![]() |
|
206 hararet sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2013 Saat 21:40 |
Bakalım artık benim hararet de eskisi gibi yükselmiyor bu bakımlardan sonra. Ama aklımda, ilk fırsatta radyatöre de bir el atabilirim. Motorda artık hiç bir problem kalmadığından eminim çünkü.
Tavsiyeler ve bilgiler için teşekkürler. Forum ahalisi kusura bakmasın ben abone olduğum konulara çok sadığımdır, ondan bu konu sürekli hortladı durdu. Ama problemi de çözdük inşallah faydalı bilgi olarak kalır buralarda. Saygılarımla
|
|
![]() |
|
yurdakulada ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yurdakulada
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Günaydin!
radyatörün birisi klimanindir metal borularindan belli zaten,digerini cikarmasi 5 dakikanizi almaz,inanin bazen bu radyatör tikanmasindan conta gitmis diye motoru indiren ustalar var kanmayin. radyatör suyunu malesef Türkiyede ciddiye alan yok halbuki en gec 2 yilda yari antifirz yari su 50/50 deistirilmelidir,kirmizi/pempe antifiriz en iyisidir.rodyatör peteklerinin tikanmasi yillarca degistirilmeyen antifiriz ve sudandir cünkü zamanla kirecleniyor radyatörün icinin paslanmasinada sebep oluyor,antifiriz sadece donmamasi icin degildir sistemi kireclenmeden ve paslanmadan korur harareti regule eder. bazi sürücüler yillarca antifirizi degistirmezler yada sicak bölgelerdekiler hic antifiriz kullanmazlar yillar sonra antifirz kondugunda sistemin tikanmasina sebep olurlar cünkü antifriz asitlidir yapisan kirecleri cözer, conta gider hararet ibresi dedigim gibi hafif yokuslarda dahi yukarilara firlar ustlarada götürürsün arizayi bulamazlar hic biri demez radyatör tikalidir (kendim yasadim)..herkese kirmizi/pempe antifiriz tavsiye ederim. ayrica kalorifer isitmiyorsa mutlaka termostati degistirin.. bunu cirak dahi bilmeli kalorifer isitmiyorsa ilk basta termostat degistirilmelidir ama servislere gidiyorsun adam arabayi birakin arizayi arastiralim diyor birakiyorsun arabayi almaya gittiginde en az 400 tl faturayla karsilasiyorsun..tuzaga düsmeyin hep sömürülüyoruz malesef. Askari ücretin 800 tl oldugu ülkede ustanin Saat ücreti 500 tl ye gelebiliyor Allah yardimcimiz olsun...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
KOLİVA teşekkür ederim aydınlattığın için ben yanlış biliyormuşum
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Yahu ben de radyatörü gözüme kestireyim diyorum ama ne zaman baksam orada 2 tane radyatör görüyorum, hangisi klima hangisi devirdaim için hiç bilemediğim için bekliyorum bakalım şimdilik :)
|
|
![]() |
|
yurdakulada ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yurdakulada
benim 2005 model 206 hdi vardi yokuslarda hararet ibresi ortayi gecerdi hatta zorlayinca kirmiziya Dogru giderdi 3 tane ayri ayri özel Peugeot servisine götürdüm hepside conta gitmis dediler ama ben inanmadim tabi bu arada hepsinede dünya paralar ödedim haketmedikleri halde. neyse ben ayni olayi golf marka arcimdada bir zamanlar yasadigim icin aklima radyatör geldi,gittim sifir radyatör aldim 3 litrede antifirz ve kendim degistirdim sisteminde havasini aldim tüm sorun cözüldü hararet ibresi hep ortada kaldi hararet olayi yok oldu.
|
|
![]() |
|
Ben dün kendim saydım benim valf 8 tane :) Malesef :(
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Sizin araciniz 110 beygirlik TU5JP4'tur. Bu motor 16 valftir. 16 valf araclarda subap ayari yoktur, yani otomatiktir. 8 valf araclarda subap ayari olur ki diger arkadaslarin araclari 8 valf olabilir. Ornegin, 90 beygirlik 1.4i motor da 16 valftir. Eger 75 beygir ise 8 valftir. |
|
![]() |
|
rockwaryumm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rockwaryumm
Bencede öyle olması lazım eski araclarda sübap ayarı var diye biliyorum. benim 106da otomatikmiş. İçinde yağ iticileri varmış onlar ayarlıyomuş herhalde öyle birşeyler anlatmıştı bi motor ustası meraktan sorduğumda tam hatırlamıyorum ama buna benzer birşeyler söylemişti.
|
|
![]() |
|
hararet sorunun normal değil tabi ki bende de benzer bir sorun vardı araba hararet yapıyor gösteriyordu ama hararet ettirmediğimi biliyorum meğer sensör soketi yerinden oynamış temas etmediğinde hararet tavan yapıyordu sonra geri 90 a düşüyordu
şunu söyleyim sübap ayarı bu arabalarda otomatiktir. (benim ustam öyle söyledi)
|
|
![]() |
|
Bir de sayın 206 sürücüleri, sizin aracınızın hararet göstergesi şehir içinde yavaş seyirlerde nasıl oluyor?
Dün karbon temizleme yaparken gözlemledim biraz. Benimki 96-97 dereceye kadar yükseliyor sonra fan açılıyor 10 saniye çalışıyor hararet 95'e iniyor sonra tekrar devam.. Böyle bir döngü halinde devam ediyor. Tabi benim bunu anlamam biraz geç oldu. Bunun normali nedir yahu? Normal hızlı seyirlerde de 80 derece, yokuşta 85-90 en fazla.
|
|
![]() |
|
Sübap ayarı neden yapılamasın ki anlamadım?
Beni yedi diyelim ama adam yarım saat uğraştı bir şeyler yaptı ve motor daha da sessizleşti. Bu forumda gerçek usta var mı merak ediyorum ya
|
|
![]() |
|
sübap ayarı yapılamaz bende ki 206 1600 110 beygir otomatik tir bi yanlışlık olabilirmi
|
|
![]() |
|
Fiyat hemen hemen benimkiyle aynı. Sağolsun bugün benim usta sübap ayarlarını yaptı. Araba daha sessiz çalışmaya başladı. Fakat karbon temizleme yaptı 120 liraya mal oldu bana. Sanırım oradan ettiği zararı buradan çıkardı ustam:)
Geçmiş olsun hocam. İnşallah daha fazla masraf çıkmaz.
|
|
![]() |
|
erdemtetik ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Konum: kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdemtetik
İşçilik 350 TL tüm malzemeler ve yağ 570 TL, Taşlama ücreti (Duruma göre 80-200 TL arası bana ait), (Subaplarda sıkıntı yoksa subap malzeme fiyatından düşülecek). Fiyat konusundaki fikirlerinizi bekliyorum. |
|
![]() |
|
erdemtetik ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Konum: kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdemtetik
Sağolun. Aracımın maalesef silindir kapak contası değişmesi gerekiyormuş. özel servisteki usta yapacak bir şey yok, hemen yaptırmassan daha büyük hasar oluşturabilir dedi. beraber gidip malzeme fiyatlarını aldık. Ben triger setini, devir daim pompasını,alternatör kayışı,termostatı da değiştirmek istediğimi söyledim. (Triger daha önce 20.08.2008 tarihinde araç 84000 km deyken değişmiş, şimdi araç 120.000 km de. Değiştirmenin mantıklı olacağını düşündüm.) bugün aracı vereceğim bakalım ne olacak... |
|
![]() |
|
1. İyi ve güvenebileceğin bir usta bul. 2. Ustayla uygun bir zaman için randevulaş. 3. Temel malzemeleri Şahin Peugeot'tan tedarik et. 4. Arabayı ve malzemeleri ustana teslim et ertesi gün al. 5. Sonraki bir ay içinde ustana son durumu kontrol ettir. Geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdemtetik
merhaba benim aracımın yağ filtresi üstündeki contanın olduğu yerden su damlamaya başladı. benimde anonem gibi silindir kapak contası değişmesi gerekiyor sanırım. Son zamanlarda su eksiltmesi hissedilir şekilde arttı. hararet yaptığını hiç görmedim genelde 70 ile 90 civarı.
|
|
![]() |
|
Arabayı ustadan alalı bir kaç gün oldu..
Sonuç: Müthiş.. Artık hararet o kadar yükselmiyor. Eskiden çok gitmeyen araba şimdi daha yok mu diyor.. Ustayla arada bir kontrol ettik suda artma eksilme olmuyor. Artık 206'mın tadını almaya başladım diyebilirim.. Ustaya sorduğumda conta yakmamış dedi, contayı gösterdi, contanın önemli bir yerinde ufak bir deforme vardı yer yer de çürükler vardı.. En ufak sıkıştırmada iyice sızdırmaya başlardı dedi. Bu deformasyon nasıl oldu bilmiyorum ama şu an artık içim rahat arabamla istediğim yere gidebilirim inşallah... Bilgi ve destek için teşekkür ederim... Bu arada çıkan masrafı yazıyorum: Orijinal takım conta 140 TL Orijinal triger seti 75 TL Total 10-40 yağ 65 TL Yağ filtresi, hava filtresi vs 65 TL İşçilik -Açma kapama zımparalama (usta taşlamaya vermek istememiş kendisi zımpara çekmiş) dahil 350 TL Toplam 690 TL masraf yaptım, hem tamir hem bakım yapmış olduk.. Şahin Peugeot'a, Dalaman sanayideki Kadir ustama teşekkürler...
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
antifirizi boşaltın su ekleyin havasını alın deneyin mümkünse
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |