|
|
206 gti motor yaği değişimi?_ |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | ||
xpyhre
2. Vites
11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 206 gti motor yaği değişimi?_Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 Saat 13:41 |
|
|
yerıne oturuyor fakat aralık kalıyor köşelerden bu yağ çubukları aracı aldiğimda üstünden cikti aracın. ikisinden birisi olmalı. kısa olan değil zaten uzun olan orjinaldir elbet.
bu arada yaği değiştirdiğime göre bu yağ ibresi en sona dayanırsa ne yapmaliyim yaği değiştirmeden önce 1. saat içinde 140 a yükseliyordu. şimdi yağ değiştirdim rolantide caliştirinca milim milimyükseliyor, çalişmaya bağli sürede.. ayrica bu aracın yaği 140 a dayanında ne gibi sorun olur? bu yağ göstergesi sabitmi kalmasi gerekir yoksa? yavaş yavaş gezmeye bağli yükselirmi? yükselince sağa cekip beklemekmi gerekir araç soğusun nasıl olur_ |
||
|
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
|
||
![]() |
||
cerci07
2. Vites
Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 Saat 21:24 |
|
|
yerine oturmuyor ise o da orjinal degildir onada guvenemessin
|
||
![]()
|
||
![]() |
||
xpyhre
2. Vites
11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 Saat 17:17 |
|
|
merhaba yardimci olan herkese teşekkür ederım. bagajda başka yağ cubugu buldum aracın orjinal cubuğu sanırım kafası turuncu onu soktum yağ seviyesi ölçmek için 2nci cizgiyi biraz gecmiş olarak gösteriyor. öteki yağ teli kısa geliyormuş. fakat bu tel yerine oturmuyo kafası büyük biraz. bende öteki yağ cubugunu ayni şekilde biraktim yerinde. öteki yağ cubugunuda bagaja koydum.
|
||
|
|
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 Saat 08:12 |
|
Dedigim gibi once bir aracini komple bakima sok. Ozellikle yag filtreni degistirt. Sonra bu konunun uzerine egilelim. |
||
![]() |
||
xpyhre
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 23:07 |
|
oluyor milim milim yükseliyor |
||
|
|
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:59 |
|
Motor yagi miyadini doldurdugunda degistirilir ve yagin cesidine gore cesitlilik gosterir. Yari sentetik yaglar 8-10 bin kilometrede degistirilmesi onerilir. Bunun yaninda 1 seneyi gecmemesi de onerilir. Yag azalmasi var ise neden azaldigi arastirilir. Bir miktar azaltma normal sayilabilir ama bu litreye kadar cikmamalidir. 40 derece az bir derece. Hic oynama olmuyor mu sehir ici trafiginde ya da devir arttirimlarinda? |
||
![]() |
||
tellotello
3. Vites
Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:58 |
|
|
Yağ özelliğini kaybettiği için değiştiriliyor. Genelde belirli zamanları var. Dizel aracım için yağ koyulduktan sonra 10bin km ya da 1 yıl geçtikten sonra değiştirmem söylendi. Ayrıca ara ara yağ çubuğundan kontrol etmek gerekiyor çünkü terleme ya da kaçak yoluyla (ilkiyle çok çok daha az, ikincisi ile bilinemeyecek miktarda) yağda azalma oluyor. Bu durumlarda da önerilen üzerine ekleme yapmak yerine tamamen değiştirilmesi ve varsa kaçak falan düzeltilmesi gerektiğidir. Özelliği kaybettiğinde herhangi bir gösterge yok malesef (yanlış bilmiyorsam) ama arabanın sesinden, hararet değişimine kadar belirgin bazı kendini gösterme şekli var diye biliyorum (en azından benim araçta eski yağ gibi bir gösterge yok).
|
||
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
xpyhre
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:40 |
|
dijital gösterge yok abı araç 99 model. gösterge panelinde sağ en köşede yağ göstergesi var yağ değişimi yapmadan önce arac hemen isindiğinda 1 saat gezdik farzedelim 140 a dayanıyordu ibre şimdi düştü 40 larda geziyor ibre. ayrica motore yaği neden değiştirilir? azaldiğindan dolayımı özelliğini kaybettiğinden dolayımı? özelliğini kaybederse benimki gibi gösterge panelindeki ibre yükseliyormu? nasıl anlarım yağ değişiminin zamanı geldiğini? yardımcı olursanız sevinirim. |
||
|
|
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:34 |
|
Yag azalmaz durduk yere. Kullanimdan oturu bir miktar azalabilir ama o kadar da azalmaz. Cubugun kisa olabilir. Pek guvenmedigimiz dijital yag gostergesi ne diyordu? Herhalde sorun gostermiyordu ki uyari almadin diye dusunuyorum. Bence sen aracini bir servise cek ve guzel komple bir bakimdan gecir. Bunu hak etti ![]() Cok gecmis olsun. |
||
![]() |
||
xpyhre
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:20 |
|
zeminde yağ izi yok. abı eski sahibi değiştirecekmiş zaten yaği miladı dolmuş sanırım. bana değiştirirsin demişti bende ok dedim. bu yağ bitiyormu her 10 bin km de yoksa özelliğini kaybettiği içinmi değiştiriliyor? eski yağda ayni seviyedeydi. bir damla yağ vardi yağ cubugunun ucunda şimdiki yeni yaği doldurdum ondada bir damla var en ucunda. yağ cubugumu kısa acaba* bu arada benim aracı takviye yaptik tek marşta calişti şükürler olsun. önceleri yolculuk yaptiğimda yaği değiştirmeden önce yağ göstergesi 140 dayanıyordu yaği değiştirdim şimdi yağ ibresi 40 larda geziyor. normalmi Düzenleyen xpyhre - 14 Ekim 2012 Saat 22:25 |
||
|
|
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:00 |
|
Park ettigin zeminde yag izi var mi peki? 7 ayda aracinda yag kalmamasinin sebebi ile ayni olabilir. |
||
![]() |
||
xpyhre
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 21:40 |
|
|
aracı aldiğimda o cubuk vardı orjinal oldugunu nasıl anlarım
|
||
|
|
||
![]() |
||
cerci07
2. Vites
Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 21:27 |
|
|
yag cubugun orjinalmi cubukta bir sakatlik olmasin?
|
||
![]()
|
||
![]() |
||
xpyhre
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 21:14 |
|
|
yaği değiştirdim 4 litfe yaği boşalttım motora fakat filtreyi değiştirmemiştim. eski yağida boşalttım yağ cubugu seviyesine bakıyorum cubugun tam ucunda 1 damla yağ var çizgiye gelmesi gerekmezmiydi nereye gitti bu 4 litre yağ anlamadım
|
||
|
|
||
![]() |
||
xpyhre
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 Saat 13:53 |
|
motorda az yağ vardı aracı aldiğimda değiştirmem gerektiğini söyledi ustalar bende değiştirdim aracı alalı 1 sene oldu zaten. |
||
|
|
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 Saat 09:59 |
|
Benim merak ettigim, 7 ayda motor yagi buharlasip ucmadi ya? Nereye gitti bu yag ![]() |
||
![]() |
||
xpyhre
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 Saat 00:29 |
|
|
yağ değişimi başariyla gerçekleşti eski yaği komple boşalttim 30 tl de benzin doldurdum fakat yağ filtresini değiştirmedım araç çalişinca ilk işim onu değiiştirmek olacak 4 litre shell 10w-40 yaği komple boşalttim motora bu seferde önceden marş yaptiğimiz için akü boşalmiş. şarja birakicam elektrikcide sonrasinda marş yapicam inş. çalişir.
Düzenleyen xpyhre - 12 Ekim 2012 Saat 00:30 |
||
|
|
||
![]() |
||
xpyhre
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 Saat 17:56 |
|
Abı bir oto elektrikci ile görüştüm neden çalişmadiğini sordum. durumumu anlattim 7 ay garajda yattı immobilizer çip kodlandi 10 tl lik benzin aldim marş yaptim fakat calişmadı dedim.. 10 tl lik benzin ile çalişmaz diyor. en azından 30 tl lik benzin almalisin diyor. pompa benzini cekmiyordur az oldugu için diyor aracın önü hafiften yukari doğru meğilli bende motorun üstüne gelen benzin hortumunu söktüm ağzimla cektirdim benzini. zor çektirdim borulara hiç benzin gelmemiş anlaşilan. artık 30 veya 40 tl lik benzin alip denemeyi düşünüyorum yaği değiştirdiğimde. ayrıca çip kaybolmadan önce araçta 5 tl lik benzin vardi. 7 ay gecti üzerinden. Düzenleyen xpyhre - 10 Ekim 2012 Saat 18:09 |
||
|
|
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 Saat 17:43 |
|
Estagfirullah. Yardimci olabildiysem ne mutlu. Yag degisiminden sonra da calismazsa ne yapacaksin? Bir servise cektirme ihtimalin hic yok mu aracini? |
||
![]() |
||
xpyhre
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 Saat 17:06 |
|
|
saol abi teşekkür ederım sen olmasan işimiz zor.
|
||
|
|
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||