![]() |
|
307 sw hdi 110 bg debriyaj sertliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 Saat 08:47 |
||
o parçaları taktırırsan randıman alamazsın çünkü verdiği fiyatlar yan sanayi fiyatı,kesinlikle orjinal ürün olmasına dikkat edin
|
|||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
|||
![]() |
|||
NightKiss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NightKiss
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Kalkışlarda titreme yaşama olasılığın var.Heleki baskı balata ve volant ın orj. değilse hepten yandın. Sabit volant taktırıp pişman olursan eğer harcadığın para kadar yine masraf etmek zorunda kalabilirsin. Ayrıca stop ettiğinde sarsıntılı stop olayıda cabası. Ben titreme sebebini baskı balatadan zannediyordum.Volantım sabitti.690 tl masraf ettim. Şuan kalkışlarda titreme var .Az ama rahatsız oluyorum.Şimdi 1100 tl daha masraf edip yaylı volant ve ona uygun baskı balata taktırmak gerek . Tercih senindir.
|
|||
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
|
|||
![]() |
|||
polater ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Yani sadece baskı balatayi değiştirdin volant değişmedi öyle mi? |
|||
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Ben gecen aylarda 308 1.6 HDI bir arac aldim. Aracta aradigim tek ozellik 90 beygir olmasiydi. Donanimi hic onemli degildi, ama confort modeli denk geldi orasi ayri konu ![]() Sabit volanta gecmis en az 10 kisi taniyorum ve hicbirinde benim daha once yazdigim veya sizin Ibrahim usta dediginiz kisiden ogrendikleriniz disinda bir farklilik hisseden yok. Düzenleyen koliva - 07 Mart 2013 Saat 21:15 |
|||
![]() |
|||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
||
ben debriyaj sert diye set olarak baskıyı degiştirdim ve pamuk gibi oldu
|
|||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|||
![]() |
|||
polater ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
||
Biraz Önce Bu forumun altındaki yazan Numaradan İbrahim Ustayı Aradım, Aynen Şöyle dedi Konfor kaybın olur dedi ilk kalkışlarda biraz hissedersin dedi ancak alışınca hissedilir bir konfor kaybınının olmayacağını anlarsın dedi
http://forum.donanimhaber.com/m_57540482/tm.htm
|
|||
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
|
|||
![]() |
|||
||
Çok mu sıkıntı yaşadınız ? titreme çok mu fazla oluyor, debriyaj sertliği ve vites geçişlerinde herhangi bir fark oldu mu? Saygılar
|
|||
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
|
|||
![]() |
|||
||
Sadece Debriyajım biraz daha yumuşak olurmu diye düşünmüştüm ama bana da mantıklı gelmemeye başladı. Ama şu da dikkatimden kaçmıyor değil 1.6 hdi 90 beygir olan modellerinde sabit volant kullanmaları ilginç.
|
|||
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
|
|||
![]() |
|||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
||
arkadaşım sakın yaptırma inan sonu sıksık yatakları dökmeye kadar gider bence
|
|||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|||
![]() |
|||
NightKiss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NightKiss
||
Sakın sabit yapma .titreme seni rahatsız eder özellikle geri viteste. yaylı tak kafan rahat etsin. Ben o hataya düştüm sen düşme
|
|||
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
|
|||
![]() |
|||
||
Valla çok kararsız kaldım, bana da aslında çok mantıklı gelmiyor, sabit işi de. Aslında derdim ömürlük volant değil, Kullanımı rahatlaştıracak hafif bir debriyaj, Ustaların hepside senin debriyajın dizel araca göre iyi diyorlar, ama pamuk gibi debriyajdan biraz sertine geçtimi insan biraz garipsiyor.
|
|||
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Bence o kadar degildir. Yani illa ki hissedersin farki, titresimi, sarsintiyi. Ama pek cok kisinin buna deger dedigine sahit oldum bugune kadar. Tabii ki son karar sizin. |
|||
![]() |
|||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
||
iyiymis kardes yaptir bidene insallah istedigin gibi olur
|
|||
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Hiç birşey olmaz , ufak tefek farklılıklar olur ama sen hissetmezsin diyor. İscilik+ baskı balata + sabit volant 650 tl olur orijinal parcalarla diyor
|
|||
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NightKiss
||
volantı değiştikten sonra titreme olmayacak diye garanti veriyor mu ? Yaptığı işin arkasında duracak mı ?
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Aynen Cerci'nin dedigi gibi. Dizel araclar yuksek tork uretebilen araclardir. Bu yuksek tork beraberinde ses ve titresimi getirir. Bu da konforu azaltir. Arac ureticileride konforu artirabilmek icin boyle bir teknoloji gelistirmisler. Alacaginiz sabit volant araciniza birebir uyar. Haliyle rolantide, stop etmede sarsintilar artacaktir ancak debriyaniz istediginiz gibi olacaktir. |
|||
![]() |
|||
||
Bugün ustayla görüştüm hiç bişey olmaz dedi ayni sekilde sahin Peugeot la da kontak kurdum onlarda herhangi bi sıkıntının olmayacağını söyledi. Çünkü 1.6 hdi 90 beygirler sabit volantmis. Onlarda böyle bi sorun yok bu isin tamamıyla olmasa da ticari olduğunu söylediler. Bugün görüştüğüm usta asla benzinli gibi debriyajn yumuşak olmayanını ancak nispeten yumusayacagini söyledi.
|
|||
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
|
|||
![]() |
|||
||
Aynen öyle olacak gibi ![]() Ama o pamuk gibi debriyajida istiyorum ![]() Düzenleyen polater - 02 Mart 2013 Saat 12:57 |
|||
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
|
|||
![]() |
|||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
||
cift (yayli ) volanti sabit volanttan ayiran ozeligi motordan gelen bir takim sesleri ve sarsintiyi azaltmak sarsintisiz daha seri vites degisimi saglamak
butun yaylivolantlar cabuk bozulmaz bazi ureticiler kaliteli parca kullanmak yerine ucuz olani kullaniyor bunlarin basindada peugeot geliyor simdi debriajin sertliginden sikayet ederken sabit volanta gecersen sarsintili calismadan yakinabilirsin assagi tukursen sakal yukardada biyik var
![]() |
|||
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Sevgili koliva bir de söyle düşünüyor insan , arac firmaları hareketli olan bu volant sistemine neden ihtiyac duydular ? Kolay bozulmaları sebebi ile ticari bir amacı mi var ? Yoksa torku yüksek olan bu araçlarda titreşim, sarsilmadan kavrama vs ihtiyaclar icin mi? Aslında volant aracın en son bozulan parçası olması gerekirken benim aracımda 40 bin ve 100 bin km olmak uZere iki kez değişmiş. Bu da hareketli volanttan kaynaklaniyor. Sabit volant sistemine geçtiğimde ne gibi sıkıntılar yasarım bunu çok merak ediyorum.
|
|||
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |