![]() |
|
Hareket halindeyken yıldırım düşen arabaya ne olur |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 20:12 |
||
perte çıkmış araçtan bahsediyoruz sonuçta.. masrafı kurtarsa sigorta karşılar diye düşünüyorum.. gerçi zaman kötü ne tuhaf şeylerden dolayı pert kaydı tutuluyor..
|
|||
![]() |
|||
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
sadece beyin değiştirip düzülme ihtimalini çok düşük görüyorum sonuçta aracın hareket halinde olması bsı ye sürekli herşey hakkında bilgi veriliyo... bana göre elektronik anlamada bütün beyinler çökmüş durumda.. inşallah bu şekilde değildie de alan kişi zarar etmez
sigorta karşılıyor araç kaskolu ve aracı pert ediyor zaten... bence garip olan servisin bsı takıp neler yanmış kontrol edelim demesine rağman kabul etmemeleri demekki daha önce bu tarz alaylar olduki bu şekilde yaklaştılar... |
|||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Sigortanin bunu kapsamasi gerekmiyor mu? Dogal afet gibi birsey sonucta? |
|||
![]() |
|||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Sağlık olsun keşke napacak öğrenebilsek bilgilenmiş oluruz. Bence de beyni değiştirecek ve herşey yoluna girecek gibi geliyor.
|
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
![]() |
|||
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
||
bahsi geçen aracı 22350 tl ye vatandaşın biri aldı...merak ediyorum işin içinden nasıl çıkacak
![]() |
|||
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|||
![]() |
|||
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
||
abi bence yıldırım için topraklama gerekmez. radyo dalgaları gibi devamlı olan manyetik dalgalara veya devamlı olan elektrik akımlarına geçirmezlik sağlayacağı zaman topraklama gerekli. yıldırım gibi anlık birşey sonucunda kafes elektrik ile yüklenir bir anlığına ve üzerinde taşır elektriği. tabi çok yüksek bir yüklenme ise içeri sıçratabilir mutlaka. konuyla alakalı hiç bir bilgim olmamasıyla birlikte lise fiziğim kadar konustum :)
|
|||
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Elektrik akimi iletkenlerin dis yuzeyinden akar. Ornegin, bakir bir kabloya akim verildiginde, akim kablonun dis yuzeyinden akip gider, icerisinde birsey yoktur. Faraday kafesine gore, iletken bir madde ile cevrelenmis bir ortamda, ornegin araba, ucak vs., dis yuzeydeki elektrik yuku kafesin icerisindeki elektrik alan sifir oluncaya kadar hareket eder. Aracin elektronik sistemi hasar gorebilir, orasi ayri ama iceridekilere birsey olmaz. Tabi araba derken, ustu acik arabalardan bahsetmiyoruz ![]() |
|||
![]() |
|||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
yağmur yağıyor su da bir iletken sonuçta araçtakilerin etkilenmesi muhtemel'dir eğer metal eksama dokunuyorlarsa diye düşünüyorum.
|
|||
01 COA 084 ARh(+) |
|||
![]() |
|||
||
Üzülüm Allah rahmet eylesin
bugun araç sahibiyle konuştum ayrıca serviste araçla ilgilenen ustalar ile de görüştüm beni biraz cesaretlendiren aslında onlar oldu araca yeni bir bsı takılırsa herşeyin normale dönebileceğini motor beynine gerek kalmayabileceğini bile söylediler servisteki usta aracın tesisatında herhangi bir sorun oluşmayacağını akımdan dolayı en büyük hasarın bsı de olacağını söylüyor.. araç piyasaı 35 bin tl.. aracın satış fiyatı şu an için 10500 tl de ihalede bakalım neler olacak araç hareket halinde olmasaydı hiç düşünmez alırdım ![]() |
|||
|||
![]() |
|||
||
belki şu ihtimalde olabilir sivil araçlarda elektonik aksam daha hassas.. ara sigortalar ıvır zıvır bir dünya sistem olması da ihtimal.. detaylı bilgim yok açıkcası araçlar hakkında.. fikir üretmek gerekirse diye düşünmeye yordum kendimi.. yıldırım bir kısma kadar gelip dediğiniz gibi belki bsı ve beyinden sonrasında elektiriği kesebilen bir ara sigorta eklenmişde olabilir.. araç elektroniği hakkında bilgisi olan bir arkadaştan bilgi almak daha iyi olacak..
|
|||
![]() |
|||
||
tahminimce bütün elektronik aksam yanmıştır.. bence girişme..
keyif kaçırmak için değil ama yıllar önce kardeşimi kaybettim yıldırımdan ötürü.. belki hatırlayanınız vardır.. van başkale'de bir karakolumuza yıldırım düşmüştü.. zırhlı aracın içinde bulunan kardeşim şehit olmuştur (ruhu şad, mekanı cennet olsun) .. aracın durumu zırhlı olmasına rağmen içerisinde bulunan hiçbir cihaz çalışır vaziyeti geçdim sağlam durumda değildi.. iyi düşünün derim..
|
|||
![]() |
|||
||
80 km hızla giderken 33 plakalı bir 308 sw
antenine yıldırım düşer araç içindeki 3 kişiye hiç bir şey olmamış..aracın anteni uçmuş durumda herhangi bir yanık vs..yok araç o anda stop etmiş ve çalışmamış.. çekici ile servise götürülmüş...exper araca müdahele ettirmeden pert etmiş.. aracı bir yakınıma yüksek ihtimalle almayı düşünüyorum motor beyni 1900tl ve bsı 800 tl yi yeni aldığım zaman aracı kurtarabilirmiyim emin değilim.. servisteki ustalar araç kendini korumaya alır falan diyolara ama içimden bir ses air bag abs beyni hatta dreksiyon pompasına kadar zarar verebileceğini söylüyor zaten km saati teyp yol bilgisayarını saymıyorum bile toplasan hepsi 500 tl ye alınır çok büyük risk olcak ama eğer olumlu olursa çok iyi olcak.. Düzenleyen kaan__ - 02 Aralık 2012 Saat 00:47 |
|||
|||
![]() |
|||
||
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Faraday_kafesi) adresteki cümle aynen şöyle aykut abi..
İletken teller ile ağ biçiminde kaplanmış ve topraklanmış her kafesle bu koruma gerçekleştirilebilir. bu durumda toga406 sen de ters düşüyorsun bu duruma.
|
|||
![]() |
|||
||
abi faraday kafesinin toprakla iletişimi olmalı deniliyor. bu durumda aracın toprakla hiçbir teması yok lastiklerinden ötürü.. yalnış mıyım? hadi tartışalım bu konuyu? |
|||
![]() |
|||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
||
bence hiç birşey olmaz
neden çünkü lastik elektrik iletmez. dolayısı ile en fazla aracın elektrik mekanizmasına zarar verebilir. insanlara bişey olmaz. bilgisayar veya elektronik arızası en fazla.
|
|||
![]() |
|||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
||
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
||
aracın iletken aksamlarına temas olursa vücuda etki etmesi düşünülebilir.
|
|||
![]() |
|||
||
radyo, telefon gibi cihazları kullanmadığınız sürece yıldırımın araç üzerine düşmesi gibi bir olasılığı %99.99 azaltılabilir. Araç olarak hiç duymadım.. 2 sene önce 1 abimi kaybetmiştim felaket bir havada cep telefonu ile görüştüğünden ötürü yıldırımı direk şahsın üstüne düşmüştü.. sonucu çok kötüydü..
|
|||
![]() |
|||
||
bu ve bunun gibi videoları gördüm...
genel anlamda türkiyede bi kez focus a birde cilo ya düşmüş araçlar stop etmiş ber daha çalışmamış... başka ne olabilir acaba |
|||
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |