Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 sw hdi 110 bg debriyaj sertliği

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27343
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 01:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 sw hdi 110 bg debriyaj sertliği
Mesajı Yazan: polater
Konu: 307 sw hdi 110 bg debriyaj sertliği
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2013 Saat 23:35
Arkadaşlar bi kaç gün önce benzinli 2003 307 1.6 pack SW aracımı sattım yerine dizel 2006 model 1.6 HDİ Premium aldım. Aracın herseyinden memnunum sadece debriyaji biraz sert. Servis kayıtlarına baktığımda araçta 40000 km önce debriyaj ve volant degisimi yapılmış. Eski benzinli aracimin debriyaji pamuk gibiydi tabiri caiz se Benim sormak istediğim ;

1:) Dizel araçların debriyajlari , benzinlilere göre sert olur mu , yani öyle bir genelleme var mi ?( 307 Ler icin özellikle ) dizel kullanan arkadaslar debriyajlariniz nasıl
2:) 40.000 km önce yumuşakti da şimdi mi sertlesti ?
3:) debriyaj degisimi ile çözüme kavusabilirmiyim yoksa başka bir yolu varmidir?
Vereceginiz cevaplar icin Şimdiden teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2013 Saat 00:19
Hocam debriyaj sertliğinin dizel veya benzinli olması ile alakası olmaz, baskı balata bitmeye yakın debriyaj sertleşir ama debriyaj sertliğide tek başına belirti değildir.

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2013 Saat 00:59
Debriyaj da herhangi bi kaçırma filan yok ancak sertliği gidecekse seti değiştirmeye hazırım. Yeter ki yumusasin ancak degistirince yumuşamaz sa o zaman verdigim para bosa gidecek.

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2013 Saat 01:14
Bi ustaya gösterin hocam baskı balata değişecek derse de yumuşama garantisini alın öyle yaptırın.

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2013 Saat 13:03
Yumuşama garantisi vermiyorlar. İster istemez biraz yumusar diyor ama ,öyle istediğin gibi yumuşama garantisi vermiyor.

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2013 Saat 13:08
O zaman hiç masraf etmeyi zamanla alışır ayağınız, zamanı gelince de baskı balatayı değiştirirsiniz.

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2013 Saat 21:45
Değiştirip deneyeceğim bakalım nasıl bir sonuc ortaya çıkacak ustamla görüştüm büyük bir ihtimalle volant a gerek yok dedi . Baskı balatayida 190 a buldum hayırlısı.....ama bi kaç kullanıcının yorumu olsa daha iyi olacaktı.

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2013 Saat 23:10
1.6 hdi lerde kronik yayli volan arizasi oldugundan ses yapmistir buyuk ihtimalle eski sahibi degistirmistir normalde 40 binde balata bitmez 
aracin debriaj hidrolik ise orda bir ariza olabilir 

-------------

Mesajı Yazan: inceyasar
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2013 Saat 08:55
baskı balata değişince öyle aman aman bir yumuşama olmuyor bilgilerinize

-------------
2004 307 1.4HDI

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2013 Saat 09:09
Çok garip değiştiren iki arkadaşa sordum, biri pamuk gibi oldu diyor diğeri pek değişmedi diyor Confused. Benimde çok sert banada usta değişirse yumuşar demişti ama değiştirmedim, bir genelleme yok demek ki.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2013 Saat 09:25
Debriyajın yumuşaması için Acaba baska etmenlerde mi var.. Üstadların helpini bekliyorum

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2013 Saat 21:53
Aractan araca degisebilir bur sertlik. Cok onemsemeyin bence. Zaten eger bir sorun varsa ilerleyen zamanlarda bariz bir sekilde bunu hissedersiniz, gorursunuz Smile

Mesajı Yazan: NightKiss
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2013 Saat 22:05
Debriyaj çatalı ile alakalı olabilir

-------------
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2013 Saat 23:20
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Aractan araca degisebilir bur sertlik. Cok onemsemeyin bence. Zaten eger bir sorun varsa ilerleyen zamanlarda bariz bir sekilde bunu hissedersiniz, gorursunuz Smile

Ustad Ben sadece sürüş keyfi ve kolaylığı icin bunu istiyorum , hadi yumuşarsa diyerek bi deneyeceğim bakalım.

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 07:38
Merhabalar yeniden başka bir Peugeot Ozel servisle tanıştım. Debriyajimi gösterdim, bu debriyaj yeterince iyi dedi cunku fabrika çıkışı bile böyle dedi. Dizel 307 Ler , benzinlilere gore sert olur dedi. Yumuşamasının tek bir yolu varmış o da sabit sistem volan a gecmekmis. O da 90 beygir hdi nin debriyaj seti ile olacakmış, bu işlemi daha once yaptıran var mi?

-------------
307 SW 1.6 HDI PREMIUM

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 08:49
Orjinalini yazan: polater polater Yazdı:

Merhabalar yeniden başka bir Peugeot Ozel servisle tanıştım. Debriyajimi gösterdim, bu debriyaj yeterince iyi dedi cunku fabrika çıkışı bile böyle dedi. Dizel 307 Ler , benzinlilere gore sert olur dedi. Yumuşamasının tek bir yolu varmış o da sabit sistem volan a gecmekmis. O da 90 beygir hdi nin debriyaj seti ile olacakmış, bu işlemi daha once yaptıran var mi?

Bu cok yapilan bir islem cunku volant denilen parcayi degistirmek bir servet gerektiriyor. O yuzden volantsiz debriyaj seti ile degistiriliyor. Gayette iyi oldugunu soyluyorlar. Ancak bu islemi volantiniz bozulursa yaptirmanizi oneririm.

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 11:42
Sevgili koliva bir de söyle düşünüyor insan , arac firmaları hareketli olan bu volant sistemine neden ihtiyac duydular ? Kolay bozulmaları sebebi ile ticari bir amacı mi var ? Yoksa torku yüksek olan bu araçlarda titreşim, sarsilmadan kavrama vs ihtiyaclar icin mi? Aslında volant aracın en son bozulan parçası olması gerekirken benim aracımda 40 bin ve 100 bin km olmak uZere iki kez değişmiş. Bu da hareketli volanttan kaynaklaniyor. Sabit volant sistemine geçtiğimde ne gibi sıkıntılar yasarım bunu çok merak ediyorum.

-------------
307 SW 1.6 HDI PREMIUM

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 12:06
cift (yayli ) volanti sabit volanttan ayiran ozeligi motordan gelen bir takim sesleri ve sarsintiyi azaltmak sarsintisiz daha seri vites degisimi saglamak 
 butun yaylivolantlar cabuk bozulmaz bazi ureticiler kaliteli parca kullanmak yerine ucuz olani kullaniyor bunlarin basindada peugeot geliyor 
simdi debriajin sertliginden sikayet ederken sabit volanta gecersen sarsintili calismadan yakinabilirsin

assagi tukursen sakal yukardada biyik var Big smile

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 12:56
Orjinalini yazan: cerci07 cerci07 Yazdı:

cift (yayli ) volanti sabit volanttan ayiran ozeligi motordan gelen bir takim sesleri ve sarsintiyi azaltmak sarsintisiz daha seri vites degisimi saglamak 
 butun yaylivolantlar cabuk bozulmaz bazi ureticiler kaliteli parca kullanmak yerine ucuz olani kullaniyor bunlarin basindada peugeot geliyor 
<span style="line-height: 1.4;">simdi debriajin sertliginden sikayet ederken </span>sabit volanta gecersen sarsintili calismadan yakinabilirsin

assagi tukursen sakal yukardada biyik var Big smile

Aynen öyle olacak gibi

Ama o pamuk gibi debriyajida istiyorum

-------------
307 SW 1.6 HDI PREMIUM

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 19:40
Bugün ustayla görüştüm hiç bişey olmaz dedi ayni sekilde sahin Peugeot la da kontak kurdum onlarda herhangi bi sıkıntının olmayacağını söyledi. Çünkü 1.6 hdi 90 beygirler sabit volantmis. Onlarda böyle bi sorun yok bu isin tamamıyla olmasa da ticari olduğunu söylediler. Bugün görüştüğüm usta asla benzinli gibi debriyajn yumuşak olmayanını ancak nispeten yumusayacagini söyledi.

-------------
307 SW 1.6 HDI PREMIUM

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 20:15

Sevgili koliva bir de söyle düşünüyor insan , arac firmaları hareketli olan bu volant sistemine neden ihtiyac duydular ? Kolay bozulmaları sebebi ile ticari bir amacı mi var ? Yoksa torku yüksek olan bu araçlarda titreşim, sarsilmadan kavrama vs ihtiyaclar icin mi? Aslında volant aracın en son bozulan parçası olması gerekirken benim aracımda 40 bin ve 100 bin km olmak uZere iki kez değişmiş. Bu da hareketli volanttan kaynaklaniyor. Sabit volant sistemine geçtiğimde ne gibi sıkıntılar yasarım bunu çok merak ediyorum.

Aynen Cerci'nin dedigi gibi. Dizel araclar yuksek tork uretebilen araclardir. Bu yuksek tork beraberinde ses ve titresimi getirir. Bu da konforu azaltir. Arac ureticileride konforu artirabilmek icin boyle bir teknoloji gelistirmisler. Alacaginiz sabit volant araciniza birebir uyar. Haliyle rolantide, stop etmede sarsintilar artacaktir ancak debriyaniz istediginiz gibi olacaktir.

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2013 Saat 22:53

volantı değiştikten sonra titreme olmayacak diye garanti veriyor mu ?
Yaptığı işin arkasında duracak mı ?

-------------
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2013 Saat 00:42
Hiç birşey olmaz , ufak tefek farklılıklar olur ama sen hissetmezsin diyor. İscilik+ baskı balata + sabit volant 650 tl olur orijinal parcalarla diyor

-------------
307 SW 1.6 HDI PREMIUM

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2013 Saat 02:01
iyiymis kardes yaptir bidene insallah istedigin gibi olur

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2013 Saat 07:26

Hiç birşey olmaz , ufak tefek farklılıklar olur ama sen hissetmezsin diyor. İscilik+ baskı balata + sabit volant 650 tl olur orijinal parcalarla diyor

Bence o kadar degildir. Yani illa ki hissedersin farki, titresimi, sarsintiyi. Ama pek cok kisinin buna deger dedigine sahit oldum bugune kadar. Tabii ki son karar sizin.

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 12:19
Valla çok kararsız kaldım, bana da aslında çok mantıklı gelmiyor, sabit işi de. Aslında derdim ömürlük volant değil, Kullanımı rahatlaştıracak hafif bir debriyaj, Ustaların hepside senin debriyajın dizel araca göre iyi diyorlar, ama pamuk gibi debriyajdan biraz sertine geçtimi insan biraz garipsiyor.

-------------
307 SW 1.6 HDI PREMIUM

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 22:53

Valla çok kararsız kaldım, bana da aslında çok mantıklı gelmiyor, sabit işi de. Aslında derdim ömürlük volant değil, Kullanımı rahatlaştıracak hafif bir debriyaj, Ustaların hepside senin debriyajın dizel araca göre iyi diyorlar, ama pamuk gibi debriyajdan biraz sertine geçtimi insan biraz garipsiyor.
Sakın sabit yapma .titreme seni rahatsız eder özellikle geri viteste.
yaylı tak kafan rahat etsin.
Ben o hataya düştüm sen düşme

-------------

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2013 Saat 23:51
arkadaşım sakın yaptırma inan sonu sıksık yatakları dökmeye kadar gider bence

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2013 Saat 08:40
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

arkadaşım sakın yaptırma inan sonu sıksık yatakları dökmeye kadar gider bence

Sadece Debriyajım biraz daha yumuşak olurmu diye düşünmüştüm ama bana da mantıklı gelmemeye başladı. Ama şu da dikkatimden kaçmıyor değil 1.6 hdi 90 beygir olan modellerinde sabit volant kullanmaları ilginç.

-------------
307 SW 1.6 HDI PREMIUM

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2013 Saat 08:44
Orjinalini yazan: NightKiss NightKiss Yazdı:

Çok mu sıkıntı yaşadınız ? titreme çok mu fazla oluyor, debriyaj sertliği ve vites geçişlerinde herhangi bir fark oldu mu? Saygılar

-------------
307 SW 1.6 HDI PREMIUM

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2013 Saat 12:17
Biraz Önce Bu forumun altındaki yazan Numaradan İbrahim Ustayı Aradım, Aynen Şöyle dedi Konfor kaybın olur dedi ilk kalkışlarda biraz hissedersin dedi ancak alışınca hissedilir bir konfor kaybınının olmayacağını anlarsın dedi

http://forum.donanimhaber.com/m_57540482/tm.htm

-------------
307 SW 1.6 HDI PREMIUM

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2013 Saat 19:57
ben debriyaj sert  diye set olarak baskıyı degiştirdim ve pamuk gibi oldu

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2013 Saat 21:13

Sadece Debriyajım biraz daha yumuşak olurmu diye düşünmüştüm ama bana da mantıklı gelmemeye başladı. Ama şu da dikkatimden kaçmıyor değil 1.6 hdi 90 beygir olan modellerinde sabit volant kullanmaları ilginç.

Ben gecen aylarda 308 1.6 HDI bir arac aldim. Aracta aradigim tek ozellik 90 beygir olmasiydi. Donanimi hic onemli degildi, ama confort modeli denk geldi orasi ayri konu LOL
Sabit volanta gecmis en az 10 kisi taniyorum ve hicbirinde benim daha once yazdigim veya sizin Ibrahim usta dediginiz kisiden ogrendikleriniz disinda bir farklilik hisseden yok.

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 00:05
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

ben debriyaj sert  diye set olarak baskıyı degiştirdim ve pamuk gibi oldu

Yani sadece baskı balatayi değiştirdin volant değişmedi öyle mi?

-------------
307 SW 1.6 HDI PREMIUM

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2013 Saat 21:42

Orjinalini yazan: NightKiss NightKiss Yazdı:

Çok mu sıkıntı yaşadınız ? titreme çok mu fazla oluyor, debriyaj sertliği ve vites geçişlerinde herhangi bir fark oldu mu? Saygılar

Kalkışlarda titreme yaşama olasılığın var.Heleki baskı balata ve volant ın orj. değilse hepten yandın.
Sabit volant taktırıp pişman olursan eğer harcadığın para kadar yine masraf etmek zorunda kalabilirsin.
Ayrıca stop ettiğinde sarsıntılı stop olayıda cabası.

Ben titreme sebebini baskı balatadan zannediyordum.Volantım sabitti.690 tl masraf ettim. Şuan kalkışlarda titreme var .Az ama rahatsız oluyorum.Şimdi 1100 tl daha masraf edip yaylı volant ve ona uygun baskı balata taktırmak gerek .
Tercih senindir.

-------------

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2013 Saat 08:47

o parçaları taktırırsan randıman alamazsın çünkü verdiği fiyatlar yan sanayi fiyatı,kesinlikle orjinal ürün olmasına dikkat edin  

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net