Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 sw hdi 110 bg debriyaj sertliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 sw hdi 110 bg debriyaj sertliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sahin-peugeot Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sahin-peugeot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 sw hdi 110 bg debriyaj sertliği
    Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 Saat 08:47
Orjinalini yazan: polater polater Yazdı:

Hiç birşey olmaz , ufak tefek farklılıklar olur ama sen hissetmezsin diyor. İscilik+ baskı balata + sabit volant 650 tl olur orijinal parcalarla diyor

o parçaları taktırırsan randıman alamazsın çünkü verdiği fiyatlar yan sanayi fiyatı,kesinlikle orjinal ürün olmasına dikkat edin  
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080
Yukarı Dön
NightKiss Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı NightKiss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 Saat 21:42

Orjinalini yazan: NightKiss NightKiss Yazdı:

Valla çok kararsız kaldım, bana da aslında çok mantıklı gelmiyor, sabit işi de. Aslında derdim ömürlük volant değil, Kullanımı rahatlaştıracak hafif bir debriyaj, Ustaların hepside senin debriyajın dizel araca göre iyi diyorlar, ama pamuk gibi debriyajdan biraz sertine geçtimi insan biraz garipsiyor.
Sakın sabit yapma .titreme seni rahatsız eder özellikle geri viteste.
yaylı tak kafan rahat etsin.
Ben o hataya düştüm sen düşme

Çok mu sıkıntı yaşadınız ? titreme çok mu fazla oluyor, debriyaj sertliği ve vites geçişlerinde herhangi bir fark oldu mu? Saygılar

Kalkışlarda titreme yaşama olasılığın var.Heleki baskı balata ve volant ın orj. değilse hepten yandın.
Sabit volant taktırıp pişman olursan eğer harcadığın para kadar yine masraf etmek zorunda kalabilirsin.
Ayrıca stop ettiğinde sarsıntılı stop olayıda cabası.

Ben titreme sebebini baskı balatadan zannediyordum.Volantım sabitti.690 tl masraf ettim. Şuan kalkışlarda titreme var .Az ama rahatsız oluyorum.Şimdi 1100 tl daha masraf edip yaylı volant ve ona uygun baskı balata taktırmak gerek .
Tercih senindir.
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yukarı Dön
polater Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı polater Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mart 2013 Saat 00:05
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

ben debriyaj sert  diye set olarak baskıyı degiştirdim ve pamuk gibi oldu

Yani sadece baskı balatayi değiştirdin volant değişmedi öyle mi?
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2013 Saat 21:13

Sadece Debriyajım biraz daha yumuşak olurmu diye düşünmüştüm ama bana da mantıklı gelmemeye başladı. Ama şu da dikkatimden kaçmıyor değil 1.6 hdi 90 beygir olan modellerinde sabit volant kullanmaları ilginç.

Ben gecen aylarda 308 1.6 HDI bir arac aldim. Aracta aradigim tek ozellik 90 beygir olmasiydi. Donanimi hic onemli degildi, ama confort modeli denk geldi orasi ayri konu LOL
Sabit volanta gecmis en az 10 kisi taniyorum ve hicbirinde benim daha once yazdigim veya sizin Ibrahim usta dediginiz kisiden ogrendikleriniz disinda bir farklilik hisseden yok.

Düzenleyen koliva - 07 Mart 2013 Saat 21:15
Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2013 Saat 19:57
ben debriyaj sert  diye set olarak baskıyı degiştirdim ve pamuk gibi oldu
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
polater Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı polater Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2013 Saat 12:17
Biraz Önce Bu forumun altındaki yazan Numaradan İbrahim Ustayı Aradım, Aynen Şöyle dedi Konfor kaybın olur dedi ilk kalkışlarda biraz hissedersin dedi ancak alışınca hissedilir bir konfor kaybınının olmayacağını anlarsın dedi

http://forum.donanimhaber.com/m_57540482/tm.htm
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
Yukarı Dön
polater Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı polater Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2013 Saat 08:44
Orjinalini yazan: NightKiss NightKiss Yazdı:

Valla çok kararsız kaldım, bana da aslında çok mantıklı gelmiyor, sabit işi de. Aslında derdim ömürlük volant değil, Kullanımı rahatlaştıracak hafif bir debriyaj, Ustaların hepside senin debriyajın dizel araca göre iyi diyorlar, ama pamuk gibi debriyajdan biraz sertine geçtimi insan biraz garipsiyor.

Çok mu sıkıntı yaşadınız ? titreme çok mu fazla oluyor, debriyaj sertliği ve vites geçişlerinde herhangi bir fark oldu mu? Saygılar
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
Yukarı Dön
polater Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı polater Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2013 Saat 08:40
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

arkadaşım sakın yaptırma inan sonu sıksık yatakları dökmeye kadar gider bence

Sadece Debriyajım biraz daha yumuşak olurmu diye düşünmüştüm ama bana da mantıklı gelmemeye başladı. Ama şu da dikkatimden kaçmıyor değil 1.6 hdi 90 beygir olan modellerinde sabit volant kullanmaları ilginç.
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 23:51
arkadaşım sakın yaptırma inan sonu sıksık yatakları dökmeye kadar gider bence
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı NightKiss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 22:53

Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yukarı Dön
polater Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı polater Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 Saat 12:19
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mart 2013 Saat 07:26

Hiç birşey olmaz , ufak tefek farklılıklar olur ama sen hissetmezsin diyor. İscilik+ baskı balata + sabit volant 650 tl olur orijinal parcalarla diyor

Bence o kadar degildir. Yani illa ki hissedersin farki, titresimi, sarsintiyi. Ama pek cok kisinin buna deger dedigine sahit oldum bugune kadar. Tabii ki son karar sizin.
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mart 2013 Saat 02:01
iyiymis kardes yaptir bidene insallah istedigin gibi olur
Yukarı Dön
polater Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı polater Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mart 2013 Saat 00:42
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı NightKiss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 Saat 22:53

Merhabalar yeniden başka bir Peugeot Ozel servisle tanıştım. Debriyajimi gösterdim, bu debriyaj yeterince iyi dedi cunku fabrika çıkışı bile böyle dedi. Dizel 307 Ler , benzinlilere gore sert olur dedi. Yumuşamasının tek bir yolu varmış o da sabit sistem volan a gecmekmis. O da 90 beygir hdi nin debriyaj seti ile olacakmış, bu işlemi daha once yaptıran var mi?

volantı değiştikten sonra titreme olmayacak diye garanti veriyor mu ?
Yaptığı işin arkasında duracak mı ?
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 Saat 20:15

Sevgili koliva bir de söyle düşünüyor insan , arac firmaları hareketli olan bu volant sistemine neden ihtiyac duydular ? Kolay bozulmaları sebebi ile ticari bir amacı mi var ? Yoksa torku yüksek olan bu araçlarda titreşim, sarsilmadan kavrama vs ihtiyaclar icin mi? Aslında volant aracın en son bozulan parçası olması gerekirken benim aracımda 40 bin ve 100 bin km olmak uZere iki kez değişmiş. Bu da hareketli volanttan kaynaklaniyor. Sabit volant sistemine geçtiğimde ne gibi sıkıntılar yasarım bunu çok merak ediyorum.

Aynen Cerci'nin dedigi gibi. Dizel araclar yuksek tork uretebilen araclardir. Bu yuksek tork beraberinde ses ve titresimi getirir. Bu da konforu azaltir. Arac ureticileride konforu artirabilmek icin boyle bir teknoloji gelistirmisler. Alacaginiz sabit volant araciniza birebir uyar. Haliyle rolantide, stop etmede sarsintilar artacaktir ancak debriyaniz istediginiz gibi olacaktir.
Yukarı Dön
polater Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı polater Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 Saat 19:40
Bugün ustayla görüştüm hiç bişey olmaz dedi ayni sekilde sahin Peugeot la da kontak kurdum onlarda herhangi bi sıkıntının olmayacağını söyledi. Çünkü 1.6 hdi 90 beygirler sabit volantmis. Onlarda böyle bi sorun yok bu isin tamamıyla olmasa da ticari olduğunu söylediler. Bugün görüştüğüm usta asla benzinli gibi debriyajn yumuşak olmayanını ancak nispeten yumusayacagini söyledi.
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
Yukarı Dön
polater Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı polater Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 Saat 12:56
Orjinalini yazan: cerci07 cerci07 Yazdı:

cift (yayli ) volanti sabit volanttan ayiran ozeligi motordan gelen bir takim sesleri ve sarsintiyi azaltmak sarsintisiz daha seri vites degisimi saglamak 
 butun yaylivolantlar cabuk bozulmaz bazi ureticiler kaliteli parca kullanmak yerine ucuz olani kullaniyor bunlarin basindada peugeot geliyor 
<span style="line-height: 1.4;">simdi debriajin sertliginden sikayet ederken </span>sabit volanta gecersen sarsintili calismadan yakinabilirsin

assagi tukursen sakal yukardada biyik var Big smile

Aynen öyle olacak gibi

Ama o pamuk gibi debriyajida istiyorum

Düzenleyen polater - 02 Mart 2013 Saat 12:57
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 Saat 12:06
cift (yayli ) volanti sabit volanttan ayiran ozeligi motordan gelen bir takim sesleri ve sarsintiyi azaltmak sarsintisiz daha seri vites degisimi saglamak 
 butun yaylivolantlar cabuk bozulmaz bazi ureticiler kaliteli parca kullanmak yerine ucuz olani kullaniyor bunlarin basindada peugeot geliyor 
simdi debriajin sertliginden sikayet ederken sabit volanta gecersen sarsintili calismadan yakinabilirsin

assagi tukursen sakal yukardada biyik var Big smile
Yukarı Dön
polater Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı polater Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 Saat 11:42
Sevgili koliva bir de söyle düşünüyor insan , arac firmaları hareketli olan bu volant sistemine neden ihtiyac duydular ? Kolay bozulmaları sebebi ile ticari bir amacı mi var ? Yoksa torku yüksek olan bu araçlarda titreşim, sarsilmadan kavrama vs ihtiyaclar icin mi? Aslında volant aracın en son bozulan parçası olması gerekirken benim aracımda 40 bin ve 100 bin km olmak uZere iki kez değişmiş. Bu da hareketli volanttan kaynaklaniyor. Sabit volant sistemine geçtiğimde ne gibi sıkıntılar yasarım bunu çok merak ediyorum.
307 SW 1.6 HDI PREMIUM
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 15 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 41 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 654 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 6027 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 9 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 1887 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 979 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 7214 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1134 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1339 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 3476 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 5672 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 485 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 1257 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 5014 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40637 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 854 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 20085 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 6281 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 1477 4 Serdar102
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EYLÜL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Murat0642 3
tunakrf 2
Warcry 2
407aziz 2
gulemans 1
GRKN35 1
berter 1
GökhaN 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English