|
DAHA AZ YAKIT SARFİYATI İÇİN İPUÇLARI. |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
emre_akdag
3. Vites Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2013 Saat 11:09 |
|
paylaşım için teşekkürler..
|
||
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
||
Memed8572
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Memed8572
|
|
:) ASLINDA BU BÜTÜN ARAÇLAR İÇİN GEÇERLİ BİRŞEY OLMAYABİLİR BUNUN BİLİNCİNDE OLALIM :) ARTIK YENİ ÇIKAN ARAÇLARDA (AUTO STOP) DENEN MEKANİZME VAR SİZ IŞIĞA GELDİGİNİZDE MOTOR KENDİNİ BİR NEVİ UYKU MODUNA ALIYOR. SİZ YEŞİL IŞIĞI GÖRDÜGÜNÜZDE HAREKET İÇİN VİTESİ 1'E TAKTIGINIZ AN MOTOR CALISMASINA DEVAM EDİYOR. BUNUN GİBİ DÜŞÜNÜLEREK MOTORU KAPAT MADDESİ ORDA YER ALMIŞ. FAKAT DAHA ESKİ ARAÇLARDA BU 15SN DEN YÜKSEK BİR RAKAM :) |
||
Peugeot 1.6 XT 2001
|
||
Memed8572
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Memed8572
|
|
ŞÖYLE BİR VİDEO VAR İSTERSEN BAK DAHA İYİ ANLAYACAKSINDIR NASIL OLDUGUNU. http://www.youtube.com/watch?v=-zsPHPvRzog |
||
Peugeot 1.6 XT 2001
|
||
volkanC2
3. Vites Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
''Trafikte 15 saniyeden fazla durmanız gerekiyorsa motoru kapatın.'' Ben buna takıldım :) istanbul trafiğini düşündüm maddeyi tekrar okudum tekrar trafiği düşündüm tekrar okudum işin içinden çıkamadım :)
|
||
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i
|
||
Memed8572
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Memed8572
|
|
boşa atmanın yerine göre tabi senin dedigin trafikte yokus asagı isen tabi hepimiz vitesi boşa alıp frenle ilerleriz. bizim bahsettigimiz boşa almak mevzusu o tarz trafikte degil. hızlı gittiginiz anlarda virajlarda vs vs. |
||
Peugeot 1.6 XT 2001
|
||
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
''60 km/s ile giderken boşa atmak
yerine 5. vitese atıp gaz vermeyerek daha az yakıt yakabilirsiniz.''
bunu ilk defa duydum. |
||
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Boşa atmak yakıt tuketımını azaltmaz bu konuda katılıyorum sıze ancak aracı boşa atmak tehlıkelı dıyorsunuz nasıl bır tehlıkesı olabılırkı dusunun yokuş aşağıya ınıyosunuz oldukça trafık var mılım mılım ılerlıyor sureklı vıtesmı değiştirceksınız yoksa debrıyajlamı ınceksınız sureklı hangisi ? debrıyajla ınersenız ve sureklı ayağınız debrıyajda olursa bu aradada yarım debrıyaj yaparsanız yakıttan tasaruf edersınız belkı ama baskı balata dıye bısey kalmaz böyle bır durumda boşa atıp trafık aktıkça frenle ılerlemek daha mantıklı .Tehlıke nedır kontak kapalı konumdayken motor çalışmıyorken aracı salarsan ve fren yaparsan fren şişer allah korusun tutmaz bıanda kazık gıbı olur gırersın bı yerlere ama motor çalıştığı taktırde boşa atmak böyle bısey meydana getirmez .Sanırım yuksek hızda bıranda boşa atmanın tehlıkesınden bahsetmışsınız sız. Düzenleyen samet206 - 23 Nisan 2013 Saat 18:30 |
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
mami202
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
güzel
paylaşım teşekkürler.
|
||
Memed8572
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Memed8572
|
|
KESİNLİKLE KATILIYORUM. |
||
Peugeot 1.6 XT 2001
|
||
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
|
Yokuş aşağı boşta aracı salmak hem tehlikelidir hem de tüketimi vardır.
Ama araçlarımızda cut off dediğimiz bir olay var ki yol bilgisayarı olanlar bunu çok rahat görebilir. Yokuş aşağı viteste hiç gaza basmadan inerseniz anlık tüketim sıfırı gösterir fakat boşa alırsanız yaklaşık 1 lt/100km gibi bir değer görürsünüz... Basıp basıp boşa almak da iyi bir şey değildir. Aracı hızlandırırken zaten fazladan yakarsınız. En güzeli hafif hafif hızlanmak ve belli bir hıza ulaştığında bunu korumaya çalışmaktır. Ben şahsen hız sınırlarında sabit gitmeye çalışıyorum. 50 ise 50, 110 ise 110...
|
||
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yararlı bılgıler teşekkurler :)
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
Memed8572
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Memed8572
|
|
YOKUŞTA BUNU YAPIYORSUN SANIRIM 30KM DÜŞÜŞTE 2KM GİTTİGİNE GÖRE :) |
||
Peugeot 1.6 XT 2001
|
||
peugeotttt
2. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
|
|
valla okudugumuza göre yanlışmış :))
|
||
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
||
206fever
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bende yapıyorum örneğin 110km hızla giderken alıyorum boşa 80km ye düşünceye kadar boşta gidiyorum yerine göre 2km gidiyor budamı yanlış ...
|
||
peugeotttt
2. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
|
|
bunu okuduktan sonra artık yapmam heralde :)) abart eksozun yakıtı arttırdıgını biliyorum ama onsuz da olmuyor be :)) eksoz sesi gaza getiriyor insanı.varsın biraz daha fazla yaksın ama o ses içimi gıcıklasın yeterki :))
|
||
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
||
Memed8572
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Memed8572
|
|
o boşa atma olayını bende yapıyordum bir zamanlar :) |
||
Peugeot 1.6 XT 2001
|
||
peugeotttt
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
|
|
paylaşım için teşekkurler. mesela ben hep boşa atıyordum :)) ben bunların hepsinin tersini yapıyomusum :)
|
||
|
||
Memed8572
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Memed8572
|
|
BUNLARI BİLMEKTE FAYDA VAR.
Peugeotlarınız için sürüş teknikleri ve araba bakımı ile daha az yakıt tüketmek mümkündür. :) Araba için yapılması gerekenler
Yakıt Tüketimini Azaltacak Sürüş Teknikleri
alıntıdır. |
||
Peugeot 1.6 XT 2001
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |