|
Debriyaja Basınca Gelen Ses |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
emincihan
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: brezilya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emincihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2013 Saat 21:51 |
Merhaba. Aracim 142 binde. Sorunbasladiktan sonra yaklasik 400-500 km falan kullandim 3 hafta icersinde. Aslinda niyetim ses artar artmaz tamirciye goturmekti lakin hic vakit bulamadigim icin mecburen bu sekilde kullanmak zorunda kaldim. Szinde dediginiz gibi bu sekilde kesinlikle kullanmamak gerekiyor. Cunku tamircinin onune vardigiam anda arac son nefesini verdi bilyayi da tam o anda kirdi. Sansliydim ama her zaman bu kadar sansli olunmYabiliyor.
|
|
BGR_LLC
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba 2004 X-line kullanıyorum. Aynı problemi 105bin kmde bende yaşadım. Ses belirginleştikten sonra fazla yol yapmamak lazım. Rulmanları sıradan dağıtmaya başlıyor.
Siz bu problemi yaşadığınızda km kaçtaydı. |
|
emincihan
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: brezilya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emincihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
ARkadaşlar merhaba. Sorunu hallettim lakin aynı sorunu yaşayanlar veya yaşayacak olanlar için bu başlığı açtım. Umarım birilerinin işine yarar.
Sorun debriyaja basınca gelen normal dışı sesler ile başladı. Ses debriyaja basınca ortaya çıkıyor, debriyajdan çekince ses kesiliyordu. Bir hafta boyunca bu şekilde devam etti. İkinci hafta sesin şiddeti biraz daha arttı. Seyir halinde vites değiştirmek için debriyaja bastığımda "vınnnnn" şeklinde bir ses de artık bu ilk sese eşlik etmeye başladı. Üçünü haftada ise artık araç rolantide çalışırken bile anormal bir ses çıkarmaya başladı. Debriyaja bastığımda ise yakımındaki insanlar dönüp araca bakıyorlardı yani ses o kadar anormal bir seviyeye ulaştı. Sesin şeklide değişmeye başlamış, sanki dönen bir pervane bir yere sürtüyormuş gibiydi. Üç haftanın sonunda aracı tamirciye götürdüm. Baskı ve balata takımının içersinde bulunan bilya, ismini bilmiyorum, tamamen dağılmış. Baskı balata da ömrünü doldurmuş. Zaten aracın çekişinden, titremesinden ve yakıt tüketiminden de bunu belli ediyordu. Baskı balata takımı ve o bilya değiştiken sonra aracın bütün problemi çözüldü. Şu anda debriyaj sanki ayağımın altında yok gibi ve çekişi de düzeldi. İnşallah açıklayıcı olmuştur. Herkese iyi forumlar.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |