![]() |
|
Pasta cila ve Boya koruma arasındaki fark |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 Saat 20:53 |
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Daha ayrıntılı bilgi almak isterim. Link verir misiniz?
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
klasik pasta cila işlemi ,kılcal ince cizikleri pasta ile giderir.Fakat aynı anda boyayıda aşındırır.Üzerine yapılan cila işlemi sadece kısa süreli bir parlaklık katar.
Boya korumda is işlem 4 aşamada gerçekleşir.Aşındırma+besleme+korumaya alma ve parlatma şeklinde gerçekleşir.Her aracın boya cinsi ve aşınmışlık durumuna göre aşındırma yapılır.Aksi takdirde boya yanıkları görülebilir.Besleme aşamasındada aynı şekilde boyaya özel besleme ürünü kaportaya yedirilir.Hemen akabinde mevcut işlem koruyu ürün yedirilerek koruma altına alınır ve parlatırlır.Parlatma aşamasında çeşitli isteğe göre ürün kullanılır.Benim favorim fk1000p.Eğer daha ayrıntılı bilgi almak istersen mesaj atarsan seni gerekli dökümanlara ulaşabileceğin bir foruma yönlendirebilirim. |
|
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|
![]() |
|
Sendman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2013 Konum: Manisa/SomA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
Pasta oluşan çok derin olmayan çizikleri giderirken cila boyanın parlamasını sağlar. ( Oto boyacı bi abiye sahibim:) )..
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Pasta cila işlemi 80 ile 150 TL arasında değişiyor bir kaç yerden farklı fıyatlar almıştım yakın zamanda.Boya koruma ve pasta cila arasındakı farka gelınce çok bılgılı değilim kesınlıkle benden daha bılgılı arkadaşlar vardır ama pasta - cila işlemi zamanla matlaşmış kurularken oluşmuş çizikleri yok etmeye en aza düşürmeye boyanın korumasız kalmamasına güçlenmesine ve cila işlemıyle kaportanın ılk gunku parlaklığına ulaşması işlemıdır.Boya koruma hakkında bır bılgım yok ama matlaşmış pasta - cila isteyen bır kaportaya kımse boya koruma yaptırmaz heralde pasta cila işlemınden sonra yapılıyor o olay kil ıle temızlenıp falan farklı metodları var.Benımde aracım koyu renk gri çok çabuk kırlenıyor ancak kırlenmenın onune geçmek zor ozellıkle sokakta duruyorsa ancak duzenlı pasta cila yıkama sonrası hızlı cıla vb.uygulamalarla ben kışısel olarak halletmeye çalışıyorum bu durumu ozellıkle yıkamalardan sonra hızlı cıla tavsıye ederım basit ve etkılı muhteşem parlaklık .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaşlar...
Aracıma kaporta bakımı yaptırmayı düşünüyorum. Pasta cila ve boya koruma arasındaki farkları merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. (2009 model siyah renk 308) 1) Hangisinin ömrü ne kadardır? 2) Fiyat olarak hangisi ortalama ne kadar tutar? 3) Aracım siyah renk ve çok çabuk kirleniyor zor temizleniyor, bu duruma hangisi daha faydalı olur? 4) Siz hangisini tavsiye edersiniz? TEŞEKKÜR EDERİM...
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |