![]() |
|
KARBON KAPLAMA HK. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 Saat 11:31 |
kaplanacak yeri güzelce sılıp fon makınesıyle ıyıce ısıtıp sonrada karbonu orya güzelce film taragı ile yavaş yavaş havsını alarak yapistırıp kuru bezlede fon makınesı yardımıyla ısıtıp kullandıgın zaman bir sey olmaz ama piyasada artık öyle karbon ar cıktıkı adı kalıtelı al bir defa yap bir defa para ver hesabı uucuz etin tiridi hesabı ucuza kacarsan kalkma ihtimalı var
|
|
![]() |
|
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Ortak fikir boyanması yönünde. Bende bugün boyaya bıraktım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
BU arada kendi kaplama yapan arkadasın ki çok güzel olmuş elleri sağlık.
|
|
![]() |
|
Semih ÇAVDAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Malzeme kalitesi derken bundan bahsediyordum... 3M Marka malzeme kullanmışsınız, en iyisidir... Kaliteli malzemedir... Konu açan arkadaşım buna da dikkat etsin lütfen...
|
|
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros... |
|
![]() |
|
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Kaplamayı bende kendim yaptım, 5-6 ay oldu hiç sıkıntı yok. Daha önce paylaşmıştım. Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz...
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25051&title=modifiye-devam-karbon-kaplamares%DDmler-eklend%DD
|
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
![]() |
|
Semih ÇAVDAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
Malzeme yapısı çok önemli... Karbon kaplama malzemesi eğer kaliteliyse (yani 3-5 lira fazlasını ver kaliteli al) kaplama öncesi ısıtma işleminde zarımsı yapı alıyor ve yapışkanı da ideal seviyeye geliyor... Ve şunu da söyleyeyim, parçalar muhakkak çıkartılmalı, kaplama malzemesi parçanın uçlarından içeriye doğru da yapıştırılmalı, sonra monte edilmeli... Böylece daha sağlıklı olur ve tutar...
Eğer arkadaşların dediği gibi boyatırsanız da daha sağlıklı olur...
|
|
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros... |
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
kaplamayı bende yaptım, okadar uğraşmama rağmen bir hafta sonra attı. sonra boyadım ve çok harika oldu, bence boya gitsin hem kesin çözüm hemde daha orjinal durur istersen bayama konusunda yardımcı olabilirim
![]() |
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
joraskimi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı joraskimi
kaplamayı yapan ve yapma şekli önemli. ben 106'ma tüm kaplamaları kendim yaptım, hiçbir atma yada kalkma olmadı.petek kenarları, kapı açma kolları, top aynalar, depo kapağı, hatta plaka yazıları dahil.
|
|
el emeğinin gururu bambaşka...
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
adam haklı, ben kapladım 5 gün değil ama 1 ayda atmaya başladı. Sen klimayı açıyosun arabanın içi ısınıyor kaplamalar gevşiyor iniyosun arabadan gece buz gibi kaplamalar büzüşüyor böyle böyle bi gün bi dikkat ettim kenarlardan kenarlardan atmaya başlamış. Kaplama hoş da durmuyor bence. Sen işini bilen bi oto boyacısına parçaları sök ver, eski boyaya bi zımpara atsın astar üstüne de kendin istediğin rengi söyle(genelde gri tercih ediliyor aracının rengi de olabilir hatta) boyasın güzelce, o çok daha temiz ve güzel olur
|
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
Merhaba Arkadaşlar. 206 Quiksilver aracımın iç kısımlarında bazı yerlere karbon kaplatmak istiyorum. Bu yerler Kalorifer petekleri + kapı çekme kısımları ve teyp in bulunduğu plastik kısım. Bu yapmamın nedeni ise bu bölgeler zamanında çok yıpranmış. Eski sahibi de mavi renge boyatmış. Fakat zamanla o renkler dökülmüş kötü duruyor. Karbon kaplama ile hem ekonomik hemde uzun vadeli bir çözüm üretebileceğimi düşündüm. Henüz detaylı araştırmadım ama 1 yere gittim bu kısımlara karbon kaplayamayız 15 gün içinde atar dedi. Sebebi ise plastik olmasıymış. Adamı çok fazla gözüm tutmadığından konuyu uzatmadım ama ikna da olmadım. Çünkü trafikte aynalarını falan karbonla kaplatan sürücüler görüyoruz sıkça. Konu hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Saygılar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |