Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 Rölanti Düzensizliği / Silkeleme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 Rölanti Düzensizliği / Silkeleme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 Rölanti Düzensizliği / Silkeleme
    Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2024 Saat 08:27
Benzin pompası rolesini bi aç kontrol et, yağ lambası yağ yerinde ise Müşür ile alakalı ama geri düzeliyor diyorsun kablolarında bi temassızlık kopukluk olabilir saçma gelebilir ama firen müşürü yada sigorta zımbırtısıda olabilir firene basınca rolantiyi etkileyem bi faktör vardı belkide yanlış hatırlıyorum. 
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***
Yukarı Dön
Canvurgun Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Canvurgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2024 Saat 20:44
Merhaba arkadaşlar pejo 206 1. Benzinli  üst kapak contası yaptirdiktan sonra rölanti sorunu nu yaşıyorum boğaz kelebeği bobin bujiler değişti  seyir halindeyken sanki hiç bir sorun yokmuş gibi fakat ışıklarda trafikte bazen 20 devire bazense 10 PS i nin altina iniyor stop ve yağ lamasi yaniyor gaza bastığımda sönüyor nasıl çözeceğiz bu işi yaw
Yukarı Dön
Oyazici Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Oyazici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2022 Saat 17:12
Orjinalini yazan: ekinoks44 ekinoks44 Yazdı:

Benim arabada da benzer bir durum var rolanti dengesiz ve araba çalıştırıldığında özellikle yokuslarda ve biraz zorlandığında titreme ve tekleme yapıyor bunu devam ettirirsen sarı arıza ışığı yanıyor bu olay hem lpg hemde benzinde oluyor. Bilgisayara bağlattık 4. enjektör arızası gösterdi onu değiştik olmadı, bobini değiştik olmadı bujiler zaten yeni almıstık. Şimdi arabanın tüm elektrik tesisatını kontrol ediyor usta araba 4 gündür sanayide hala net bir sonuç alamadık.

Merhaba birebir aynı durumdayım. N’aptınız acaba sorunu çözebildiniz mi? Bobin değişti enjektör temizleyici kullanıldı ancak değişen bi şey yok

Yukarı Dön
Oyazici Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Oyazici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2022 Saat 17:11
Merhaba birebir aynı durumdayım. N’aptınız acaba sorunu çözebildiniz mi? Bobin değişti enjektör temizleyici kullanıldı ancak değişen bi şey yok
Yukarı Dön
Remzisu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Remzisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2019 Saat 15:01
arkadaşlar araç şuan serviste usta baktı motoruna falan
Rektefiyelik bir durum görünmüyo bende sensörler var
Takip bi denerim ondan olabilir dedi.
Kalarüfer radyatörü değişti binsorun yoktu patladığında da 
Hararet yapmadı tamircinin önünde oldu olay
 yanındaki iş merkezine Giderken 😁
Alt hortum sıcak üst soğuk duruyo belki hararet sensörü 
Oynuyorsa o agrizaliysa Sıkıntı yok değiştiririz 
Düzelir dedi inşallah üst kapak conta değişmeden 
Bu iş biticek sanırım. Anladım ki
İçindeki su pis diye degistirmemek gerekiyormus.

Yukarı Dön
Remzisu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Remzisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2018 Saat 17:59
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

araçta antifriz varmı? eğer araç önceden antifirizsiz kullanıldıysa daha sonra koyulan antifizi motor bölümündeki kiri pası tortuları çözecektir. birde su nedeni ile silindir kapak contası kaçırıyor olabilir. araçta lpg varsa lpg ragülatörüne gelen hortumlardanda yapar eksiltme ek olarak yedek su deposu kapağı

Aynen öyle görünüyo değiştirdim parçayı fayda
%1 bile değişme olmadı klarüfer radyatörünradyatörünü
Değiştirdiğim zamanı anlattım tamirciye temiz su ekledigin
Zaman bütün tortu vs gitmiştir diye oda söyledi mecbur üst 
Kapak conta değişimi beni bekliyo 😵
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2018 Saat 10:58
araçta antifriz varmı? eğer araç önceden antifirizsiz kullanıldıysa daha sonra koyulan antifizi motor bölümündeki kiri pası tortuları çözecektir. birde su nedeni ile silindir kapak contası kaçırıyor olabilir. araçta lpg varsa lpg ragülatörüne gelen hortumlardanda yapar eksiltme ek olarak yedek su deposu kapağı
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
Remzisu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Remzisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2018 Saat 10:33
arkadaşlar parça geldi potansiyometre değişti
Ama malesef rölanti yüksekliği ordan değilmiş 
Hava soğuk olduğu için sensörleri açıp
Henüz temizleyemedim artik bilgisayardan baktircam 
Nerde ağrıza var sorun nedir.
Fark ettiğim bir konuda egzozdan buhar çıkması 
Su eksiltme söz konusu hiç başına bu durum gelen varmı?
Bi araç egzozdan hava soğukken buhar atar tamam ama radyatordeki 
Suyun eksilmesine sebep olucak kadar değildir.
Sizce nolmus olabilir? ??
Yukarı Dön
ismailkaya Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismailkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2018 Saat 19:56
katalizör sensörlerine ben lambada sensörü diyorum   )))  
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
Yukarı Dön
Remzisu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Remzisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2018 Saat 18:16
Orjinalini yazan: ismailkaya ismailkaya Yazdı:

lambada sensörleri ve katalizörden kaynaklı olabilir aracınızı devirsiz kullanıyorsanız bu sıkıntı görünüyor. Aracınızı uzun yolda 1 saat devirli kullanın birde bu sensörleri sökebilirseniz temizleyin belki işe yarar

günlük 10 dakika işe gitme süresi haricinde uzun yol veya başka bir hız devirsiz kullanım yok
Çünkü mahalle içi bodrum da yaşıyorum yollar çokta güzel değil birazda müzik eşliğinde
Okadar.  Oksijen sensörü şu egzoza bağlı olan sanırım lambarka  ne demek ?? 
gaz kelebeğini de söküp 
Temizliycem inşallah çözülür. Kalarüferi değiştirdim herhangi birşeyimi unuttum diyicem 
Yok yani konu belli spor hava filtresi var uzun düz boru
Kelebek çıkışı kelepçesi alttan bir boru daha geliyo birde motor üst kapağının ordan 3 çıkış ve bunların
Hepsini takibettim aceba başka yerdenmi çıktı diye onlarda sağlam. 50tl bir fiyatı var potansiyometreyi 
Değiştirip birde öyle kontrol ediyim bari.
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismailkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2018 Saat 17:31
lambada sensörleri ve katalizörden kaynaklı olabilir aracınızı devirsiz kullanıyorsanız bu sıkıntı görünüyor. Aracınızı uzun yolda 1 saat devirli kullanın birde bu sensörleri sökebilirseniz temizleyin belki işe yarar
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
Yukarı Dön
Remzisu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Remzisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2018 Saat 17:24
herkeze merhaba arkadaşlar, bir süredir takip ediyorum forumu.
Benimde yaşadıgım bir durumdan dolayı hemen hemen bütün 
Cevapları okudum. 
Aracım 2000 model 1.6 xs benzinli 
 Sorun şu ki :
Benim aracımda kalarüfer peteği patlamıştı bu konu hakkında foruma
Fotoğraflı anlatım yapan arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum sayesinde değiştirdim.
Yanlız sorun çalıştırdıktan bir iki gün içinde rölanti yükselmesi olmaya başladı devamında
Motor fazla ısınmaya ve sürekli olmasada sık bir şekilde fan açmaya başladı
Ve bu konuda bende araştırdım burdada okudum gaz kelebeğinin potansiyometressini
Elimle oynattım ve rölanti de değişmeler oldu. Söküp gaz kelebeğini de temizliycem ama 
Emin olmadigim konu rölanti ilk çalışmada normal gaz pedalına 
Bastığım an 1000 devirde sabit dururken 2000 devire çıkıp orda kalması 
Egsozdan buhar atmaya başladı bunu fark ettim siyah veya beyaz değil su buhari gibi koku yok mesela
Insallah değildir ama bu devir yüksekliği akabinde motorun iç bölümlerindeki kanallarda sorun
Yaşanmış olabilirmi. 
Parçayı söyledim pazartesi yada salı elimde olucak ve potansiyometreyi değiştiricem. Başka tavsiyesi olan varmı???
Yukarı Dön
husobay Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı husobay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2018 Saat 15:42
merhaba önceden gazkelebek sensör soketini çıkarınca dalgalanma azalırdl
geçende fişi çektim devir saati 3000e fırladı tamircim kelebek bozuk
demişti pahalı bir parça gitgide dahadamı bozuluyor bu melet anlamadım 😞
Yukarı Dön
AVORAN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı AVORAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2018 Saat 03:18
Bobin değişikliği işe yaramadı. Aracı cihaza bağladığımızda, ekzost gazı değerlerinden yola çıkarak  oksijen sensörünün bozuk olabileceğini düşündük.  Oksijen sensörünü değiştirdiğimiz anda silkelenme - tekleme ve rölantide stop etme sorunları tamamen ortadan kalktı. 
PEUGEOT-KARŞIYAKA
Yukarı Dön
Frr78 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Frr78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2018 Saat 21:41
Bu sorun bende de var, çözebildin mi? Neden kaynaklanıyor ?
Aaa
Yukarı Dön
AVORAN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı AVORAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2018 Saat 11:22
Uzun süre silkeleme ve stop etme sorunları yaşadım. Sonunda "OKSİJEN SENSÖRÜ"nün arızalı olduğu anlaşıldı. Değiştirdik,  sorun bitti. 
PEUGEOT-KARŞIYAKA
Yukarı Dön
luridline Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı luridline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2018 Saat 11:32
Sorunları çözebildiniz mi? Son durum nedir
Yukarı Dön
yigit_dark Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigit_dark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2017 Saat 00:05
Benim aracımda benzinli lpg yok. Vitesi boşa çektiğimde yolda iniyor kalkıyor 1000devirin üstünde sabitleniyor genelde. Normal rolantiye gelmiyor yani. Yavaşlayıp frene bastığımda ancak normal seviyeye geliyor. Havalarda soğumaya başladı gece yola çıktım geçenlerde araba ısınana kadar düşük devirlerde çok silkeleme yaptı. Hiç denk gelmemiştim bu zamana kadar böyle bir problem. Hararet müşürünü mü değişelim nasıl başlıyalım acaba ustalara götürsek araba kalsın bakmamız lazım falan diyecekler çünkü motor sıcakken yapmıyor. Birsürü boşa parça değişecek. Ayrıca geçenlerde bobin değişti aracımda farklı bir arıza kodundan. Valeo taktım. Bujilerde bakımda değişti geçenlerde. Yani silkeleme bobin veya buji olamaz.
Yukarı Dön
road26 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı road26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2017 Saat 20:13
206 1.4 benzinli aracında rölanti dengesiz ligi vardı. Devir sebepsiz yükselme yapıyordu. Boğaz kelebeği temizliği ve rölanti valfi kontrolü yapılacaktı. Bi yerden duyduğum hararet müşürü problemin kaynağı olabilir bilgisiyle. Mevcut müşürü değiştirmek suretiyle problem çözüldü. Umarim yardımcı olur. (hararet müşürü tüm işlemleri kontrol ediyor motor ısısını beyne göndererek jikle açılması fan açılması nı sağlıyor yanlış bilgiler herşeyi aksatiyor )
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismailkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2016 Saat 08:54
En önemli 2 parça
1 alternatör , 80.000 de bir bakımı veya yenisi ile değişimi 
2  katalizör giriş çıkış lambada sensörlerinin değişimi 

diyarbakırdan arkadaşın biri lpg taktırdım egzoz patlıyor birde araç silkeliyor demiş sanırım bujilerin biri bozulmuş bujilerin ayarını 60 olarak ayarlatıp taktırın sorun muhtemelen hallolacaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 56 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 223 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4583 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 3875 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1111 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 214 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1766 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36147 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 105523 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2579 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32277 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 54414 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1233 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18658 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2677 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 498 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 448 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16995 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 2708 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 2358 0 Westbornova
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
AtomAdnan 1
Bayer 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English