![]() |
|
PEUGEOT 307 1.6 HDİ COMFORT 2006 HIZ SABİTLEYİCİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
karaca61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2013 Saat 15:10 |
|
benim aracımda hız
sabitleyi yok 2006 model 307 1,6 hdi comfort sonradan takılıyormu takılıyorsa ne
kadar maliyeti vardir.
|
||
![]() |
||
dreamcast87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Çok teşekkürler hocam gerçekten çok işe yarayan bir sistem. İşyerimle ev arası 22 km ankarada olanlar bilirler ev etlikte iş yeri bilkentte işe giderken , istanbul yolu , anadolu bulvarı , eskişehir yolu olmak üzere 3 ana yol kullanıyorum bu anayollarda epey işe yarıyor. Ankarada olan ve taktırmak isteyip kafasında soru işareti olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
|
||
![]() - AIRBUS A307 - Peugeot 307 1.6 HDİ 110 HP 2006 |
||
![]() |
||
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
çok güzel bi sistem güle güle kullan benim 206 da var çok iyi oluyor
|
||
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
||
![]() |
||
ozknckr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
|
Çok teşekkür ederim. Gereken cevabı aldım ben.. :)
|
||
Peugeot 307 1.6HDI Turbo Dizel(2006)
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Evet hocam sabitleme ayrı limitleme ayrı bir sistem, limitleme büyük ihtimalle sizin aracınızda çalışmaz.
Size lazım olan sabitleme, 110 km hıza ayarlarsınız hep 110'la gider çok dik yokuşlara gelince aracın gücü yetmezse 100'e 90'a düşer düzlüğe gelir gelmez hemen geri 110'a çıkar, yada çok dik bi yokuş inerken aracı yavaşlatamaz 120-130'a çıkar düzlüğe gelince tekrar 110'la devam eder. Limitlemede arabanın tek yaptığı şey ayarladığınız hızın üzerine çıkmaması siz normal kullanıyorsunuz 100'e gelince araç gazı kesiyor 100'ü geçmiyor. Dip gaz yapmadığınız sürece tabi.
|
||
![]() |
||
ozknckr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
|
Bu sefer anladım sanırım... yani hız sabitlemenin, limitlemeyle bir alakası yok. dimi? :)
Yani benim istediğim şu.. uzun yol çok yapıyorum.. 110a sabitlicem gitsin araç.. |
||
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Hocam yokuş çıkarken aracın gücü yettiği sürece 100 km hızla devam ediyor ama aracın gücü yetmiyorsa atıyorum hızı 90'a düşüyor, eğer aracınızda CC göstergesi varsa göstergede CC yazısı yanıp sönüyor sizi uyarıyor 100 ile gidemiyorum diye, aynı şekilde 100'e sabitlediniz dik bir yokuş iniyorsunuz ve araç hızlanıyor yokuşa göre 110-120 km hıza çıkar ve yine aynı şekilkde göstergede CC yazısı yanıp söner.
Araç sabitlemede de limitlemede de hızlanmaya engel olamaz çünkü ikisi de gazla alakalıdır, frenlere müdahale etmez. Sabitlemede gazı ihtiyaca göre kendisi verir limitlemede araç ayarlanan hıza gelince gazı keser bassanızda gitmez, sadece dip gaz yapınca sollamarda falan makasta kalmamak için sistem devre dışı kalır ve o esnada da gösterdege limit işareti yanar söner, limitlenen hıza düştüğünüz zaman sistem aynen çalışmaya devam eder.
Düzenleyen Serco05 - 01 Nisan 2013 Saat 23:29 |
||
![]() |
||
|
Benim kafa cidden çok karıştı :)
Mesala ben otobanda gidiyorum 100kmh hıza geldim.. bastım tuşa.. hızım sabitlendi.. yokuş çıksada, insede 100kmh hızda olmıcakmı? 100km hıza ayarladım.. yokuş aşağıya giderken aracım 100kmh üstüne çıkıp hızlanıcak mı? |
||
|
||
![]() |
||
|
Aynen hocam kolu cc moduna aldığınız zaman limitleme devre dışı kalıyor. |
||
![]() |
||
dreamcast87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
|
Evet evet onuda görmüştüm kaç km değeri girilirse o km yi geçmiyor araba :):) Onu bi ara arkadaşımın jettası için habersizce yaptırmıştım hız yapıp kaza felan yapmasın diye sonra çıldırmıştı noluyor bu arabaya diye
![]() |
||
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Evet oyle. Konuya ilave olarak sunu eklemek isterim. Bahsettiginiz ek ozelliklerden bir tanesi de kalici olarak hiz limitleme yapilabilmesi. Yani PP2000'den aracin hiz limitinin ornegin 120 olmasini giriyorsunuz ve araciniz 120'yi gecemez oluyor ![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
|
Koliva hocam evet sonunda bende taktırdım bugün işyerine giderken kullandım gerçekten güzel bir özellik bu zamana kadar taktırmamam hataymış. Birde PP2000 den ayarlama yaparken görüyorum ki aslında çok çok dolu bir araç fakat özellikler hep opsiyon olarak sunulmuş galiba. Çünki menülerde katlanır ayna,park sensörü,esp vs gibi birçok özellik vardı
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
|
O zaman şunu anlıyorum ki 2 side birbirinden bağımsız özellik.. Ben tuşu limit konumuna getirip hızı ayarlayıp daha sonra tekrar tuşu cc moduna getirip koldan hızlanmaya çalıştığımızda belirlenen limitin üstüne çıkmıyor diye biliyordum baya yanlış biliyormuşum sağolun aydınlattığınız için
|
||
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Sizin araciniza limitleme olabilecegini dusunmuyorum. Sadece hiz sabitleyici takilabilir ki takilmista ![]() |
||
![]() |
||
|
Gidiyor zaten Ali eğerki eğim fazlaysa ve araç limitlediğin hızın üzerine çıkıyorsa turmuyor aracı, tecrübeyle sabittir, sattığım partneri hatırlarsan hem limitleme hem sabitleme vardı, ve arkadaşın dediği gibi ikisini bir arada kullanmazsanız bunun için kol müsait değil zaten.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
|
Benim hatlarda karıştı şimdi :) O zaman bende yanlış biliyormuşum ben limitlemeden değeri ayarlayıp cc moduna alınca öyle oluyor sanıyordum neyse ustalarım burdayken arkadaşlar benim yorumları dikkate almasınlar :)))
|
||
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Serkan abi o zaman nasıl hızı denge de tutabiliyorki ? Hafif eğimde alır başını gider araba |
||
![]() |
||
|
Aynı zamanda yokuş inerken limitleme aracı yavaşlatmaz, gaz pedalı ile alakalıdır frenlere müdahale etmez
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dreamcast87
|
Arkadaşlar bu arada bu akşam tam olarak test ettim ve sonuca vardım... Sizin dediğiniz gibi araç kesinlikle 4. viteste devreye giriyor ve hız olarak minimum 40 km de devreye giriyor :) 40 km hızda 4. vitese atılamıyacağı için (çünkü titremeye başlıyor araba ) 50 km e kadar çıkıp 4. vitese aldığımızda ve koldan tuşa bastığımızda devreye giriyor... test edilip onaylanmıştır :)
|
||
||
![]() |
||
|
Hocam sabitleme ve limitleme aynı anda çalışmaz, koldan tekerleği yukarı çevirirseniz sabitleme aşağı çevirirseniz limitleme çalışır, iki tarafa aynı anda çeviremezseniz.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |