![]() |
|
Son günler de kesilen cezalar hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 Saat 23:21 |
eyvallah bilgilendirme için teşekkür ederim .
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bugün sulh ceza mahkemesine gittim. Trafik ile ilgili mahkeme resmen ekmek kuyuruğu gibiydi. Eline ceza alan gelmiş.
Yargıtayın kararına göre ceza farketmeksiniz geç tebliğden ötürü iptal edilme yapılmış!! Ankarada yapılmıyor eğer kabul görmezse yargıtaya taşıyacağız. Çünkü istanbul izmir gibi sulh ceza mahkemeleirnin cezaları iptal ettiği durumlar var. Yargıtay orda yapılıyorsa burda yapılmasınıda sağlar. Ben şimdilik gelen 3 ceza için bir dilekçe kimlik ve ruhsat fotokopileirni ilettim. Olmazsa dediğim gibi yargıtaya gideceğiz. Duvarlara caydırma amaçlı 2013 yılında kesilen cezaların tebliği 31.12.2014 e kadar dır diye ve yapılan itirazların geçersiz olacağına dair ama dediğim gibi yıldırma amaçlı başka ehirlerde iptaller olmuş. Durumunuzu biraz abartarak yazar haberdar değilmiş gibi döktürürseniz dilekçeye hakimi tavlama imkanınız var . |
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
dostlar naptılar son durum nedir?
en son habeerlerde dilekçe ile itiraz işleminin kararı değştirmeyeceğini söylüyorlardı hatta cezanın kesildiği tarihten 1 sene sonrasına kadar cezanın geçerliliği varmış yani elimize makbuz ulaşmasa bile 1 yıl sona ermeden ceza mutlaka geçerli imiş hatta adliyede ilan felan asmışlar ceza itiraz dilekçeleri başvurusu alınmıyor diye yazmışlar .
|
|
![]() |
|
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
Arkadaşlar bana gelen cezada kırmızı ışık ihlali olarak yazılmış geçtiğim yerde herhangibir mobese eds vs yok ve ben kırmıza asla geçmem yeşilde bile yavaşlarım duracak şekilde yavaş bir şekilde geçerim ben 1. sulh ve ceza mahkemesine başvurdum dilekçe örneği bulamamanız normal herkesin değişik suçtan dolayı itirazı olduğu için ben dikçemde bana gönderileden cezada bir kanıt olmadan ve 10 iş günü içerisinde ceza tarafıma tebliğ edilmediği için itirazda bulundum. aralık gibi mahkemeye çıkacakmışız mahkemeden red yanıtı alırsam 166+16 TL cezaya eklenecek eğer kazanırsam yine 16 TL ödeceyeksin dediler sonuçta bu ceza ödenecekse bile itiraz etmekte fayda var herkes itiraz etse bu kadar kolay cezalar yazılmayacaktır. koyun gibi güdülmeyi bırakmalıyız. pazartesi günü öğleye kadar gidin adliyeye başvuruda bulunun derim
|
|
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
internetten araştırabildiğim kadarıyla anladığım şu itiraz eds ve radar cezalarını kapsamıyor sadece yetkili kişinin plakanıza yazdığı ve adresinize resimlenmeden gönderilen ceza düzenleme tarihinin üzerinden 20 günü geçen cezaları kapsıyor bu cezaya itiraz etmekteki haklılık ceza 20 günden sonra gönderilerek itiraz etme süresi olan 7 iş gününü ortadan kaldırması itiraz ve cezanın iptali bu durumda geçerli ve haklı bulunmanızı sağlıyor
sonuçta bir suç işlenmişse ve bunun suçun işlendiği tarihi ve suçun şeklini ıspat edebiliyorsa elektronik radar ve eds gibi ortada bir suç vardır ve ıspatlanmıştır itiraz gerekçesi 20 gün önce bildirilmemiş olması çokda emniyeti bağlayıcı değil |
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() |
|
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arabamı aldığımdan beri Allah'a şükür hiç ceza yemedim polis bile çevirmedi. :)) 9 ay oldu alalı ama tüm herşeyi tam aracın eksiği yok onun dışında trafik kurallarına çok dikkat ederim hız sevmem yapmıyorum. Zaten araba ile fazlada gezdiğim yok.
|
|
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
hala kesin belirgin bir durum yok ortada ne yapalım itiraz edelim mi ? paşa paşa ödeyelim mi? yok mu net bir açıklama..
|
|
|
![]() |
|
onder16 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
Arkadaşlar bu gün İnternet de yer alan haberde konu ile ilgili yargıtayın üzücü bir haberi ile karşılaştım.
Bu arada Yargıtay 7. Ceza Dairesi Trafik Cezaları'nın 10 gün içinde tebliğ edilmemesi halinde geçersiz olacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koydu. Daire tebligata ilişkin süre sınırlamasının sadece idariyi bağladığını trafik cezasının tahsilinde etkili olmadığına hükmetti. |
|
Ya Hayır Söyle Ya Sus...
|
|
![]() |
|
leffe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2013 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
En son radara girdiğimde polisin elinde yazdıkları cezaları gösteren liste gördüm, "günlük kotamız var ne kadar erken doldurursak bize o kadar vakit kalır" dedi güldü. Sınır 121 iken ben de dahil nice insanı 122-123 ile yakalamışlar.. Allah bildiği gibi yapsın bu başımızdakileri.. Araç sürmekten nefret ettiriyorlar insanı.. Benim gibi zar zor araç almış memur maaşıyla geçinene de, arkamdan 230la gelip solumdan rüzgar gibi geçen zengin züppesine de aynı ceza.. Adama koymuyo tabi, hatta "parası neyse peşin ödeyeyim basıcam ben yaa" diye dalga geçiyor.
|
|
2003 Peugeot 307XR 16v 5p
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Abi netteki tutanaklar çok belirsiz. Sen nasıl bişi yazdın ? Bir örnek var mı ? |
|
![]() |
|
YArın sabahdan halledeceğim inş. Şimdi dilekçe örneği arıyorum.
Bu arada serkan abi hiç bişi görünmüyo. SAdece makbuz ceza var. |
|
![]() |
|
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
Bugün sulh ve cezaya itiraz dilekçemi verdim dilekçeyi kendiniz itirazınız neyse bunu dile getirerek yazıyorsunuz ve kimlik fotokopinizi gelen ceza kağıtındaki seri numarayı yazmayı unutmayın ve gelen zarf ve cezayı ekleyerek müracaat ediyorsunuz yalnız araya bayram tatili girmeden bu işlemleri yaptırmanız gerekli yoksa ceza itiraz süreniz doluyor
|
|
|
|
![]() |
|
hacılar yokmu geçerli bi yazılı örnek
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Ali bu cezalar internet vergi dairesinde görünüyor mu?
|
|
![]() |
|
beyler dileçke örneği pls :D
|
|
![]() |
|
cansytnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
bana da geldi 77+343 tl ve ödedik hemen 15 gün içinde 77 liği 42. gün yolladılar 343 tl de 98. gün elime geçti makbuz
|
|
![]() |
|
tşk tuner sen yarın git yazdığın dilekçeyi resimle yaptığın işlemleri de resimle ve burada bizlerle paylaş ki bu sıkıntıya yaşayan bütün arkadaşlar bende tam faydalanabilelim
|
|
|
![]() |
|
yani 10 iş günün geçtiyse bu şekilde ilinizdeki adliyeye gidip sulh ve ceza mahkemesine 16 TL ücret ödeyip başvuru yapıp Karayolları Trafik Kanunu’nun hükümleri gereğince uygulanan idari para cezalarının tahsilinde ve takibinde uygulanacak usul, esaslar ile kullanılacak alındılar, tutanaklar ve defterler hakkındaki yönetmeliğin 10’uncu maddesine göre, ’Yetkili kılınmış personel tarafından araçların tescil plakasına göre düzenlenen trafik idari para cezası karar tutanakları ile söz konusu trafik idari para cezası karar tutanaklarının sabit/masaüstü cihazlarla elektronik ortamda üretilerek düzenlenmesi halinde tutanağın tebligat işlemlerine ihlalin tespit edildiği tarihten itibaren 10 iş günü içinde başlanacağı’ ile ilgili kararı gerekçe olarak göstermen gerekli olur gelen ceza yı ve imzalı tebliğ yanında götür başvurunu yap dava günü bunları gerekçe olarak gösterebilirsin kaybedersen cezayı zaten öedeceksin extra olarak cebinden 16 TL fazla çıkmış olacak şansını demekte fayda var..derim ben bugun gidemedim ama yarın gideceğim
|
|
|
|
![]() |
|
arkadaşlar ceza tarihlerimi inceledim bir tanesi ceza kesildikten 23 gün sonra diğeri yaklaşık 2 ay sonra tebliğ edilmiş bu itiraz konusunda net bi bilgi paylaşın yoksa izmirde açılan dava bizlerede emsal olup itiraz etmemize gerek kalmadan silinirmi ama illaki bi itiraz yapmamız gerekiyor sanırım bunun için örnek dilekçe felan varsa izleyeceğimiz adımları felan anlatın bi güzel
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |