Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aracınız ne kadar zamanda ısınıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

aracınız ne kadar zamanda ısınıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
msk_sansal Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msk_sansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: aracınız ne kadar zamanda ısınıyor
    Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 Saat 17:36
Orjinalini yazan: bjkamil bjkamil Yazdı:

Orjinalini yazan: msk_sansal msk_sansal Yazdı:

benim kara kız da 70 den yukarı çıkmıyor hararet ibresi. soğuktandır diye diyordum. benim de mi termostat açık kalmıştır şimdi.

Sivas'ın soğuğunda anca o kadar :D 

valla hocam donuyoruz donuyor :)
2013 civic hb 1.4 sport milano red
Yukarı Dön
_ali_ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _ali_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2013 Saat 13:03
2-3 km sonra  ısınıyor, 10km sonra kapatmazsam pişiyorum, tabii havalar da pek soğuk değil buralarda, 1 ay sonra ya pencere açarız ya soğuğa alırız artık.
206 1.4 + LPG
Yukarı Dön
cnrars Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cnrars Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 Saat 10:20
Orjinalini yazan: serkan719 serkan719 Yazdı:

geçenlerde yoğun trafiğe girdim. Fan açtı :) 

normal yani. biraz sıkıştırın yine ısınıyo. 

aynen, geçen cuma bilkent'ten kızılaya geçerken akşam saat tam 6 da, hararet 90 ı geçti, sonra oradan konya yoluna döndüm, yine 70 e indi. acaba düzeldi mi?
Yukarı Dön
serkan719 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan719 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2013 Saat 21:23
geçenlerde yoğun trafiğe girdim. Fan açtı :) 

normal yani. biraz sıkıştırın yine ısınıyo. 
Yukarı Dön
silivriserdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı silivriserdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2013 Saat 16:12

Valla benim araçta nasıl bir kalorifer sistemi varsa 1 km sonra sıcak üflemeye başlıyor ve arabaya her binen hava ne kadar soğuk olursa Olsun bu ne sıcaklık deyip kapat diyorlar. Açıkçası Bende çok sıcak olmasından şikayetçiyim. :) Hatta bir ara forumda bununla ilgili bir konu bile açmayı düşündüm nasıl bu sıcaklığı onlerim diye :) çünkü kapalıyken bile arabanın içi sıcak.
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
Yukarı Dön
bjkamil Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bjkamil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2013 Saat 15:54
Orjinalini yazan: msk_sansal msk_sansal Yazdı:

benim kara kız da 70 den yukarı çıkmıyor hararet ibresi. soğuktandır diye diyordum. benim de mi termostat açık kalmıştır şimdi.

Sivas'ın soğuğunda anca o kadar :D 
206 1.4 feline 2006 model
Yukarı Dön
bjkamil Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bjkamil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2013 Saat 15:54
bizim peder de 98 model şahin s var. arabayı çalıştır. 1 km gitmeden içerisi hamam gibi oluyor. torpido ya kestane atsam pişecek o derece :D
206 1.4 feline 2006 model
Yukarı Dön
msk_sansal Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msk_sansal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 Saat 00:40
2013 civic hb 1.4 sport milano red
Yukarı Dön
serkan719 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan719 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2013 Saat 19:34
1.4 dizel bende de var.

bende ankaradayım. 

dükkanla evim arası 10 km benimde aracım 70 e gelmiyo şu soğuklarda 
Bide 2000 devri pek geçmiyorum ısınana kadar o yüzden geç ısınıyo ama kalorifer hemen ısıtıyo.
Yukarı Dön
korkusuz202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı korkusuz202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2013 Saat 11:36
Benim 206 1.4 hdi aracım var sabahları(6 civarı) işe gidince 1- 2 dk rölantide çalıştırıyorum.Sonra 2-3 km gittikten sonra aracım kalrferi ısınıyor..
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 22:27
dizel gec isinir gunluk dip gaz 7 km yol yapiyorum anca isiniyor arac ama 15-20 km de isinmiyorsa sorun termostattdir  
termostat motor icersindeki suyun belirli dereceye gelinceye kadar devir daim etmemesine yarayan vana diyebilirsin
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 22:23
Orjinalini yazan: cnrars cnrars Yazdı:

lafı ağzımdan almak diye bir laf var :) tam "bu arada aracım da fazla yakıyor, anlamadım neden" diyecektim. Termostat nedir ne işe yarar, ısınmaması ve az üflemesi bununla mı ilgili?

Hepsi onunla ilgili. Kisaca anlatayim. Aracin motorunun en iyi performansi verdigi sicaklik araligi bellidir ve onemli olan bir sekilde motorun sicakligini o araliga getirip sabitlemektir. Iste bu sabitleme isini termostat yapar. Motor ornegin 90 dereceye gelinceye kadar termostat kapalidir. Termostat, motor ile radyator arasinda su gecisini acip kapatan bir parca oldugundan dolayi bu sicakliga ulasana kadar su devridaimi olmaz. Ne zaman ki 90 dereceye ulasilir termostat otomatik olarak acilir ve motorun daha fazla isinmasi engellenir. Bu proses motor calistigi surece surekli devam eder. Sizin aracinizda ise termostat gorevini yitirmis ve surekli acik kalmis. Boyle olunca, motor soguk ya da sicak olsun surekli radyatorde su devirdaimi oluyor. Hal boyle oluncada motor hic isinamiyor, surekli soguk kaliyor. Ya da cok zaman aliyor isinmasi.

Düzenleyen koliva - 20 Şubat 2013 Saat 22:24
Yukarı Dön
cnrars Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cnrars Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 21:46
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

arkadaşlar ben mi çok üşüyorum yoksa başka bir sorun mu var, aracınız kaç dakikada ya da kaç km sonra ısınıyor? benim aracımın 50-55 derece üzerine çıkmıyor ve yarım saatten önce/ 15-20 km den önce sıcak hava vermiyor, kaloriferi 3 kademeye getirsem bile çok aman aman üflemiyor, torpido gözünün altında bir yerlerde bir alet varmış onlara baktırdım onlar normal dedi, polen filtrem temiz, yeni, su var, başka ne olabilir?

Termostatiniz acik kalmis. Degistirmeniz gerekir. Bu sekilde araciniz cok yakar.

lafı ağzımdan almak diye bir laf var :) tam "bu arada aracım da fazla yakıyor, anlamadım neden" diyecektim. Termostat nedir ne işe yarar, ısınmaması ve az üflemesi bununla mı ilgili?
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 20:47

arkadaşlar ben mi çok üşüyorum yoksa başka bir sorun mu var, aracınız kaç dakikada ya da kaç km sonra ısınıyor? benim aracımın 50-55 derece üzerine çıkmıyor ve yarım saatten önce/ 15-20 km den önce sıcak hava vermiyor, kaloriferi 3 kademeye getirsem bile çok aman aman üflemiyor, torpido gözünün altında bir yerlerde bir alet varmış onlara baktırdım onlar normal dedi, polen filtrem temiz, yeni, su var, başka ne olabilir?

Termostatiniz acik kalmis. Degistirmeniz gerekir. Bu sekilde araciniz cok yakar.
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 18:11
Benzinli araçlar dizel araçlara göre daha çabuk ısınıyor, iş yerimden evim 4 km 10-15 dakika sürüyor, nerdeyse hiç ısınmıyor çok hafif ılıyor.
Yukarı Dön
haSAN_307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı haSAN_307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 18:03
5 dk sürmüyor
307 1,6 XT 2003 otomatik vites full
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 16:03
Orjinalini yazan: bugrature bugrature Yazdı:

arkadaslar bunun bi ölçüsü yokki! öncelikle hava sıcaklığına bağlı motorun ısınması sonra araca yaptırdığın devire bağlı. kontağı çevirdiğin gibi gaza sonuna kadar basarsan hava nekadar soğukda olsa hemen ısınır motor ve haliyle kalarüferde sıcak üfler. (ama tabi motorun patates olur.) kimi demiş şu kadar km ısınıyor. e nerden bilcen belki o kadar km hep bayır yukarı gittiğin aracın devir yaptı. yada hep bayır aşağı gittin aracın rolatide gitti. yani buna şu kadarda zamanda ısınıyo demek doğru olmaz.

ben sabah evden servise kadar arabamla gidiyorum ve gittiğim yol ne bayır yukarı nede bayır aşağı ve sadece 3 km. Yolun yarısında araba sıcacık oluyor öyle yüksek devirli falanda kullanmıyorum kıyamam zaten arabama :) bence iyi bir ustaya göstermesi şart bu arkadaşın. tabiki her arabanın aynı olmaz ama aşağı yukarı birbirine yakın olmalı bence.
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 15:52
arkadaslar bunun bi ölçüsü yokki! öncelikle hava sıcaklığına bağlı motorun ısınması sonra araca yaptırdığın devire bağlı. kontağı çevirdiğin gibi gaza sonuna kadar basarsan hava nekadar soğukda olsa hemen ısınır motor ve haliyle kalarüferde sıcak üfler. (ama tabi motorun patates olur.) kimi demiş şu kadar km ısınıyor. e nerden bilcen belki o kadar km hep bayır yukarı gittiğin aracın devir yaptı. yada hep bayır aşağı gittin aracın rolatide gitti. yani buna şu kadarda zamanda ısınıyo demek doğru olmaz.
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
ozaannn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozaannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 15:45
Bende 206 1,6 xt var yaklasik 2 km sonra cok soguk havalarda bile sicak vermeye basliyor bide albea var 2003 model onda bi sorun var sanirim baktiramadim hala 10 km den once sicak vermiyor kesinlikle
ozaann
Yukarı Dön
cnrars Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cnrars Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 Saat 15:02
bu arada aracım 206 1.4 dizel, 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6860 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 436 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 571 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 328 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5115 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 593 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 387 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 652 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 241 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 552 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 756 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2262 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1018 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5589 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4824 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2043 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 510 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2196 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37328 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English