|
Sigortacıların karı yüzde kaç? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 Saat 17:32 |
çok teşekkür ederim arkadaşlar çok güzel açıklamışsınız...
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
seamad
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 380 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ha birde şu var unutmuşken şunu da belirteyim mesela benim şirketimde üç firmanın acenteliği var ve her zaman fiyatları tutturamıyorsunuz ve tali acentelik sözleşmesi yaptığımız diğer arkadaşlarımızdan poliçe kesitiğimizde trafik kasko %10 yani vay anam vay...
|
|
seamad
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 380 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar ben sigorta acentesi sahibiyim, düşünüldüğü gibi yüksek oranda komisyonlar malesef yok , Bu gün en iyi firmada trafikte alacağınız komisyon %17 dir Kaskoda ise % 14-20 arasında değişmekte , birde sizin poliçe üzerinde gördüğünüz brüt rakamdan değil net rakamdan ödenir primler yani vergisi çıktıktan sonra kalandan yüzde alırsınız, araç sigortaları zaten acenteye birşey kazandırmaz bizim için konut işyeri nakliye gibi sigortalar 1. sırada gelir. Düşünün ayda 100 adet trafik sigorta poliçesi düzenleseniz bu gün %20 hasarsızlık indirimi olan 200-250 TL arasındadır ( yaşa göre değişir ) 100 poliçe X 220 diyelim = 22.000 TL yapar bundan %11 vergi düşün = 19.560 TL bundan acentenin alacağı komisyon 3.325 TL dir. Bu gün bir işçinin maliyeti sigortası maaşı yemeği vs vs dediğinizde 2000 TL dir yanınızda bir kişi çalıştırsanız bile buna kira stopaj iletişim giderleri vs vs eklendiğinde sadece araç sigortası yapan acenteler battı demektir yani dışarıdan görüldüğü gibi değil.
|
|
ismailkaya
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
|
BEN 13 yıl önce sigorta acenteliğinde çalışıyordum acenteler A - B diye ayrılıyordu
A acentelerinin karı % 30 kadar çıkıyor karı birde indirim hakları var ayreten anlaştığın sigorta şirketine göre
B acenteleride A acentenin alt grubu B acenteleride A larla anlaşıyor onların komisyonu %10 veya %15 gibi
örneğin aracınıza sigorta yaptırıyorsunuz 250 tl tutuyor 250*30 %= 75 tl. acentenin karı
ama birde şu var kalan 175 tl. parayı şirkete parayı 6 ay sonra ödüyor .
En önemli kazançlarınıda yazıyorum A acentesi yıllık kestiği sigorta poliçelerinin toplamındanda % alıyor benim çalıştığım acente %20 alıyordu örneğin
1 yılda kestiği sigorta police miktarı 750.000 tl. yıllık hasar oranı 200.000 tl. 750.000 - 200.000=550.000*20%= 110.000 tl acentenin karı
B acentelerinde yıllık anlaşma yok
SADECE TRAFİK SİGORTASI İÇİN VERDİĞİM ÖRNEK BU
KASKOSU VAR KOLTUK SİG. DASK. VB.
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
sosyete_60
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 249 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
|
%9 ila %17 arası
|
|
gogly35
2. Vites Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracımı yeni aldığımda sigortacıda otururken merkez bir firmadan yetkili gelmişti, kampanya baslatmışlar yanlış hatırlamıyorsam aralık ayına kadar 100 bin tl lik sigorta yaparsanız acentaya İspanya tatiline göndereceklerini söylediler.. Bu miktarı duyan sigortacı kesinlikle yapamayacaklarını söylemişti.. Sanırm yapılan bir iş üzerinde anlaşma miktarınca komisyon alıyorlar merkezden...
|
|
308 VTI // 2009
|
|
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Merhaba arkadaşlar...
Ben sigortacıların karını merak ediyorum. Adamlar 200-300 liraya sigorta yapıyor bazen kendinde olmuyor başka bayiden yaptırıyor ve her araç senede bir kere yaptırıyor. %10 olsa 20- 30 lira yapar bu miktarla dükkanın döneceğini sanmıyorum. Daha fazla kazansa da bu sefer sigorta şirketine para kalmıyor. Bu konu hakkında bilgisi veya fikri olanların yorumlarını bekliyorum.
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |