araç havayı dışarıdan alır ,egzos kokusu,duman kokusu v.s gelebilir.Bir de o tuşa basıp deneyin.
|
|
![]() |
|
eğer polen filtresini uzun süre kullanıyorsanız muhtemelen evaperator içerisine tüm pisliği çekmiştir.
burda polen filtresini görevi zaten içeri giren pis havayı süzüp evaperatore göndermemek. eğer polen filtresi olmasaydı veya kirli bir polen filtresi olsaydı evaperator tabiri caizse ayvayı yemiş olacaktı. zaten aldığınız klima spreylerinin temel mantığı evaperatörü optimize etmek yani temize çıkarmak. bundan dolayı 20 tl lik polen filtresini düşünmeden 6 ayda bir değiştirin. değiştirin ki evaperatörü pert etmeyin. yoksa işçiliği çok berbattır. komple torpido ön konsol sökülür. sonra istemediğiniz gıcırtı seleri ile uğraşır durursunuz. gelelim diğer soruya klima kurutucu filtresi değişen bir parça. bildiğiniz red bull teneke kutusuna benzeyen silindirik bir filtre. bu filtre gazın pisliğini, kompresörden çıkan çapakları ve pis havayı süzerek evaperatöre gönderir. bu filtrenin içinde bulunan granüller zamanla pis havadan dolayı(egzos gazı-r14 gazı ve diğer etkenler) şişiyor ve artık görevini yapamaz hale geliyor. bundan ötürü klima havalandırma kanallarından içeri kötü koku veriyor. bu kurutucu filtrenin maliyeti 100-200 tl arasında değişiyor. bu kadar bilgiyi sağolsun arabam öğretti. çünkü 207 lerin kronik sorunu klima kompresörü ve sistemleri. hatta bagajımda geçen hafta aldığım sıfır klima kompresörü duruyor. yedek....
|
|
![]() |
|
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Konu açılmışken bende sormak istedim, filtrem yeni durumda ama zaman zaman araç içine toz kokusu geliyor bunun sebebi ne olabilir?
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
klima kurutucu filtresinin değişmesi lazım.
kokuyu o yapar.ilerleyen zamanlarda çürük yumurta kokusuna çevirir işi. o aldığınız klima temizleme spreylerin en kralı bile traştır. psikolojik olarak rahatlatır insanı. ondan öteye gitmez. klimada içeri koku vermesinin tek sebebi kurutucu filtre yani drayer dir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertMurat
![]() ![]() ![]() ![]() |
307 klimadan egzoz ve dışarı kokusu
Merhaba arkadaslar klima temizleyici sprey aldım kullanma talimatlarına uygun bir şekilde kullandım yeni polen filtresi aldım hatta kalan bir miktar temizleyiciyide polen filtresinin oldugu yere sıktım sonra filtreyi taktım. polen filtresinin takıldıgı yerin koapagını iyice kontrol ettim ezik gevşek yer varmı diye yok hiç bir sorun yok ama hala klimayı açınca araca dışarının kokusu ve egzoz kokusu geliyor. Sizce sorun ne olabilir ne yapılmalıdır.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |