|
2009 model Triptronik 207 vites kutusu arızası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
totti84
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 Saat 14:44 |
teşekkür ederim emin bey, bu cuma bırakacağım servise bakalım ne diyecekler.. ve daha önemlisi kaça patlayacak :) , sonucu da buraya yazacağım.
|
|
emin15
1. Vites 10 - Temmuz - 1969 Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
P0755 Vites kutusunun geçirilen vites bilgisi ,vites takılı kalmıyor . Peugeotdaki arıza kodunun karşılığı bu bundan birçok yorum çıkartabilirsin çünkü vitesde takılı kalmamasının birçok sebebleri olabilir .Debriyaj ,vites senkromeci,vites değiştirme aksiyoneri v.s.
|
|
totti84
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar merhaba, son 15 gündür yaşadığım bir sorunu paylaşmak
istiyorum, belki daha önce benzer tecrübe yaşayan arkadaşlar varsa bana
yardımcı olurlarsa sevinirim.
Aracım 2009 model benzin&lpg peugeot 207 trendy (triptronik şanzıman) , akis keçesinden yağ kaçırıyordu şans eseri fark ettim ve hemen bir ustaya gidip akis keçesini değiştirdik (olduğum yerde servis olmadığı için ve görev dolayısıyla il dışına çıkma şansım olmadığınden mecburen bunu yaptım) bu esnada şanzıman yağı araca 1,5 litre civarında eklendi.. bu şekilde aracı birkaç gün kullandım ve daha önce hiç yanmayan arıza lambası yandı araç kendi kendine otomatik vitese geçip vites küçülttü hemen durdum, motoru tekrar çalıştırdım tekrar sorun vermedi.. ctesi malumunuz servisler 3 civarı kapanıyor bu yüzden tekrar bir ustaya gösterdim (oto king) castrol dex 3 yağ koyduk araca 2 litre 75 gr. bilgisayardan baktı hata kodu 755 dedi vites kutusundan, şanzımanın içinde bir kaçak olabilir 1500 - 2000 tl ye maal olur dedi... sonra servisten bir eleman ile görüştük şanzıman sıfırlaması yapılması gerekiyordur dedi.. ve araç ile 100km yol gidiyorsunuz kesinlikle araçda bir arıza belirtisi olmadan.. bu arıza uyarısını 4 kez verdi ve sadece araçla yavaşladığım zamanlarda (kırmızı ışık,kasist..) Şimdiden teşekkür ediyorum.. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |