Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hareket halindeyken yıldırım düşen arabaya ne olur
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hareket halindeyken yıldırım düşen arabaya ne olur

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hareket halindeyken yıldırım düşen arabaya ne olur
    Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 20:12
perte çıkmış araçtan bahsediyoruz sonuçta.. masrafı kurtarsa sigorta karşılar diye düşünüyorum.. gerçi zaman kötü ne tuhaf şeylerden dolayı pert kaydı tutuluyor.. 
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 17:23
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Sağlık olsun keşke napacak öğrenebilsek bilgilenmiş oluruz. Bence de beyni değiştirecek ve herşey yoluna girecek gibi geliyor. 

sadece beyin değiştirip düzülme ihtimalini çok düşük görüyorum sonuçta aracın hareket halinde  olması bsı ye sürekli herşey hakkında bilgi veriliyo...
bana göre elektronik anlamada bütün beyinler çökmüş durumda..
inşallah  bu şekilde değildie de alan kişi zarar etmez

Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: kaan__ kaan__ Yazdı:

bahsi geçen aracı 22350 tl ye vatandaşın biri aldı...merak ediyorum işin içinden nasıl çıkacakCry

Sigortanin bunu kapsamasi gerekmiyor mu? Dogal afet gibi birsey sonucta?

sigorta karşılıyor araç kaskolu ve aracı pert ediyor zaten...
bence garip olan servisin bsı takıp neler yanmış kontrol edelim demesine rağman kabul etmemeleri demekki daha önce bu tarz alaylar olduki bu şekilde yaklaştılar...

sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 08:45

bahsi geçen aracı 22350 tl ye vatandaşın biri aldı...merak ediyorum işin içinden nasıl çıkacakCry

Sigortanin bunu kapsamasi gerekmiyor mu? Dogal afet gibi birsey sonucta?
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 01:35
Sağlık olsun keşke napacak öğrenebilsek bilgilenmiş oluruz. Bence de beyni değiştirecek ve herşey yoluna girecek gibi geliyor. 
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 01:14
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
EErgul Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EErgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 Saat 12:12
Orjinalini yazan: cigdemilker cigdemilker Yazdı:

(http://tr.wikipedia.org/wiki/Faraday_kafesi) adresteki cümle aynen şöyle aykut abi.. 

İletken teller ile ağ biçiminde kaplanmış ve topraklanmış her kafesle bu koruma gerçekleştirilebilir. 
bu durumda toga406 sen de ters düşüyorsun bu duruma. 
abi bence yıldırım için topraklama gerekmez. radyo dalgaları gibi devamlı olan manyetik dalgalara veya devamlı olan elektrik akımlarına geçirmezlik sağlayacağı zaman topraklama gerekli. yıldırım gibi anlık birşey sonucunda kafes elektrik ile yüklenir bir anlığına ve üzerinde taşır elektriği. tabi çok yüksek bir yüklenme ise içeri sıçratabilir mutlaka.
konuyla alakalı hiç bir bilgim olmamasıyla birlikte lise fiziğim kadar konustum :)
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 Saat 08:38
Orjinalini yazan: cigdemilker cigdemilker Yazdı:

abi faraday kafesinin toprakla iletişimi olmalı deniliyor. bu durumda aracın toprakla hiçbir teması yok lastiklerinden ötürü.. yalnış mıyım? hadi tartışalım bu konuyu?

Elektrik akimi iletkenlerin dis yuzeyinden akar. Ornegin, bakir bir kabloya akim verildiginde, akim kablonun dis yuzeyinden akip gider, icerisinde birsey yoktur. Faraday kafesine gore, iletken bir madde ile cevrelenmis bir ortamda, ornegin araba, ucak vs., dis yuzeydeki elektrik yuku kafesin icerisindeki elektrik alan sifir oluncaya kadar hareket eder. Aracin elektronik sistemi hasar gorebilir, orasi ayri ama iceridekilere birsey olmaz. Tabi araba derken, ustu acik arabalardan bahsetmiyoruz Smile
Yukarı Dön
ibrahim YILDIZAK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 Saat 00:41
yağmur yağıyor su da bir iletken sonuçta araçtakilerin etkilenmesi muhtemel'dir eğer metal eksama dokunuyorlarsa diye düşünüyorum.

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 Saat 00:16
Üzülüm Allah rahmet eylesin
bugun araç sahibiyle konuştum ayrıca serviste araçla ilgilenen ustalar ile de görüştüm
beni biraz cesaretlendiren aslında onlar oldu araca yeni bir bsı takılırsa herşeyin normale dönebileceğini motor beynine gerek kalmayabileceğini bile söylediler
servisteki usta aracın tesisatında herhangi bir sorun oluşmayacağını akımdan dolayı en büyük hasarın bsı de olacağını söylüyor..
araç piyasaı 35 bin tl..
aracın satış fiyatı şu an için 10500 tl de ihalede bakalım neler olacak
araç hareket halinde olmasaydı hiç düşünmez alırdım Wink
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 Saat 00:12
belki şu ihtimalde olabilir sivil araçlarda elektonik aksam daha hassas.. ara sigortalar ıvır zıvır bir dünya sistem olması da ihtimal.. detaylı bilgim yok açıkcası araçlar hakkında.. fikir üretmek gerekirse diye düşünmeye yordum kendimi.. yıldırım bir kısma kadar gelip dediğiniz gibi belki bsı ve beyinden sonrasında elektiriği kesebilen bir ara sigorta eklenmişde olabilir.. araç elektroniği hakkında bilgisi olan bir arkadaştan bilgi almak daha iyi olacak..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 Saat 00:08
tahminimce bütün elektronik aksam yanmıştır.. bence girişme.. 

keyif kaçırmak için değil ama yıllar önce kardeşimi kaybettim yıldırımdan ötürü.. belki hatırlayanınız vardır.. van başkale'de bir karakolumuza yıldırım düşmüştü.. zırhlı aracın içinde bulunan kardeşim şehit olmuştur (ruhu şad, mekanı cennet olsun) .. aracın durumu zırhlı olmasına rağmen içerisinde bulunan hiçbir cihaz çalışır vaziyeti geçdim sağlam durumda değildi.. 

iyi düşünün derim..
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 Saat 00:02
80 km hızla giderken 33 plakalı bir 308 sw
antenine yıldırım düşer araç içindeki 3 kişiye hiç bir şey olmamış..aracın anteni uçmuş durumda herhangi bir yanık vs..yok araç o anda stop etmiş ve çalışmamış..
çekici ile servise götürülmüş...exper araca müdahele ettirmeden pert etmiş..
aracı bir yakınıma yüksek ihtimalle almayı düşünüyorum
motor beyni 1900tl ve bsı 800 tl yi yeni aldığım zaman aracı kurtarabilirmiyim emin değilim..
servisteki ustalar araç kendini korumaya alır falan diyolara ama içimden bir ses air bag abs beyni hatta dreksiyon pompasına kadar zarar verebileceğini söylüyor
zaten km saati teyp yol bilgisayarını saymıyorum bile toplasan hepsi 500 tl ye alınır
çok büyük risk olcak ama eğer olumlu olursa çok iyi olcak..

Düzenleyen kaan__ - 02 Aralık 2012 Saat 00:47
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 Saat 23:54
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Faraday_kafesi) adresteki cümle aynen şöyle aykut abi.. 

İletken teller ile ağ biçiminde kaplanmış ve topraklanmış her kafesle bu koruma gerçekleştirilebilir. 
bu durumda toga406 sen de ters düşüyorsun bu duruma. 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 Saat 23:53
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Faraday kafesi olusacagindan dolayi hicbir sey olmaz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Faraday_kafesi

abi faraday kafesinin toprakla iletişimi olmalı deniliyor. bu durumda aracın toprakla hiçbir teması yok lastiklerinden ötürü.. yalnış mıyım? hadi tartışalım bu konuyu?

Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 Saat 23:48
bence hiç birşey olmaz
neden çünkü lastik elektrik iletmez. dolayısı ile en fazla aracın elektrik mekanizmasına zarar verebilir. insanlara bişey olmaz. bilgisayar veya elektronik arızası en fazla.
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 Saat 23:47
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 Saat 23:34
Faraday kafesi olusacagindan dolayi hicbir sey olmaz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Faraday_kafesi

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 Saat 22:11

bu ve bunun gibi videoları gördüm...
genel anlamda türkiyede bi kez focus a birde cilo ya düşmüş araçlar stop etmiş ber daha çalışmamış...
başka ne olabilir acaba

aracın iletken aksamlarına temas olursa vücuda etki etmesi düşünülebilir.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 Saat 22:09
radyo, telefon gibi cihazları kullanmadığınız sürece yıldırımın araç üzerine düşmesi gibi bir olasılığı %99.99 azaltılabilir. Araç olarak hiç duymadım.. 2 sene önce 1 abimi kaybetmiştim felaket bir havada cep telefonu ile görüştüğünden ötürü yıldırımı direk şahsın üstüne düşmüştü.. sonucu çok kötüydü.. 
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 Saat 22:05
bu ve bunun gibi videoları gördüm...
genel anlamda türkiyede bi kez focus a birde cilo ya düşmüş araçlar stop etmiş ber daha çalışmamış...
başka ne olabilir acaba
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 7661 19 talip206
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 1600 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 7727 7 konfor
konu icon Gec calisma benzin pompa aorunu son mesaja git 208 0 Arslanalp2000
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2663 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 140 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9558 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 444 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 296 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 216 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 480 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 292 0 Bayram 0816
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 183 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 307 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 322 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 860 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 406 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 360 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 1060 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 408 0 kartal5200
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
talip206 4
selahattnsahman 3
TİMSAH 71 2
kralex18 2
konfor 2
a.selim 1
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English